Arabiska arbetare litar mer på judar än araber


MELLANÖSTERN. Palestinier som arbetar i Israel uppmanar Histadrut – Israels LO – att inte skicka sina fackavgifter och socialförsäkringspremier till den palestinska myndigheten (PA) trots att PA nyligen bestämt att det ska ske med en ny socialförsäkringslag.

Lagen, som godkändes genom presidentdekret, inrättade ett palestinskt socialförsäkringsbolag, som ska administrera socialförsäkringsförmåner åt de palestinier som arbetar västbanken. Ända sedan lagen trädde i kraft i början på oktober har arbetare protesterat och kräver att lagen avskaffas.

Många palestinier hävdar att lagen är orättvis och att de inte behöver den. Hussien al-Qassem, en 42-årig palestinsk arbetare som deltar i protesterna föredrar att hans pengar stannar i Israel, snarare än att överföras till PA. ”Jag har jobbat i Israel de senaste 25 åren och jag kräver att Histadrut inte överför någon av mina ersättningar till dem. Det är dags för arbetsförbundet att bevisa att det fungerar inom lagen för att skydda arbetstagarnas rättigheter”.

Andra argument är att de palestinska myndigheterna tänker stjäla arbetarnas pengar, att de inte vet var de investeras eller av vem.

Läs mera på Jerusalem Post.

-Pettersson tycker det är komiskt, araber litar mer på judar än araber. Det är noga bara Sveriges utrikesminister som litar på den palestinska myndigheten.

Tvåstatslösningen finns redan, juridisk bindande sedan 1922 och det verkar som de palestinska arbetarna inte har något emot en sådan lösning…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Arabiska arbetare litar mer på judar än araber

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: