Sköterska från Rumänien arbetade i två år – kände inte till Alvedon


SJUKVÅRD. En sjuksköterska vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg arbetade i två år utan utbildning, skriver SVT Nyheter Väst. Kollegerna larmade om mannens inkompetens redan 2016. Han kunde inte ta blodprov och visste inte vad Alvedon var men fick trots det jobba kvar.

Mannens sjuksköterskelegitimation bygger på ett examensbevis från Rumänien. Han skrev bara slutprovet men gick inte utbildningen. Socialstyrelsen har granskat legitimationen och kommit fram till att den är äkta men efter SVT:s granskning har mannen tagits ur tjänst och ska utredas.

-Pettersson säger att det är inte så lätt att känna till alla piller, Alvedon, Bamyl, Treo, LSD och liknande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Sköterska från Rumänien arbetade i två år – kände inte till Alvedon

 • Maya

  Programmet med de falska sköterskor har inte fått ett stort gehör! Inga insändare, ingen reagerar!

  Gilla

 • ruben

  Det verkar, som myndigheterna släpper på alla krav och villkor, så fort någon kommer utanför Skandinaviens gränser och vill flytta hit. Då behöver man tydligen aldrig ens bevisa det mest basala. Identitet, när, var, hur, varför osv. Myndigheterna har i invandrarfrågan länge uppträtt, som svenskens eller skattebetalarnas största fiende. Vi behöver ett slut på det, nyval och nya ansvarsfulla myndigheter.

  Gilla

 • micaelsblogspot

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Att inte känna till Alvedon är graverande, just dessa tabletter ordineras av de flesta läkare mot diverse åkommor, allt från benbrott till lunginflammation och tarmvred.

  Gilla

 • ossie

  Bevare mig väl för att bli vårdberoende snart har vi väl kirurger som har slaktarlegitimation.

  Gilla

 • Cesil.

  Då var pension räddarna inte raketforskare, läkare och hjärnkirurger som Reinfeldt och Löfvén utlovade.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kände hon till Panodil ?

  Gilla

 • Valter

  Det är kanske skräddaren från Addis Abeba man kommer till, när man är i behov av en kirurg på akuten och tandläkaren man är tvungen att hamna hos, är egentligen en svarvare från Bulgarien. Ingenting är omöjligt nuförtiden, i landet som var Sverige. Det är inte så noga för oss skattebetalare, de ledande politikerna går själva till privata vårdinrättningar.

  Gilla

 • Blodsven

  Inte nog med att vi har ohyra i riksdag och regering, utan sjukdomen breder ut sig överallt…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: