Tyskland: Turkisk muslim utpekad som andre befälhavare för inrikes underrättelsetjänst

av Soeren Kern  •  26 november, 2018

 • Sinan Selen, en 46-årig Istanbulfödd terrorbekämpningsexpert, kommer att bli den första muslimen att fylla en ledarskapstjänst i toppen av Tysklands underrättelsetjänst.

 • Under hela sin regeringskarriär har Selen varit fast besluten att konfrontera islamistiska fundamentalister i Tyskland. Han ledde också ansträngningarna vid det federala kontoret för skydd av grundlagen (BfV) för att övervaka den turkiska nationalistiska Milli Görüs, en inflytelserik islamiströrelse som starkt motsätter sig muslimsk integrering i det europeiska samhället.
 • Förändringarna i ledarskapet vid BfV sporrades av en mobilfilm som påstås ha visat högerextrema folkmassor som attackerade migranter efter mordet på en tysk medborgare i Chemnitz av två misslyckade asylsökande. Enligt den respekterade bloggen Tichys Einblick visar filmen istället migranter som attackerar tyskar, inte tyskar som ”jagar” migranter.

Förbundskansler Angela Merkel har utpekat en turkisk invandrare för att fylla den andra högsta positionen i Tysklands inrikes underrättelsetjänst, det federala kontoret för skydd av grundlagen (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV).

BfV:s nya vice befälhavare, Sinan Selen, en 46-årig Istanbulfödd terrorbekämpningsexpert, kommer att bli den första muslimen som fyller en högt uppsatt ledarskapstjänst inom Tysklands underrättelsetjänst.

Utnämningen kommer bara några veckor efter att Merkel avskedade BfV:s VD Hans-Georg Maaßen för att ha försvarat anti-massmigrationspartiet Alternativ för Tyskland (AfD) mot attacker från Merkel och hennes koalitionspartner, Socialdemokraterna (SPD).

Läs vidare

3 thoughts on “Tyskland: Turkisk muslim utpekad som andre befälhavare för inrikes underrättelsetjänst

 1. Ja nybyggarna når framsteg i de båda Europeiska dårskapsländerna…
  Läste just hur en av dessa nyinvandrade S-politiker,nu är polisanmäld i Helsingborg.
  I samband med höstens val,hade han och en annan nysvensk(kanske rent av kusin) med sina förkryssade valsedlar,lyckats manipulera sig in i Hbg´s Fullmäktige ! Nu var det hela så klumpigt utfört,att t.o.m. hans partkompisar
  upptäckte kuppen !!
  Hur många sådana ny-sossar sitter nu o styr/ställer i Abzurdien ?

  • En annan lugnande rapport,trycker idag lögn/vänster-skitblaskan HD,för stadens kvinnor.Den tydligen politiska polismyndigheten låter meddela via PK-organet,att våldtäkter mot kvinnor som befinner sig utomhus i staden under mörka delen av dygnet,är överdrivna.
   Det hela har sin grund i att ännu en kvinna i lördagsnatt blev överfallen,på sin väg mot hemmet.
   Trodde först de skulle lämna ut vagt signalement av nybyggaren, men så blev alltså inte fallet.
   Istället råder polis och HD sina kvarvarande läsare,att helt enkelt glömma bort det hela…..tills nästa dåd sker.

Kommentera