Finnarna positiva till militärt samarbete med Sverige

FÖRSVAR. Varje år gör Planeringskommisionen för försvarsinformation, PFI, en undersökning om finnarnas inställning till försvarsfrågor. Den senaste visar att finnarna är kritiska till medlemskap i Nato. Endast 20 procent tycker att Finland borde sträva efter medlemskap i krigsorganisationen medan 59 procent är emot.

Däremot är grannarna i öster positivt inställda till ett militärt samarbete med Sverige, vilket vi redan har i mindre skala. 56 procent tycker nämligen att ett militärt samarbete med Sverige är ”mycket positivt”, medan 38 procent anser att det är ”ganska positivt”.

Undersökningen visar också att 66 procent anser att Finland borde försvara sig med vapenmakt i alla situationer även om resultatet är osäkert. Det är en minskning på 6 procent sedan ifjol, enligt HBL.fi.

-Pettersson menar att ett samarbete mellan Finland och Sverige, under förutsättning att båda har skapliga försvar skulle räcka för de flesta hot. Hos politiker och media har Ryssland utsetts till det stora hotet, och om, jag säger om ryssarna skulle ge sig på Sverige och/eller Finland med allt de har skulle vi vara chanslösa.

Ryssland ska bemötas med respekt men vi ska inte överdriva. Ryssland (Ryska federationen) är världens största land och sträcker sig över nio tidszoner från Östersjön till Stilla havet. Ryssland är jättestort men sedan är det inte så mycket mer, stort men…

Ryssland har en befolkning lika stor som Italien och Tyskland tillsammans. Rysslands ekonomi är lika stor som Italiens, mycket mindre än Tyskland medan USA:s ekonomi är åtta gånger större.

Tänker man sedan på att ryssarna måste fördela sina resurser över den enorma landytan, mot Kina och Japan i öster, mot muslimska separatister i söder och mot väst så är det inte så mycket kvar till Putins eventuella supermaktsambitioner och han har knappast tid och lust att bråka med sina nordiska grannar.

-Pettersson menar att om Sverige och Finland byggde upp ett rejält gemensamt försvar så skulle det räcka. Ryssarna har nog med annat och sina muslimer inom och utom landet.

Tänk också på att Ryssland i princip är omringad.

Totalt har USA över 800 militärbaser utomlands medan alla världens andra länder tillsammans har cirka 30 militärbaser utanför sina egna gränser.

Jag anser att Ryssland och väst borde enas mot islam och hålla koll på Kina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Finnarna positiva till militärt samarbete med Sverige


 1. vore fan så mycket bättre om Finnarna
  fick ta över styret i Sverige helt!!!
  om de är så urbota korkade, att de vill
  …tror de nu bara låtsas hålla färgen?

 2. Det märks att det var ett tag sen finnarna krigade ihop med svenskarna, eftersom dom vill ha med oss!

  Förr så man alltid att den svenska armén stred till den sista finnen!

  Det är väl heller ingen slump att vi inte har varit i krig sen vi miste Finland!

 3. Tur att Sverige inte har kärnvapen ( Shekarbi, Margot o Mehmet K skulle väl angripa Israel)

 4. Det kommunistiska Kina utgör ett snabbt växande militärt hot mot hela världen. Man förstår att Donald Trump vill bromsa upp Kinas snabba ekonomiska tillväxt med handelshinder i form av höjda tullar bl a.

  Vad vill Kinas starke man? På bara fyra år har ledaren Xi Jinping tagit ett järngrepp om världens folkrikaste land. Xi kallas för ”presidenten över allting” och hans kultstatus bara ökar i takt med att han tar alltmer plats vid sidan av Vladimir Putin och Donald Trump.

  Se gärna den här dokumentären om Kina på SVT Play. Publicerades
  sön 7 okt 2018. Kan ses till tor 6 dec 2018. Speltid 49 min. 27 sek.

  https://www.svtplay.se/video/19525952/varlden-enligt-xi?start=auto

 5. Finland och Norge måste stänga gränserna. Idag är det obligatorisk ID kontroll när man kommer med buss ifrån Sverige till Oslo.

  Jag trodde att Passkontroll mellan våra länder var avskaffat sedan länge?
  Jag frågade den norska konstapeln en gång, och fick till svar.. – Om du blir tillfrågad att visa ID, så måste du kunna visa ID.

  Jaja… Har det med massinvandringen att göra?

 6. Yes!!! Finland can make Sverige great again.
  Finland är att lita på !!! Riktig sisu power !!!!
  Dom har fattat vad invardering betyder för ett sunt land.
  Deras invandringspolitik bör kopieras.
  Då kan det bli lite ordning,

  • Vete tusan om inte Finland är på samma väg som Sverige.Dock begränsar de t.ex moskébyggnader/förbud, samt utvisar kriminella, då polisen i Finland tar tag i kriminella ,inte bara bilister.

Kommentera