Säpo: Färre IS-medlemmar har återvänt än beräknat


ISLAM. Omkring 100 svenskar som rest för att strida för IS tros fortfarande finnas kvar i konfliktzonen, skriver TT. Säpo hade räknat med att fler skulle återvända hem, men de senaste två åren har endast ett fåtal återvänt.

En av orsakerna är att det rent fysiskt är svårt att ta sig ut ur de vidsträckta ökenområden i Irak och Syrien som numera är terrorgruppens främsta fästen. En del riskerar att dödas om de försöker återvända, andra, framförallt män, vill stanna kvar och slåss till slutet – eller ta sig vidare till nästa konfliktområde.

I flera kommuner finns förtvivlade anhöriga som bara får sporadiska livstecken.

– Det är en del anhöriga som uttrycker oro på olika sätt. Det är ju en krigszon, det är förhållanden som är vidriga, säger Peder Englund, säkerhetschef i Borås kommun.

-Pettersson tycker att alldeles för många har kommit tillbaka. De som är kvar är hemma och får begära hjälp av Allah, de har valt sida.

Vill de bli dömda av den världsliga makten i stället för gud så finns det alternativ…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Säpo: Färre IS-medlemmar har återvänt än beräknat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: