Migrationsverket vill ha mer pengar

INVANDRING. ”En alltför liten budget de kommande åren riskerar att slå mot Migrationsverkets fortsatta utveckling”, skriver verket i ett pressmeddelande.

På grund av det oklara politiska läget är det inte klart hur mycket pengar Migrationsverket får nästa år. I prognosen utgår man från beräkningar som bygger på den budgetproposition som riksdagen beslutade om förra hösten, vilket innebär en betydande minskning av myndighetens anslag.

Under 2018 har Migrationsverket genomfört omfattande neddragningar. Det har resulterat i både lägre bemanning och produktivitet, skriver verket. Exempelvis sänks nu prognosen över antalet ärenden som Migrationsverket kommer att hinna avgöra från 50 000 till 47 000.

”Det handlar om att folk slutar, vi tappar viktig kompetens och blir mindre effektiva”, säger Henrik Holmer, Migrationsverkets planeringschef, i pressmeddelandet.

Vad gäller antalet asylsökande till Sverige bedömer verket att det ligger på en fortsatt stabil nivå.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Är inte gränserna stängda? Ligger vi inte på EU:s miniminivå? Ljuger Stefan statsminister för oss? Vad menas med fortsatt stabil nivå?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Migrationsverket vill ha mer pengar

 1. 1) Låt den förträfflige Inga-Britt Ahlenius utreda Migränverkets irrfärder och gigantiska slöseri-karusell.
  2) Även de mest hårdhudade kritiker kommer att häpna över verkets hantering av allmänna medel. Inkompetensen, bristande kännedom om hur avtal görs upp, nepotism och bristande ansvar kommer att hagla som spön i backen. Huujedamej !
  3) Lägg ner skiten !!!

 2. En allt för liten pensionsbudget har sedan många år slagit emot pensionärerna. Vem är landet styrande politiker mest mån om? Outbildade, kriminella och kostsamma flyktingar eller de som byggt upp Sverige men nu blivit gamla.
  Tänk på det när ni röstar nästa gång.

  • Det finns fortfarande 1,2 miljoner Svenskar i detta land som inte den muslimska 7-klövern har lyckats avliva och vi kräver att Sverige inför en lag om mänskliga rättigheter även för oss.

 3. Ett förslag: Lägg ned migrationsverket fr o m juli 2019.
  Stoppa asylinvandringen, sparka alla eller gör om det till ett Repatrieringsverk!

 4. Mineringsverket skall inte ha en krona till. De ska sättas under kritisk granskning för att utröna vad deras verksamhet gett för effekter på samhället.

 5. Jajamensan….vi tjuvar pengar ifrån svenskarna…och försöker dölja dessa sjuka ansvarslösa kostnade för islamiseringen, genom att kalla det för ny avgift till tv-licens.
  Där inte ens döva, blinda ifrån födelsen kommer undan, inte ens om du dör i början på året kommer du undan, avgiften ska betalad ändå.
  Detta är ytterligare ett sätt för att försöka att dölja de sjuka kostnader som denna sk. politik medför….(och då nämner jag inte alla våra småbarn som blir gruppvåldtagna av ett gäng skäggiga barn i 25 – 40 års åldern).

  Om det blir fortsatt sjukt styre av Sverige…så kommer än fler kostnader drabba hederliga skattebetalande svenskar…..för….. DET BLIR EN VINST FÖR SAMHÄLLET !!!

  Sjuka Sverige….du behöver AKUTVÅRD !!!

  • Och antalet skattebetalare bara minskar i samma takt som antalet invandrare ökar.
   Snart måste staten ta in över 100% skatt av de skattebetalande folket.

 6. ”Utmaningarna” i Sverige är kostsamma.

  Tänk att alla myndigheter tappar kompetens. Vart tar den vägen?

  • Vi får ju så många fler hjärnkirurger och rymdforskare som kommer hit som barn, och redan blivit så högt utbildade.
   Sen att de har stort skägg vid 15 års ålder.

   Varför har män ifrån dessa länder skägg ?
   Svar: De vill likna sin mamma.

 7. ja för fan mer pengar så de ensamkommande får fler lma kort, mer id handlingar, ännu mer sätt att lura sverige på,
  de kan ju gör f….. åka på turne genom hela sverige och plocka till sig pengar som delas ut utan kontroll.
  här tar man ungdomar med 4- 8 olika LMA kort och olika ID handlingar, det händer inte ett skit
  det är ju fel/ kränkande att ta finger avtryck och foto på de ”hjälpsökande”
  aveckla skiten och stäng gränsen.
  Jag är gömd ??? fri sjukvård för alla som inte har här att göra.
  Förövrigt – Ha en trevlig afton och jag ber om ursäkt för lite hetsiga ord.

  • Eftersom 1,2 miljoner Svenskar inte längre tillhör Sverige ( allt enligt annie lööv som inte lät dom vara med i sonderingen ) så borde dessa räknas som invandrare och få ta del av de miljarder kronor som invandrarna får. i form av gratis boende, fri sjukvård, företräde i bostadskö och jobbkö. Lättare att få äldrevård och att få sina barn i skolan.

 8. Det är klart dom ska ha mera pengar, ta våra pensioner så har ni tagit allt och gett oss kaos tillbaka.
  Fy fan för folk som röstar för detta skit.

  • Ja det är svårt att begripa att 82% av Sveriges röstberättigade inte borde få rösta utan borde istället sitta inom lås och bom.

 9. Alla på Mig kan skaffa riktiga arbeten.Inte ta från oss som betalar skatt.!
  Ni har ingen funktion.ni bara tar pengar från oss arbetare.Ynkryggsr är ni ,!Messar.muppar.
  Nickedockor är ni.

 10. Migrationsverket skall avvecklas, ju snabbare ju bättre! Det är ett djävulens påfund, en organisation som kostat oss gigantiska summor pengar, enormt lidande, enorm förstörelse och vandalisering och enorma skador nu och i framtiden!
  Dom har ruinerat och förstört hela Sverige! Och hela drösen borde åtalas för sitt landsförräderi, från den minste till den högste, alla är dom skyldiga, mer eller mindre!

 11. Mycket vill gärna ha mer. O mer. O mer.

  Hur skulle det vara om man kontrollerade Migrationsverkets förehavanden och städade bort sådant som inte tillhör deras egentliga verksamhet?

 12. Inga problem alls , ” vi 82% som älskar bl.a. ensamkommande baaarn vill gärna bidraga, så dra av 25% extra skatt varje månad för en sådan god sak, dessutom lovar vi att vi tar emot säg 5st baaarn vardera naturligtvis utan kostnad nästa år, så njuter vi godhetens sötma dygnet runt”.

 13. Trodde tidigare att migrationsverket var nån typ av kontrollmyndighet som skulle skydda Sverige från kriminella och bedragare.
  Numera tror jag att verkets främsta uppgift är att fylla Sverige med folk från Mellanöstern och Afrika. -Gärna kriminella bedragare.

 14. Mer pengar?? Ingen granskning av verkets alla pengar som bara går rakt ner i ett svart hål. Verket betalar ex 10 00 och mer till boende/dygn till de sk ensamkommande som ska skickas hem ögonblickligen. GRANSKA MIGVERKETS EKONOMI innan alla våra skattemiljarder rinner ner i svarta hålet.

  • Du slår huvudet på spiken, där.

   All asylrelaterad verksamhet går på löpande nota.

   Ingen budget lagd, ingen utredning beställd om hur mycket eländet kostar.

   Bara vräk in, fattas pengar ta från gamla och sjuka, och höj skatterna ännu mera.

   Bara i Sverige kan du släntra över gränsen, och kräva lägenhet och all-inklusive försörjning – ingen annanstans förekommer denna ansvarslösa dårskap.

  • Det har blivit så att om t.ex. sjukvården behöver en miljon mer för att gå runt så finns det inga pengar. Men om invandrarverket behöver en miljard mer så får dom två.

Kommentera