”Det verkliga problemet är inte den senaste flyktingvågen, det är årtionden av självgodhet”


INVANDRING. Rysk journalist: Sverige måste svälja stoltheten. Sverige trodde länge att en generös välfärdsstat skulle lösa alla problem, vilket gjorde att integrationsproblemen sopades under mattan, skriver Bloombergs ryske journalist Leonid Bershidsky i ett långt reportage om den svenska integrationspolitiken.

 

Tensta. Bild från Wikipedia

Bershidsky besöker bland annat Tensta, och konstaterar att det är mycket trevligare än den Moskvaförort där han själv växte upp. Samtidigt skriver han om en rad problem: det dödliga skjutvapenvåldet, de dåliga skolresultaten och Stockholms dysfunktionella bostadsmarknad.

”Det verkliga problemet är inte den senaste flyktingvågen, det är årtionden av självgod bekvämlighet och halvhjärtade integrationsreformer. För Sverige är det svårt att svälja stoltheten, men bättre sent än aldrig.”

Läs texten här på engelska…

-Pettersson säger att givetvis har Bershidsky rätt. Det är årtionden av självgod bekvämlighet och värdelösa integrationsreformer av lata, skraja politiker, och dessa politiker har fått makt av dem som röstar och de som röstar är till stor del lurade av journalister som inte berättar sanningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “”Det verkliga problemet är inte den senaste flyktingvågen, det är årtionden av självgodhet”

 • Ragnar Björk

  Självgodheten OCH samtliga individer som nu tränger sig på oss är problem och inte vilka problem som helst!
  Vidriga båda två.

  Gilla

 • Nya tankar

  Att ens behöva tänka på, hur man ska lösa integrationen, bevisar att man tar hit omöjliga element att integrera. Det är inte integrationen som är fel, det är invandringen. INVANDRING ÄR FEL, OM INTEGRATION BEHÖVS!!!

  Gilla

  • Nya tankar

   FEL SORTS INVANDRING, OCH I FÖR STOR OMFATTNING, GER INTEGRSTIONSPROBLEM, vilket bevisar att invandringen är fel ( om det nu överhuvudtaget ska vara någon!), INTE integrationen, som om allt är rätt och sunt, löser sig själv, på bästa sätt, UTAN MASSA KONSTIG POLITIK, som endast fördärvar för oss riktiga svenskar som grupp!

   Gilla

 • Fjodor

  Självgodheten kring invandringen är riktigt sjuk. Man tror att man gjort något bra men vid närmare betraktelse så har man egentligen inte gjort någonting annat än att kastat bort pengar.
  Att låta människor invandra pga de är fattiga eller har värdelösa ledare i sina hemländer löser absolut ingenting.
  Invandring hit har inte löst ett enda problem i länderna där de kommer ifrån.
  Invadring från Syrien stoppade inte kriget i Syrien. Det gjorde rysk vapenmakt.
  Invandringen från Afghanistan stoppade inte konflikterna i Afghanistan.
  Invandringen från Afrika har inte stoppat någon svält och elände eftersom de hela tiden förrökar sig.

  SIDA. u-landshjälp, ”asyl-invandring” etc. Det är ungefär som att ge pengar till en missbrukare som inte gör något för att bidra till sin egen behandling.

  Gilla

  • Kent

   Ja du Fjodor du har så rätt men det är värre än så.
   Det är en kostnad som rullar på och blir värre för varje år och som bryter ner hela samhället.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tensta var jättemysigt, från nybyggnationen till mitten av 1970-talet, då flykten därifrån startade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: