De vuxna i rummet


Alice Teodorescu är en av de mest läsvärda ledarskribenterna i svensk media.

Idag skriver hon om sandlådenivån på regeringsförhandlingarna och tramset om att SD skulle utgöra det största hotet mot vår demokrati.

Att maktens sötma och det personliga intresset går före Sverige som land, vår kultur, vår historia och svenska skattebetalares välmående, är vida bekant utom i de kretsar där man suttit i en sandlåda och jollrat i flera år. Alice Teodorescu tar i sin ledartext upp en intressant vinkel på det som just nu utspelar sig.

”De enda logiska partiföreträdarna är, ironiskt nog, Jonas Sjöstedt (V) och Jimmie Åkesson (SD). De säger vad de menar och menar vad de säger. Det är befriande på något vis”

Sanningen svider ibland, men faktum är att de två partiledare som uppträder mest vuxet är just Sjöstedt och Åkesson. De två som ingen av de övriga vill samarbeta med och visst säger det en del om tramset som t.o.m. uppmärksammas utomlands?

Teodorescu pekar också på att en stark regering behöver en lika stark opposition. Socialdemokraterna under Mona Sahlin och Stefan Löfven ledde en svag opposition och därför kunde Alliansen under Fredrik Reinfeldt närmast härja fritt med alla de konsekvenser som uppstod i inte minst migrationsfrågan. Den socialdemokratiska regeringen under Stefan Löfven är förmodligen en av de svagaste regeringar Sverige haft i modern tid och att de tilläts regera Sverige i fyra år beror uteslutande att Alliansen var den svagaste opposition Sverige haft i modern tid.

Alice Teodoresecu är en borgerlig skribent och vill självklart se en regering utan socialistiskt inflytande, men menar att en borgerlig regering behöver en socialdemokrati som är stark för att själva kunna agera som en stark regering. Om Stefan Löfven går Annie Lööf och Jan Björklund tillmötes, riskerar partiet en väljarflykt till både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Kvar lär väl bara förorternas nya väljare stå och de lär förmodligen fly så fort ett renodlat muslimskt parti bildas, där sharialagar och andra islamistiska förtecken står i partiprogrammet.

Teodorescu hoppas nästan på ett nyval för att på så vis ge svenska folket en chans att visa vad de tycker om denna sandlådenivå och partierna en möjlighet att visa vad de egentligen vill. De här slutorden talar sitt tydliga språk.

”En möjlighet för väljarna att ta ställning utifrån den information som partierna förvägrade dem i valrörelsen; nämligen svaret på frågan om vad som sker om drömscenariot brister”

GP


10 responses to “De vuxna i rummet

 • AmaTona

  Med skillnad att V får sin indoktrinerande agenda fram..
  SD får inte ens uttala sig i PK media ordentligt..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice Teodorescu är en ledarskribent man gärna läser och har respekt för.

  Hennes tankar, åsikter och uttryckssätt känns både självklara och så nära den verklighet, som tyvärr alldeles för många journalister och politiker har främjat sig ifrån. Tyvärr ligger även hennes ledare nu bakom betalvägg. Hennes viktiga ord skulle behöva vara tillgängliga alla.

  Har sparat lite från hennes tidigare skriverier. Här två citat från Alice.

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  ”Det är korkat att försöka tiga ihjäl åsikter man inte delar”.

  Alice Teodorescu

  Gilla

  • Stefan K

   Nej Peter
   Hennes ledare är öppna, liksom alla andras.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    OK. Fast för mig är de inte det.

    Jag har tydligen läst för mycket på GP.

    För jag får detta meddelande, när jag ska läsa henne från länken i ditt bra skrivna inlägg. .

    ”Du har nu läst alla dina fria artiklar och behöver skaffa en prenumeration för att kunna fortsätta läsa.”

    Vet inte hur många fria artiklar man har på GP, innan detta meddelande går ut och stänger för läsning.

    Fast det är ju bra att man har lite spelrum. Så läs på ni andra.

    Gilla

 • Billy Boy

  Får inte ihop regeringspusslet. Någon som kan hjälpa till?

  Gilla

  • Tanten

   Vi har för många partier i Sverige. Det är därför det blir sandlådenivå.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Vi har för många naiva och lättlurade väljare i Sverige.

    ”Det är lättare att lura folk än att övertyga dem att de blivit lurade”

    Mark Twain

    Gilla

 • Grune

  Jag undrar fortfarande varför hela landet skall lida för bara för att 7-klövern hatar Jimmy Åkesson.
  Det är ju honom personligen som 7-klövern är emot, det visar med all tydlighet det faktum att hela 7-klövern använder si av SD:s politik rakt av.
  Jimmy Åkesson är tydligen den enda partiledaren i Sveriges riksdag som är vid sina sinnes fulla bruk. Alla andra verkar vara på rymmen från något mentalsjukhus. Det finns ju bevisligen INGEN i 7-klövern som tänker ta ansvar för Sverige så det finns bara en lösning på detta elände och det är att släppa fram Sveriges störst parti SD till makten.
  Om det vore val idag så skulle säkert SD få minst 51% av rösterna av den anledningen att det Svenska folket har tröttnat på sandlådepolitiken som 7-klövern sysslar med. SD och V är ju de enda partierna som inte har något med de parlamentariska kaos som råder i Sverige idag att göra men blir av de andra sex anklagade för det.
  Det är äckligt att se hur C,L,S, MP.M och KD bär sig åt mot det Svenska folket och väljarna. FY FAN.

  Gilla

  • Johan

   JÅ är i vägen för det globalistiska Projektet. Skulle ngt parti inleda samarbete med SD tar det hus i h-e i Bryssel bl.a. Och svenska politiker är som bekant mjukryggade.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: