Sossarna val


Att Socialdemokraterna tänker underteckna FN:s omdiskuterade migrationsavtal måste ses i kontext till partiets nutida situation.

Det var Socialdemokraterna under Olof Palme som såg till att Sverige bytte fot och ändrade inriktning i sin migrationspolitik. Från att i hundratals år haft en migrationspolitik som byggde på arbetskraftsinvandring från länder i Europa, kom nu hundratusentals asyl- och anhöriginvandrare från länder över hela världen. Många av dessa låg- eller outbildade. Många av dessa från kulturer helt olika vår. De kom till ett land där inga krav ställdes, men där bidragen var så generösa att de inte behövde anstränga sig.

2015 grundades stiftelsen Little Big Malmö och deras utstakade mål var att göra Malmö till världens mest mångkulturella stad. Malmö skulle bli staden där medborgare från FN:s samtliga medlemsstater slog ned sina bopålar. Malmös kommunstyrelseordförande var redan då Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och hon välkomnade initiativet med orden:

”Det är ett roligt initiativ som passar väl in i Malmös profil…//…Utan Malmöbornas engagemang så skulle inte staden vara det den är idag”

Malmö är väl kanske den stad som tillsammans med Göteborg, kommit att förknippas med Socialdemokraterna. Vem påstår idag att Malmö lyckades med sitt experiment? Malmö som klarar sig undan konkurs tack vare de 5 miljarder som bättre fungerande kommuner tvingas avstå varje år. Malmö varifrån vi nästan dagligen matas med svarta rubriker.

Vem påstår idag att Sverige lyckats med sitt experiment? Välfärdskris, skottlossningar, korruption, våldtäkter, otrygghet, segregation, extremism, bostadskris, våld…

De nuvarande Socialdemokraterna har sett hur deras traditionella väljargrupper sviker dem och för att behålla sin plats på tronen tvingas de leta efter nya.

Var dessa återfinns fick vi veta i valet. I vissa förorter fick partiet runt 80 procent av rösterna och utan förorternas invandrade väljare hade sossarna förmodligen hamnat långt under de dryga 28 procent de fick.

Man kan inte se det på annat sätt än att de nuvarande Socialdemokraterna blickar oroligt mot de europeiska länder där deras systerpartier kollapsat. Löfven & Co vill av naturliga skäl undvika samma nesa genom en stor invandring från tredje världen. Migrationsavtalet, afghanamnestin  och den stora våg av anhöriginvandrare som väntas de närmaste åren måste ses i den kontexten.

Det finns inget land i världen där en mångkulturell häxkittel fungerar och varför skulle det så göra i Sverige? Det socialdemokratiska experiment som tog sin början på 70-talet borde avbrutits redan i sin linda. Vi ska på många sätt anklaga de borgerliga partierna för att medborgare i andra länder kan ta del av svarta rubriker från vårt land. Vi ska dock inte glömma att Socialdemokraterna var de som såg till att lägga grunden till alla de problem som vi ser i dagens svenska samhälle.


8 responses to “Sossarna val

 • Kent

  Det är kriminellt av en expeditionsministär att skriva på ett så omfattande avtal som global campat.
  Det är väl UD med tokkärringen Margot Wallström i spetsen som styr det hela.

  Gilla

 • Langmore

  Afghan ”amnestin” tror jag mer var en anpassning till MP.

  Gilla

 • Kattsand

  Om Malmö kan räknas som lyckat eller inte beror väl på vad man vill uppnå.
  Man har inget emot att svenskarna blir i minoritet som i Malmö, i och med att man avtalar om att det skall kunna bli så.
  Men regeringen (och FN) räknar däremot med att det skall bli problem, i och med att man vill skriva under avtal om att censurera invandringsrelaterade problem.
  Ring (eller skriv) till sossar (och andra) i regeringen och fråga varför man vill ha det så (i och med att man skriver på ett sånt avtal).

  Gilla

 • selma fattigpensionär

  Jag kan absolut inte förstå S pamparnas tankar. Får fri migrations politik och fler ska leva på en svag o föeljugen ekemoni . Jag och många med mig har blivit fattigpensionärer och fattigare blir det för den blir inte uppräknad. Sa vi inte först o främst ha av kakan. Jag undrar om du stefan löven har blivit manipulerad av Fridolin ( ondskapen) själv.
  Va nu inte så dum som arbetare o pensionärer som du har lurat och som S har lurat under lång. Jag har börjat gå med gula väst som i frankrike hoppas det sprider sig

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Följande bör inpräntas i folks medvetande och påminnas om med jämna mellanrum:
  ”Vi ska dock inte glömma att Socialdemokraterna var de som såg till att lägga grunden till alla de problem som vi ser i dagens svenska samhälle.”

  Gilla

 • analysera mera

  Om man gör en otillräcklig analys är det risk att man går på en rejäl nit.
  Det är över 40 år sedan samtliga partier då representerade i Riksdagen tog beslutet om mångkultur, gott om tid för samtliga partier att ändra sig & staka ut ny färdriktning, och omständigheterna för 40 år sedan var HELT olika dagens.

  Det har fattats andra beslut sedan 1975

  https://morklaggning.wordpress.com/2018/11/27/liberalerna/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Malmö stad är dyr i drift.Det kan man konstatera.

  Kostar en hel del extra för Sveriges övriga skattebetalare. Cirka 5 miljarder ligger det på, de senaste åren.

  I Malmö stads budget för 2017 uppgår de totala kostnaderna till 17,6 miljarder kronor och det kommunala utjämningssystemet för samma period täcker alltså ca 28 procent av kommunens kostnader.

  Mer än en av fyra kronor av kommunens kostnader betalas alltså av någon som inte bor i Malmö.

  Malmö fick 2017 cirka 15 000 kr per invånare. I snitt betalar systemet ut cirka 6 500 kr per invånare i Sverige.

  Gilla

  • Langmore

   Jag såg på nyheterna, att den syriska migranter som suttit fast på en flygplats i Malaysia fått uppehållstillstånd i Kanada.
   Dagen efter började han arbeta på ett hotell.
   Det är skillnad mot här det.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: