Trump hotar stänga gränsen mot Mexiko

INVANDRING. USA:s president Donald Trump hotar ännu en gång med att stänga gränsen till Mexiko – om situationen hamnar utom kontroll.  Om vi kommer till ett läge där vi börjar förlora kontrollen eller där människor börjar bli skadade, då kommer vi att stänga gränsen under en tid tills vi kan få läget under kontroll, säger presidenten till reportrar och fortsätter: – Hela gränsen. Jag menar hela gränsen. Mexiko kommer inte kunna sälja sina bilar till USA, där de gör många bilar.

Tusentals soldater har skickats till gränsen.

Enligt svenska medier som SVT, TT med flera rör det sig om runt 8000 flyktingar, varav många kvinnor och barn som går igenom Mexiko på väg mot USA. De flesta av dem flyr fattigdom och oroligheter i El Salvador, Guatemala och Honduras.

Från andra källor efter ”flyktingarnas” väg kommer det en annan bild, ”flyktingarna” rånar, stjäl och våldtar.

”Flyktingarna” uppför sig enligt mexikanska journalister allt annat är fredligt utmed karavanens rutt.

-Pettersson säger att det är svårt att få hela sanningen men det duger inte med svenska medier om man vill försöka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Trump hotar stänga gränsen mot Mexiko

  1. Man frågar sig varför migranterna beslutat gå hela vägen västerut till Baja California genom Tijuana mitt emot San Diego för att korsa gränsen. Där är det välbevakat medan det finns stora ödemarksdelar av gränsen vid Nuevo Leon mitt emot Texas som dessutom är mycket närmare. Det verkar aningen skumt kan man tycka!

  2. När FN:s Migrationsavtal är påskrivet så kan Trump skicka alla stackars uttsatta flyktingar som står och trampar och vill in i USA till det mångkulturella paradiset Sverige, där välfärd i alla dess former växer på träd !
    Det gäller att snabba på om Annie Lööfs våta dröm om ett invånarantal i Sverige på minst 30-40 miljoner ska bli verklighet inom en snar framtid.

Kommentera