Sveriges Radios ömmande omständigheter innehåller allvarliga felaktigheter


INVANDRING. Sveriges Radio publicerar ännu en av otaliga artiklar om hur synd det är om alla människor. Idag skriver SR att allt färre asylsökande får uppehållstillstånd av särskilt ömmande omständigheter. Hittills i år handlar det bara om drygt 200 asylsökande, och nedgången har varit kraftig sedan asylreglerna skärptes för tre år sedan.

Sedan kommer det, en liten bit in i artikeln ”…Av de runt 9.000 personer som har fått uppehållstillstånd hittills i år var 200 för ömmande omständigheter. Jämfört med hur det var innan 2015 så har andelen bifall för de här asylskälen nästan halverats…”

-Pettersson har inte en aning om var Sveriges Radio hämtas sina siffror men enligt Migrationsverket så är 107.000 uppehållstillstånd beviljade hittills i år, och det är till 31/10. Räknar vi med november månad ligger siffran runt 117.000 inkl. arbetsmarknad och studerande. Antal uppehållstillstånd för asyl- och anhöriga är c:a 50.000.

Sedan ska vi veta att jag har aldrig sett en enda artikel hos Sveriges Radio, SVT eller hos blaskorna där de nämner alla de som fått uppehållstillstånd trots att de ljugit, det publicerar bara artiklar om ”ömmande omständigheter” som passar in på en stor del av jordens befolkning, de är fattiga, de är hungriga, de är sjuka, de är outbildade, de ar ingen släkt, de har inget land, det är alltid synd om alla och det finns sju miljarder människor på jorden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Sveriges Radios ömmande omständigheter innehåller allvarliga felaktigheter

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: