Lokaltidningen fyllde 125 år

MEDIA. För hela 125 år sedan grundades lokaltidningen Södermanlands Nyheter. 125 år är verkligen något att fira med dunder och brak som SN skriver, men de nöjde sig med det betydligt blygsammare kaffe, tårta och en historielektion om SN. 

-Pettersson var inte på plats och vet inte detaljerna men får hoppas att Södermanlands Nyheter får uppleva 125 år till, vi behöver en bra lokaltidning.

Problemet att sedan toppåren för runt 10 år sedan då upplagan var 25.000 ex/dag har den idag sjunkit till 18.500 och många av dem säljs också med rabatt.

Sedan upplagan började minska har det pratats om bättre och fler lokalnyheter, det är rätt väg men det har blivit tvärtom, färre lokalnyheter, mer samproducerat material och artiklar med färdigköpt, billig spaltutfyllnad samt fega PK-reportrar som ägnar sig åt att lära läsarna att tycka “rätt” i “rätt” frågor i stället för att skildra verkligheten.

Läs gärna mejlet jag fick från en av Södermanlands Nyheters anställda…Journalisten som ber om ursäkt

Det lär inte bli bättre när NTM-koncernens förvärv av Sörmlands Media AB slår igenom på journalistiken.

Grattis SN och lycka till i framtiden…

3 thoughts on “Lokaltidningen fyllde 125 år

  1. I stort tycker jag SN är en bra tidning. Fast dom är väldigt fega när det gäller granskning av psykvården. Dom verkar rädda för chefen och dom ansvariga politikerna. Skulle kunna bli en bra debatt men TYVÄRR SN vågar inte stöta sig med makten på detta område. I övrigt tycker jag bra om deras journalistik. Jag var inte heller där. Har varit utan SN i över ett år då jag inte haft råd. Men en snäll granne ger mig den varje dag. Tror lokaltidningar blivit för dyra för tex. fattigpensionärer o andra svaga grupper.

  2. En “lifförsäkring” skulle man verkligen behöva idag.

    För alla “Lööfen” i sandlådan, förmedlar ingen trygghet.

  3. Vem skulle våga gå till kirurgen och bandagisten idag, som ser ut som en cirkusartist! *Smile*

Kommentera