Hårda bud, afghanskt ”hedersmord” i Mellerud


UPPDATERAT 2019-02-13. Reza Ebrahimi dömdes till 18 års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för mord, misshandel och ofredande. Han döms även till utvisning med förbud att återvända till Sverige.

BROTTSLIGHET. I går åtalades Reza Ebrahimi, afghansk medborgare med tolkbehov på dari vid Vänersborgs tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Mellerud den 9 juli 2018. Offret, Monez Ebramhimi, en 38-årig kvinna påträffades död i sin bostad efter att ha utsatts för knivvåld. Den misstänkte, make till målsäganden, misstänks för mordet samt två fall av ofredande som var riktat mot brottsoffrets och den misstänktes gemensamma barn i samband med gärningen.

Under utredningen har det framkommit att brottsoffrets och den misstänktes barn var närvarande i lägenheten under händelseförloppet, och att de till stor del har bevittnat våldet. − Enligt min bedömning har syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder. Detta påstående baseras bland annat på uppgifter i förhör med vänner och bekanta till brottsoffret samt på ett utlåtande som jag begärt in från en sakkunnig inom området, säger kammaråklagare Carin Pedersen som lett förundersökningen.

Ur åtalet: ”Reza Ebrahimi har, i syfte att bevara eller upprätthålla familjens heder, dödat Monez Ebramhimi genom att utdela ett flertal hugg/stick med en kniv mot Monez Ebrahimis överkropp och genom att skära henne med kniv över halsen.

Våldet har initialt utövats när Monez Ebrahimi stod upp. Monez Ebrahimi har därefter hamnat på golvet. Reza Ebrahimi har då fortsatt hugga/sticka och skära Monez Ebrahimi. Vidare har han trampat på Monez Ebrahimis ansikte och skurit henne i ansiktet.

Våldet har orsakat Monez Ebrahimi ett sticksår på högra bröstet igenom bröstväggen och in i bröstkorgen med skador på hjärtat, vilket orsakat hennes död, ett sticksår på bukens högra sida med genomträngande skada på magsäcken och skada på bukspottkörteln, ett sticksår strax till vänster på bukens övre del med skador på tunntarmen, tarmkäxet och vänstra njuren, ytligt sticksår på bukens vänstra sida, med en sårkanal igenom bukväggen och slutar i tarmförklädet i bukhålan, ytliga skrapsår på halsens övre del, ett ytligt linjeformat skärsår på halsens framsida samt några ojämna ytliga skärsår på vänstra underkäkskanten, ytliga skärsår på högra överarmen och vänstra underarmen samt blånader och ytligt skärsår i ansiktet. Reza Ebrahimis och Monez Ebrahimis fyra barn var närvarande vid tillfället”…

Den misstänkte förnekar brott då han i förhör uppgett att han inte minns händelsen. Ett flertal vittnen som kommit till brottsplatsen i anslutning till gärningen kommer att höras under rättegången. Förhandlingen beräknas ta 4-5 dagar, tiden för rättegången är ej ännu bestämd av domstolen.

Målnummer i Vänersborgs tingsrätt: B 2641-18, åklagaren yrkar utvisning på livstid.

-Pettersson funderar ”syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder”, herr Ebrahimi tänkte alltså bevara och upprätthålla familjens heder genom att döda familjen och göra fyra barn föräldralösa och det finns folk som tror att dessa ska gå att integrera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Hårda bud, afghanskt ”hedersmord” i Mellerud

 • HHandsken

  Har läst FUPar, tillägg, förhörsprotokoll och en del annat angående detta fall.
  GM verkar vara vid sina sinnens fulla bruk och kommenterar det mesta med att han inte minns och att han minsann mår dåligt då han har fått avslag på sin asylansökan.
  Äter en hel del medicin för alla sina åkommor nu som innan mordet endast var lågt blodtryck.
  Verkar vara den klassiska familjefadern som vill styra sin fru på ett sätt som inte är förenligt med svensk lag eller kultur.
  Då frun inte ville acceptera detta och enligt uppgifter i förhörsprotokollen var otrogen eller planerade att bryta sig fri från GM så var hon tvungen att dö pga hon smutskastade GMs familj.

  Gilla

 • Tore

  Om piss organisationen #metoo har någon heder så skulle dom fördöma detta dåd.
  Men nej förövaren är inte vit svensk man så tystnad råder.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Känns så där att som infödd och äkta svensk bo i ett land där heder benämns i samband med mord !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Händer i 2018-års trygga och heligt mångkulturella Sverige !

  Gilla

 • Bobby

  Jäpp. Vad kan vara mer ärorikt och hedersframkallande än att knivmörda en kvinna.. Dom kallar det heder, jag kallar det sjuklig svartsjuka.

  Gilla

 • JEX

  Så länge dessa muslimer är här kommer hedersmord , våldtäkter , personrån , terrorattentat, mm att förekomma .

  Gillad av 2 personer

 • Kent

  Intrigeras var ordet. Hur är frågan i dag?
  Säkert i morgon också.

  Gillad av 2 personer

 • Ståfräs

  Heder är PK´s hedersord! rimmar bra på mord!

  Gillad av 1 person

 • OPet

  Med skyldiga borde vara våra politiker !!!!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: