Liberalerna säger ja till vänsterstyre med S i Malmö


INRIKES. Liberalerna säger ja till ett vänsterstyre med Socialdemokraterna i Malmö. Beslutet togs under ett möte på tisdagskvällen. – Vi är Malmös liberala parti och vårt uppdrag är att ta strid för varje Malmöbos frihet. Hur liberal politik får störst genomslagskraft har vi fått en unik möjlighet att diskutera, säger L:s ordförande Roko Kursar i ett pressmeddelande enligt SVT Nyheter Skåne.

-Pettersson säger att Malmöalliansen gick till val gemensamt, med gemensamt valmanifest och budget. Det här sidbytet Liberalerna gör till vänsterblocket är inte bara ett svek för de som röstade på Liberalerna utan hela Alliansen.

Malmö stad kommer därför att styras av Socialdemokraterna och Liberalerna med stöd av Miljöpartiet.

Alliansen firade till och med segern på valnatten…snacka om svikare…Roko Kursar har rötter i Kroatien.

 

 


12 responses to “Liberalerna säger ja till vänsterstyre med S i Malmö

 • Peter Skoglund

  “Att vara liberal är att vara kluven”, är ett citat av Gunnar Helén, som var partiledare för folkpartiet under 70-talet.

  Det Helén syftade på var hur viktigt det är som liberal att alltid ta till sig och överväga sina politiska motståndares argument, att väga för- och nackdelarna mot varandra för att sedan komma fram till intellektuellt ärliga och noga begrundade slutsatser.

  Fast nu är det väl mer kluvet än någonsin.

  Liberalen Roko Kursar har sällat sig till de så kallade ”fasadpolitikerna”, där det egoistiska går före, det väljarna har valt parti för.

  Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

  Gilla

 • Punto

  Liberaler som är politiker är lätta att muta. Både i Malmö och Stockholm.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och inom kort även på riksnivå tillsammans med Annie Lööf !

  Gilla

 • Argus

  Likt flera andra partier var Folkpartiet ett anständigt parti för ett halvsekel sedan. Den eminente Lars Bern har beskrivit Folkpartiets ökenvandring: https://anthropocene.live/2018/11/17/folkpartiets-uppgang-och-fall/

  Jag tycker att det är symptomatiskt att både Folkpartiets och Socialdemokraternas resa till undergången börjar runt 1968. 1968 är också året då vi kunde börja skåda kulturmarxisternas fula tryne. Kulturmarxismen, främst känd genom Frankfurtskolan, startade av socialister i Tyskland efter första världskriget då den väpnade revolutionen slogs ner av tyska socialdemokrater med flera. Intelligentian insåg då att om man inte kan åstadkomma väpnad revolution i ett slutkört Europa med 50 miljoner krigströtta beväpnade män av arbetarklass så kommer det aldrig att lyckas.

  Kommunism, om jag förstått de marxistiska doktrinerna rätt, är resans mål då allt privat ägande och alla klasser upphört. Vägen dit är socialism. Kom ihåg det! Om det inte går att göra revolution så får man bryta ner samhället inifrån, vilket vi ser idag. Därför samlades man i Frankfurt för att smida ränker. Detta tog dock ett abrupt slut i och med nazisterna maktövertagande. Columbia University i New York, var annars, tog emot dem och i och med det fick det ironiskt nog större spridning. Ironi är också att Adolf Hitler som hade varit korpral i den kejserliga armén fick i uppdrag att spionera på nazisterna men blev själv nazist på kuppen.

  De som fallit för irrlärorna har sedan 1960-talet, självständigt eller organiserad form, strävat mot sitt utopiska ideal. De är i de flesta fall utrustad med god kognitiv förmåga men saknar totalt erfarenhet av livet hårda och verkliga sidor och synes inte heller kunna föreställa sig dem. De är med andra ord inga dumskallar och vi har en del att lära av dem. Exempelvis hur man infiltrerar institutioner och får dem att göra som man vill och inte som de ska göra. ”The Deep State” är exempel på det. Trump som har erfarenhet av den privata sektorn och dess förmåga att anpassa sig eller dö skulle jag tro är överraskad av byråkratins makt. Vi får verkligen hoppas att han förmår bryta dess makt, ty det som händer i USA händer i Sverige förr eller senare.

  Gilla

 • ruben

  L vill att Malmö skall ha mer av samma politik. Räcker det inte med 5,5 miljarder back per år? En socialistisk värdegrund utan pengar räddar ingen. Det går inte att höja skatter i oändlighet. Sverige har snart inga kommuner med plusbudget kvar att utjämna från. Malmö med sin folkmängd tillhör inte de kommuner, som var tänkta att gå minus. Vad sysslar politikerna med?

  Gilla

 • Kent

  Förr i världen gick folkpartiet under namnet vingelpartiet och det stämmer även efter namnbytet. Nästa namn borde bli vänsterliberalernakommunisterna.

  Gilla

 • Jag

  Förfallet fortsätter inom sjuklövern!
  Sveriges mest korrupta stad (malmoe) som avlönar grovt kriminella/jihadister med lägenheter/resor/ socialbidrag/stjäl 5-6 miljarder kronor från andra kommuner för att finansiera grova brott mm mm osv osv med skattemedel och andra kommuners skattemedel! såssestyrt!
  Ur led är tiden!
  Vi finansierar terrorism/vår egen undergång mm flera gånger om med världens högsta skatter!
  Tack sjuklövern för ert landsförräderi!

  Gilla

  • Stenbock

   Hela Folkpartiet har i alla tider varit landets förrädare ! Skrev redan kort efter valet,att Fru Björklund och hans parti är jämförbara med Judas Iskariot !

   Gilla

   • Jag

    Ja du Stenbock! Håller absolut med dig!

    malmoe stjäl 5-6 miljarder kronor/år glömde jag fylla i (för de som kanske läser Petterssons eminenta blogg för första gången – vi övriga vet detta men kan vara värt att förtydliga)

    Gilla

 • Björn

  Kan ingen utrota L ur svensk politik? Detta parti gör inget annat än velar och ställer till oreda. Något mer opålitligt än L och C tror jag knappast finns.

  Gilla

  • Bo

   Det roliga i det hela är att Roko öppet visade Nationalistiska känslor för sina föräldrars hemland (Kroatien) under/efter kriget på Balkan MEN när svenskar öppet visar att dom är måna om sitt land så är dom Rasister, Nazister osv.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Glöm inte kommunistpartiet V !!!!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: