Pepparkaksfigurer förbjuds i luciatåg: ”Spårat ur fullständigt”


GALENSKAP. På Lindöskolan i Kalmar kommer luciatåget inte att innehålla några pepparkaksgubbar. Anledningen är för att det kan uppfattas som rasistiskt. Detta har rört upp känslor hos många föräldrar som menar att det har spårat ur.

– Jag blir så ledsen. Barn är så oförstörda och de tycker om vad de tycker om och vad de inte tycker om och jag blir så trött att man ska göra något till ett problem som inte är ett problem. Många människor idag är så rädda och vill bara följa med den stora flocken, säger en förälder till 24Kalmar.

Föräldern har följt diskussionen som har förts tidigare men utan att ha berörts av det – förrän nu när hennes dotter som går på mellanstadiet en dag kom hem och sa att de inte fick vara pepparkakor i luciatåget – för att det sticker i ögonen och att det är rasistiskt.

-Pettersson tror knappt det är sant, snart är en neger som visar sig en rasist…

Rektor Karin på Lindöskolan i Kalmar säger dock att det inte finns något förbud…

Pepparkakor, rasistiska attribut som Tintin, Lilla Hjärtat och Fazers kinapuffar, Kalles Kaviar, Nogger glass, negerbollar, svenskens rasism tar aldrig slut. Varför kommer de lättkränkta till vårt land eller är det genustramsarna som förstör?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Pepparkaksfigurer förbjuds i luciatåg: ”Spårat ur fullständigt”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: