Stäng

Riksdagen består av sju populistiska enfrågepartier och ett normalt…

INRIKES. Idag presenterade Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt SD:s skuggbudget. Partiet vill satsa på vård och rättsväsende samt spara på invandring och integration. Partiledaren Jimmie Åkesson säger att SD vill vara det sociala samvetet. Budgetdokumentet finns att läsa i sin helhet här.

De övriga sju partierna har bara en enda fråga på sina program. Det är att hålla SD borta från makt och inflytande.

 

19 reaktioner på “Riksdagen består av sju populistiska enfrågepartier och ett normalt…

 1. Jag har i två insändare berömt Hans Hedlund SD i Nyköping. Han jobbar sen många år själv inom psykiatrin. Han VET att jag har rätt. Men SN vill inte ge beröm till en Sverige Demokrat. Trots att detta inte har ett skit med invandring att göra. För mig spelar det ingen roll från vilket parti kloka åsikter kommer. Tydligen gör det, det för lokaltidningen SN. TRÅKIGT!

 2. Fråga till SD:
  På s. 96 i budgetpropositionen står i punktlistan:
  ”Höjd moms på burkar och platsflaskor.”
  Det borde väl vara plastflaskor.
  Minst samma kostnadsbesparing för genomsnittsbilisten än den i 19.12 förklarade komplicerade drivmedelsskattesänkningen skulle man få genom att slopa trafikförsäkringsskatten!
  Svar från SD:
  Hej!
  Tack för att du uppmärksammar oss på att det blivit fel med stavningen.
  Gällande slopad trafikförsäkringsskatt så ska jag framföra ditt förslag till riksdagsgruppen.
  Ha en trevlig dag!
  🙂

 3. Jo, sjuan är invandrarpopulistisk, feminismpopulistisk, miljöpopulistisk, anti-högerpopulistisk m m. m m. Finns inget så populistiskt som denna sjuhövdade hydra.

  1. PK-media är hydrans domptör och koppelhållare, som slänger popu-ben till den, som den girigt glufsar i sig. PK-media har fullständig kontroll över dess väsen, som den rättar sig efter vid minsta vink. ”Kräla i stoftet!”, ”rulla runt till vänster sida, nej höger!” ”sitt still vackert och tig!”, ”apport! Hämta in fler flyktingar! Såja, duktig 7-hydra!” ”Rulla runt på rygg och visa eftergivenhet och underkastelse till landsfadern Mr. PK!” ”Spela död! Opponera dig inte mot det PK-korrekta, som är den eviga sanningen, oberoende av vilka som styr! Ingen får ifrågasätta den! Allah PK! 5 PK-korrekta nedgörande av kritik av PK!”

   ”Var ett eftergivet djur sjuhydra, inse att det är PK-media som styr Sverige (om det nu finns kvar som land), och inte du!”

 4. ”C och L:s populism bidrar till en politisk tryckkokare.”

  ”Att Centerpartiet och övriga borgerliga partier väljer bort att samtala med Sverigedemokraterna om sakpolitik visar att man inte är intresserad av saklighet.

  Man är bara intresserad av att upprätthålla en bild av Sverigedemokraterna som oberörbara”, skriver Josefin Utas demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/c-och-ls-populism-bidrar-till-en-politisk-tryckkokare-25048

  1. Sverige hade haft en regering för länge sedan om inte C och L funnits. Det är hon med brand i håret och den lille fjanten majoren som ser till att vi inte har någon.
   Kasta ut dessa två partier ur riksdagen så har vi en regering på en vecka.

 5. ”Lyssna på väljarna och skärp er hela bunten!”

  ”Lööf, Björklund och Löfven använder klassisk härskarteknik mot folket och piskar upp missnöje.

  Lär av historien: Vägen till politisk stabilitet är att släppa fram – inte förhindra – utmanarna och deras motviktspolitik”, skriver nationalekonomen Mark Brolin.

  Han fortsätter med ……”Annie Lööf, Jan Björklund och Stefan Löfven använder klassisk härskarteknik mot folket när de piskar upp missnöje genom sin patriarkaliska hållning; ett missnöje de sedan har mage att exploatera genom att kräva en extraordinär maktpakt.

  Alla tre har nu målat in sig så djupt i sitt vattentrampande hörn att deras respektive partier knappast kan återvitaliseras förrän efter partiledarbyten.

  Det är förstås inget önskescenario när partiledarna för tre riksdagspartier, samtidigt, är personligen beroende av förlegad överdriftspolitik.”

  https://www.expressen.se/debatt/lyssna-pa-valjarna-och-skarp-er-hela-bunten/

 6. SD är visserligen vid god vigör jämfört med de andra jönseri-partierna. Det var väl snarare ett understatement. Men ”Normalt”, i verkligheten ? Tillåt mig att tvivla en aning…När partiet är så pass otaktiskt, korkat och infantilt att man bara kan komma på tanken att göra sig av med en av de största och pålitligaste drivkrafterna vi har att tillgå. Jag syftar då givetvis på petningen av Thoralf Alfson. Mycket trist och jävligt dumt !

  1. Håller med. Och det är många av oss som nu har omvärderat våra åsikter om SD. Tyvärr. Endast 7 – klövern är vinnare av detta.
   Arma Sverige. När landet behöver en enad stark kraft så går SD ledningen och visar sitt rätta ansikte, trist.

   Går nu också Margot och skriver på FN avtalet i december, så är väl sista spiken inslagen i moder Sveas kista.

 7. Att kalla SD för ett ”normalt” parti är som att svära i kyrkan. SD är ett odemokratiskt toppstyrt parti med en maktfullkomlig ledning som utesluter medlemmar som anses vara ett hot mot deras egna maktposition. En samling skitstövlar rent ut sagt. När de som röstar på SD förstår vilka asgamar som leder partiet kommer SD att sjunka som en sten.

  1. Oj, hårda ord om Sveriges tredje största parti eller idag 29/11 enligt en s.k opinionsmätning näst största parti !
   Vad tycks om partiet AFS då, kommer det partiets väljare också att komma till insikt framöver ?
   Hur vore det om 7 klöverns väljarkår istället kom ut ur sin falska trygga bubbla och kom till insikt om verkligheten i dagens Sverige ?

   1. Ja det vore ju roligt att höra vad vad folk skulle säga om t.ex C uteslöt dumhuvuden ur partiet som annie lööf t.ex. Eller L tog bort en sån som den lille majoren som bara ställer till ett helvete för partiet
    Jag tror att om SD skulle avskeda den städerska som städar kansliet så skulle det stå med stora bokstäver på första sidan i aftonslasken dagen därpå. Men det skulle inte skrivas en enda bokstav om S tog in ytterligare en terrorist i partiets ledning.

 8. Att hålla SD borta från politiskt inflytande har 7 klövern hittills tyvärr lyckats bra med och frågan är hur länge SD orkar hålla till på läktaren som det enda oppositionspartiet, risken finns att SD framöver böörjar plana ut och vittrar sönder inifrån om partiet aldrig får bli och känner sig delaktiga och kan påverka någonting inom den svenska inrikes och utrikespolitiken.
  Frustration och missnöje kan naturligtvis drabba alla partier och 7 klöverns taktik är ju i första hand att till varje pris isolera och därmed på sikt utplåna SD därefter kommer Sveriges väl och ve.
  Att 7 klövern som fryser ut och förtalar SD innehåller ett kommunistparti är lindrigt sagt mycket irriterande.

  1. Börjar undra om man i SD kanske tycker att man nog sitter bra där man sitter på läktaren. För vem vill egentligen ta kommandot över skeppet Svea idag med alla dessa problem den båten har.
   För hur ska en skeppare lösa alla dessa problem. utan att det dyker upp nya allvarligare fel.

  2. 7-klöverns taktik är att utplåna de riktiga Svenskarna från Sverige och ersätta dom med analfabeter från Afrika och Asien.
   SD är ju det enda partiet i Sverige som vill satsa budgetpengar på Sverige.
   Men nu är det ju så att SD kan än så länge inte göra så mycket åt situationen efter som vi är 1,2 miljoner människor i Sverige som tycker om vårt land och vi ställs mot 9 miljoner som hatar Sverige.
   Gör rätt nästa gång ni röstar och tänk på er själva och era barn och barn-barn,
   Vill ni att dom skall skall överleva tonåren eller vill ni att dom skall mördas unga. Det är upp till er.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: