Timbuktu vill ha en miljon av SD för en text han ”stulit” i Afrika

GIRIGHET. Artisten Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, stämmer Sverigedemokraterna. Artisten, som gjort låten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” menar att partiet har gjort sig skyldiga till upphovsrättsbrott när de i septembers valkampanj använde texten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön”.

Timbuktu kräver nu Sverigedemokraterna på en miljon kronor i vite, rapporterar Expressen. 

Kristianstadsbladet skrev år 2005: ”Det var i februari/mars 2004 som Timbuktu och samarbetspartnern Måns Asplund reste runt i Västafrika, bland annat för att besöka den mytomspunna stad i Mali som gett Jason Diakité hans artistnamn. Men det var i Ghana som det kommande albumet, som släpps på onsdag, fick sin titel och fem av låtarna föddes.

– Vi snackade med en snubbe som sa ”In Ghana it’s like everybody wants to go to heaven but nobody wants to die.” Vi tyckte att det var ett vackert uttryck, sen började vi tänka ”vilken låttitel, vilken albumtitel, så måste plattan heta”. Två veckor senare gjorde vi låten och fyra låtar till. Och sen var vi igång…”

Timbuktu med text ”lånad” från en snubbe i Ghana…

-Pettersson undrar om Timbuktu betalt ersättning till snubben i Ghana för texten…jag känner inte Timbuktu men häri sörmland brukar vi kalla ”skåningar” av hans typ för skitstövlar”…

Sanningen är kanske att herr Diakité har usla affärer i sina bolag och behöver pengar, sedan hatar han Sverigedemokraterna och svenskarna trots att han är född i Lund.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Timbuktu vill ha en miljon av SD för en text han ”stulit” i Afrika

 1. Han tycker väl han hamnat lite i mediaskugga och vad är väl enklare än att ”dra en sd,are” för att återigen hyllas i fulmedia, han kommer inte att få någon miljon utan det kommer kosta honom en miljon eller mera i advokatkostnader, men det kanske det är värt i reklamsyfte…

 2. All publicitet är ju bra publicitet. Herr Timbuktu har väl en julsingel på väg.. Klirr i kassan OCH framstå som en sann anti-SD-kämpe på köpet! Slug liten orm detdär.

 3. Om hans påhittade regler skall gälla så får dom lov att lägga ner ett så bra program som ” det var bättre förr” för där framförs bara covers.
  Inte en enda artist hittills har framfört sin egen originalmusik som dom skrivit helt själva.

 4. Tänk om alla låtskrivare i världen vore lika dumma i huvudet som denne timbuktu. då skulle alla stämma alla för att dom framförde deras låtar och vi konsumenter hade att välja på några tusen låtar i världen istället får miljontals.

 5. Jag tycker att den där uppblåsta s.k. artisten skall se till att det blir omöjligt för alla utom honom att framföra hans påstådda verk som han själv har stulit.. Det enda han vill det är att ställa till et för SD som han hatar bara för att han är anhängare av 7-klövern.
  Dessutom är han en värdelös artist.

  • Jag tycker att författarparet Jean Kluger och Cy Coben skall stämma Timbuktu på några miljoner för att han stulit deras låt.

 6. Enligt detta uttalande från Jan Ove Malmberg: så ligger det till på följande sätt.
  ”Everybody Wants To Go To Heaven (But Nobody Wants To Die). Music written by Jean Kluger. Lyrics written by Cy Coben. 1966. Svensk cover Alla här på jorden vill till himlen (men ingen vill ju dö) Ewa Roos 1976. Timbuktu föddes 1975”

 7. 2018-11-30:
  SVT och utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt fortsätter med sin systematiska antipropaganda mot president D.Trump.

 8. Idag 30/11 nämndes i PK-media SVT om denna stämning av SD men helt väntat nämdes självklart inget om någon stöld av texten från Afrika utan SD nämns naturligvis som skyldig, är bara läsa mellan raderna i SVT:s vänstervridna kulturnyheter !

 9. Det finns inget bättre sätt för ”kändisar” att få publicitet än att på något sätt dra in SD i negativa termer.
  Givetvis kommer denna stämning att lyftas fram i medier, tv-soffor och andra forum där man pratar om och inte med partiet.

 10. Och han är på flykt från?
  Tycker de som söker sina rötter endera ska göra det i sina hemländer i stället för att pracka oss dem. Det finns en lång svensk kultur i Sverige också, den berättar om en strävan, svält, hårt arbete i kyla och framförallt en gemensam strävan efter sammanhållning.

  Det är nåt som dem som kommer hit borde lära sig och framför allt försöka lära sig hur det ska fungera. Vi behöver inga migranter som bara är här för att stjäla frukten av vårt arbete.

  Vänstern klagar på att privata aktörer som sköter samhällsuppdrag gör vinster och att det är skattepengar.
  Vad de aldrig klagar på är att de som inte arbetar, men blir försörjda med skattemedel, skickar dessa till sina hemländer.

  Den första gruppen producerar nåt bra, ofta bättre än offentlig verksamhet. Den andra gruppen är bara här för att leva på våra skattepengar, det kallar jag Ebberöds bank.

  • Jag tycker att författarparet Jean Kluger och Cy Coben skall stämma Timbuktu på några miljoner för att han stulit deras låt.

 11. Den där dummer negern tror visst att han har tagit patent på vissa svenska ord. Inte en spänn ska han ha men gärna betala rättegångskostnaderna.

 12. Ännu en som försöker sko sig på andra !

  Ta bort allt om denna gök…ge honom inget utrymme, nämn inte hans namn mer…så vi kan försöka glömma honom så fort vi kan.

  Idiotin är verkligen gränslös.

  • Förr i tiden fanns en granskningsnämnd på SVT/SR som dödskallemärkte viss musik Den borde träda i kraft vid sådana här fall och stänga av den här s.k. artisten som har stulit alla sina låtar från andra.

Kommentera