Åtta nya getton i Danmark


INVANDRING. Den danska regeringens nya kriterier för att klassa områden som parallella samhällen har lett till att åtta nya bostadsområden hamnar på getto-listan. Den innehåller således totalt 29 områden som karakteriseras som getton.

Varje år publiceras en lista över gettoområden i Danmark. Transport, bygg och bostadsminister Ole Birk Olesen (LA) förväntar sig att kommunerna ska satsa på att utveckla dessa områden.

Ett gettoområde innebär ett bostadsområde med minst 1000 invånare, där andelen invandrare och ättlingar från icke-västliga länder överstiger 50 procent. Dessutom måste minst två av fyra fasta kriterier uppfyllas. Arbetslöshet, brottslighet, inkomst och utbildning har betydelse för att bli kallat getto.

Områdena har möjlighet att få extra resurser av regeringen, till exempelvis att riva hus.

Jyllands-Posten

Pettersson noterar att danskarna har problem men att de talar klarspråk, det beror på lågutbildade, utom-europiska invandrare. Alltså samma grupp som ska rädda Sverige och tillhör Stockholms finaste stadsdelar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Åtta nya getton i Danmark

 • Br

  Ni är snart ifatt oss!

  Gilla

 • micaelsblogspot

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Danmark är återigen ett föregångsland.
  Rebloggar på micaelsblogspot.

  Gilla

 • centurion

  Att… ”Trampa i klaveret”
  ”Göra bort sig”
  ”Göra en felbedömning”
  ”Sitta med skägget i bensåret”
  ”Skapa en massa problem”
  ”Uppleva fullständigt kaos”
  ”Ansvara för en oåterkallerlig katastrof”

  Vad är den gemensamma nämnaren ? Jo, att allt detta och mycket mer därtill, benämns med det missvisande uttrycket ”UTMANINGAR”.

  Vad betyder Sverige, svenskheten, folket, landet, våra traditioner, utvecklingen, vår framtid, tryggheten, vår fortlevnad, –ja, hela vår existens, vårt arv från våra förfäder och allt som gör oss unika och svenska ? När diverse landsförrädare har fått smak på MAKTEN !!!

  Gilla

 • ossie

  I Sverige har vi inga Ghetton istället har vi Utsatta områden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ghetton ?
  Det låter så mångkulturellt mysigt, bor någon dansk politiker i något av dessa ghetton eller bor de precis som Sveriges politiker i mångkulturella fria zoner ?

  Gilla

 • Kent

  Första steget för att lösa ett problem är att man inser att det är ett problem (utmaning).
  Sverige är som alkolisten som ska sluta nästa vecka men först ett par groggar till.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: