Vakter räcker inte som skydd, Växjö lasarett vill skapa flyktvägar på akuten…

SJUKVÅRD. På Centrallasarettet i Växjö har man sedan tidigare vakter, men nu vill man vidta fler åtgärder för att trygga säkerheten för personalen, och har ansökt om att få skapa bättre flyktvägar i rummen. Hot och våld riktat mot vård- om omsorgspersonal har ökat i hela landet. 

Magdalena Gustafsson är avdelningschef på akutmottagningen i Växjö. Enligt henne är det inte ovanligt med hotfulla och våldsamma situationer.

– Vi ser att det förekommer. Jag har inga siffror på hur ofta, men jag kan ju säga att det är säkert varje vecka som hot- eller våldssituationer uppstår, säger Magdalena Gustafsson.

Enligt Statistiska centralbyrån har 12 procent av de som arbetar inom vården blivit utsatta för hot eller våld på arbetsplatsen. Magdalena Gustafsson har arbetat på kliniken i 12 år, och har sedan dess sett en tydlig ökning vad gäller hot och våld.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson undrar varför det behövs vakter på sjukhus och varför inte det räcker, vet du Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Vakter räcker inte som skydd, Växjö lasarett vill skapa flyktvägar på akuten…

 1. Fast lavettmonterad KSP58 bakom pansarglas i entrén till akutmottagningen.

  Tungt beväpnade vakter, som skyddar personal och läkare.

  Framtiden är här, rösta på sjuklövern, for ditt och dina barns bästa!

 2. I vanlig ordning fly springa förstå förövaren, andra kinden till, vill inte peka ut vissa grupper,
  Kvinnlig chef.
  Det är en röd tråd i Sverige.

 3. ValaffiSch 2014 ”Gör Din Plikt – Kräv Din Rätt”
  ValaffiSch 2018 ”Ett tryggare Samhälle – Ett Starkare Sverige.
  Om rätt vore rätt så har den socialdemokratiska regeringen 2014 – 18 misslyckat. De kriminella använder skyddsväst och samhället söker flyktvägar.
  Ta skydd!

 4. Finns det någon ansvarig, som inte är blind och döv? När ska vi få en riktig regering med riktiga myndigheter?

 5. I dagens Sydsvenskan står, att personalen på akuten i Kalmar på egen bekostnad startat kurs i självförsvar, detta pga hot och våld på arbetet.

 6. ”Alla som bor i Sverige SKA känna trygghet”, befaller despoten och svetsar-lärlingen. Oavsett om det känns korrekt eller ej, för den enskilda, hårt prövade individen. För annars kraschlandar ju ekvationen igen, som den brukar ha för vana göra. Undersåtarna måste ju för bövelen lära sig att lyda… !

 7. Färre och färre Svenskar kommer att vilja vara: Läkare, Sjuksköterska, Biblotekarie, Polis, Väktare, Mamma, Pappa, Tandläkare osv. Vad leder det till? Då kommer tokvänstern m fl att förespråka ännu mer invandring och för att besätta dessa jobb m fl. Vilket då leder till en ond cirkel som gör att folkutbytet accelererar och Sverige och Svenskarna går under!

  Stoppa omedelbart massinvandringen (kräver befrielse från EU, eller att gå emot EU, Danmark ska nu föreslå ett totalt stopp på invandringen och bara ge hjälp till närområden. BRA!)
  Utvisa hundratusentals! Först alla kriminella.

  • Som straff för hur dessa massmördare uppför sig så måste vi kasta ut varenda invandrare i Sverige oavsett om dom jobbar och sköter sig eller ej. Med dom skall vi också kasta ut hela 7-klövern.
   Vi 1,2 miljoner Svenskar som finns i detta s.k. land vill inte ha mer grov kriminalitet här.

 8. Hur många svenskar bortsett från fyllon och psyksjuka beter sig så på sjukan, dit man kommer för att få hjälp??
  Det är en sån avgrundsdjup klyfta som bildas i landet just nu att jag inte vill vara kvar när det kulminerar, men vänstern och PK folket fortsätter att blunda och rapa floskler, den som säger ”jag visste inte” eller ”förstod inte” när skiten kulminerar borde ta mig fan…*hrrrmm*

Kommentera