Var är min neger?


RASISM. Socialdemokratiska kommunalrådet i Vänersborg, Marie Dahlin (S) avgår. Det meddelar partiet. Avgången kommer efter att Dahlin fått hård kritik för sitt språkbruk. – Marie Dahlin har själv bett att få lämna sitt uppdrag för partiets skull, och en enhällig styrelse accepterar hennes beslut, säger Gunilla Nilsson, styrelseordförande i Socialdemokraterna i Vänersborg.

Igår kväll hade partiet ett krismöte efter den senaste tidens diskussion om olämpligt språk från Marie Dahlin. Det handlar bland annat om anklagelser om rasistiska och sexistiska uttalanden.

Till P4 Väst har Marie Dahlin tidigare sagt att hon inte känner igen sig i anklagelserna. – Över 30 års politik för min del är över, det är jättetråkigt men jag gör det för partiets skull, skriver hon i ett sms.

Dan Nyberg (S) sitter i Arbetarkommunens styrelse – ”Det är så omfattande anklagelser, ingen har hittat på allt detta.”

– Pettersson säger att det inte är mycket att bråka om. Bara vanlig socialdemokratisk retorik. Marie Dahlin har uppträtt sexistisk och rasistisk. Bland annat hade hon för några år sedan haft en sydafrikanska som praktikant. En dag frågade hon ”var är min neger?”. Dahlin har tillfört mycket till Vänersborg bl a härliga Restad gård, Sveriges största asylförläggning.

Marie Dahlins språkbruk har varit känt länge inom S, trots detta har ingen hos socialdemokraterna reagerat förrän en anmälan från ett annat parti kom. Hade S tänkt sig att Marie Dahlin skulle springa runt och fråga efter sin neger en mandatperiod till?

Socialdemokraten Marie Dahlin visar sitt hat och viftar polis i ansiktet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


5 responses to “Var är min neger?

 • compulsoryunion

  Härskartekniken i dagens totalitära asylsökarsamhälle, bl.a. i öppen anstalt, är annars att skrika rasist.

  Gilla

 • robbcos

  Den frågan ställer jag mig själv varje dag… men så slår jag på lyset och vips är hon där.

  Gilla

 • Tore

  I skolorna kallas småflickor – jävla svenne ho….a men det går bra och ingen påföljd för den kulturyttrande raketforskaren..

  Gilla

 • Martin

  @0:52 Hon borde omhändertagits omgående. Klar aggressionshandling mot en uniformerad polis.

  Denna Dahlin är också kvinnan bakom klassiska uttalandet att ”vi behöver fler raketbyggare…”, angående invandringen till Sverige i positiva ordalag.

  Raketbyggare = Rocket scientist, dvs det man ironiskt använder om lågutbildade migranter. Pinsamt missförstånd eller total intellektuell härdsmälta? Helt klart med tanke på de nya rönen är att damen inte verkar ha alla hästar hemma i stallet.

  Gilla

 • Argus

  Socialdemokraterna är ett parti där sittfläsk favoriseras över talang och begåvning. Har du bara suttit tillräckligt länge kan du så småningom få ett välarvoderat uppdrag med möjlighet till anständig pension.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: