Gymnasielagen utnyttjas av kriminella


Kommunen och frivilligorganisationerna i Västerås menar att det finns mellan 30-40 hemlösa unga från framförallt Afghanistan i Västerås. Många har sökt uppehållstillstånd med hjälp av den sk gymnasielagen och flera kämpar på med skola och språk men lagen utnyttjas även av kriminella varnar polisen.

Vi träffar en polis som i sitt arbete har mycket god insyn i brottsligheten i gruppen men behöver vara anonym på grund av sitt arbete. Han är mycket kritisk till den sk gymnasielagen.

Hans bild är att det finns mellan 75-100 unga män som cirkulerar mellan Västerås, Uppsala och Stockholm som just nu lever i vad han kallar ett parallellsamhälle där de både utnyttjas av andra kriminella och begår brott själva.

Vid kontroll av de unga killarna som ofta rör sig i centrala Västerås påträffar polisen ofta flera identitetshandlingar.

– De kan ha upp till 3,4,5 identitetshandlingar och LMA kort (identitetkort för asylsökande) berättar polismannen.

Säkerhetspolisen i Sverige varnade också i samband med införandet av den sk gymnasielagen att kraven på att säkerställa identiteten på den som söker uppehållstillstånd var för svag.

– Vi ser att dom ägnar sig åt narkotikaförsäljning, stölder av framförallt dyra kläder som jackor osv. Sen utnyttjas dom även som svart arbetskraft, berättar Västeråspolisen.

I och med att polisen allt oftare träffar på de här killarna på arbetsplatser i Västerås varnar man för framväxten av ett parallellsamhälle.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson säger att det inte bara är Västerås som drabbats, det är hela landet. Våldtäkter, rån, stölder, extremister och snart kanske terrordåd, det är otroligt att svenska myndigheter inte följer svensk lag…

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Gymnasielagen utnyttjas av kriminella

 • Mr Jordan

  Helt rätt, hela Sverige drabbas. Vi väntar på vinsten, med viss skepsis. Mupparna förhandlar, mupparna bordlägger. Mupparna sviker folket, mupparna skiter i folket, aldrig någonsin har det varit så tydligt. De få tjänstemän med civilkurage, som ännu finns kvar, verkar ha kunnat operera utan inblandning från mupparna på sistone. Det är dem väl förunnat och hedrar dem. Jag kan inte låta bli att tänka på skogsbränderna i somras, kanske hade det gått bättre utan mupparnas inblandning? Minns tsunamin i Asien. Tack alla proffs ute i landet!

  Gilla

 • Punto

  Är du stolt nu Annie?

  Gilla

 • Ståfräs

  Det är väl ingen skillnad på 82an o kriminella.

  Gilla

 • Gringo

  Tänk om vi hade någon politiker som vågar ta ansvar i Sverige och som vågar stå för sitt ord och bara skicka hem dessa ”ensam kommande barn” som inte har någon som helst laglig rätt att söka asyl här. Men NEJ Sverige har blivet de fegas och latas land där ingen vågar/vill ta något ansvar eller vågar stå för de det tycker. De går fort neråt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: