Fyra års fängelse för invandrare som våldtog kvinna på Årstafältet


BROTTSLIGHET. Mindre än två månader efter den brutala våldtäkten på Årstafältet i södra Stockholm dömdes idag gärningsmannen. Den 24-årige mannen döms till 4 års fängelse för våldtäkt, rån och bedrägeri.

Det var den 25 september i år som en kvinna i 35-årsåldern överfölls och våldtogs vid Årstafältet i södra Stockholm då hon var på väg till jobbet. Kvinnan rånades även på sitt bankkort och gärningsmannen fastande senare på en övervakningsfilm då han tog ut pengar från kvinnans konto. Efter att fallet tagits upp i medier hörde gärningsmannen själv av sig till polisen.

Förra veckan hölls huvudförhandlingen och idag föll domen. Den 24-årige mannen dömdes av Södertörns tingsrätt till 4 års fängelse för våldtäkt, rån och bedrägeri. Mannen ska dessutom betala ett skadestånd till målsägande på 148 809 kr.

Framgångsfaktorerna för en så snabb process från brott till dom har enligt utredaren Sophia Lennermark bland annat varit en tydlig målsägande som kunnat lämna en detaljrik berättelse av händelseförloppet, ett mycket bra samarbete med åklagaren samt att det fanns DNA att fästa till gärningsmannen.

– Det känns bra att målsägande fick saken prövad så snabbt. Jag hoppas att hon känner att hon på något sätt får upprättelse efter den traumatiska händelsen hon varit med om och kan gå vidare i livet trots allt, säger Sophia Lennermark., utredare vid Grova brott i polisområde Stockholm Syd.

-Pettersson noterar att polisen släppte bilder och signalement och att mannen anmälde sig själv. Polisen kanske ska prova det lite oftare…

Förresten innan jag glömmer. Den dömde heter Henok Asreghan är född 1994 och av någon anledning medborgare i Sverige…

TIDIGARE 2018-10-08. Polisen efterlyser misstänkt våldtäktsman

BROTTSLIGHET. På morgonen för två veckor sedan, den 25 september, lämnade den 36-åriga kvinnan sin bostad för att gå till jobbet. I korsningen Tussmötevägen och Östbergavägen svänger hon in på en gång- och cykelväg vid Årstafältet, där hon passerar en ung man.

– Hon får ganska direkt en känsla av att något är konstigt. När hon vänder sig om ser hon att han har vänt om efter henne, säger Sophia Lennermark, utredare för grova brott vid polisregion Stockholm Syd.

Mannen ska ha hotat kvinnan med en pistol och tvingat in henne i en skogsdunge. Där ska han ha våldtagit henne och rånat henne på mobil och bankkort.

– Det är ett hänsynslöst beteende. Han hade inget konsekvenstänk och tog väldigt stora risker att bli upptäckt, säger Sophia Lennermark.

Kort efter överfallet, vid 07.30, tog en ung man ut en stor summa kontanter från kvinnans kort i en bankomat på Brunnbyvägen i Östberga. En övervakningskamera vid en intilliggande butik fångade den misstänkta mannen på bild.

Polisen misstänker att det är samma man som begick våldtäkten och rånet. De efterlyser nu hjälp att identifiera honom.

På filmen är mannen klädd i en mörkblå jacka med vita detaljer, en vit huva uppdragen över huvudet och bär en svart sidoväska med siffrorna 05. Polisen är också intresserad av att komma i kontakt med två cyklister som passerat kvinnan på vägen innan överfallet.

Bild från övervakningskamera. De väljare och politiker som släppt in honom i landet borde ringa polisen och erkänna.

TIDIGARE 2018-09-25. Kvinna rånad och våldtagen i Stockholm

BROTTSLIGHET. En kvinna misstänks ha blivit överfallen och våldtagen i Östberga i södra Stockholm. – Vi fick in larm om personrån men när vi kom till platsen uppgav kvinnan att hon även blivit våldtagen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren till TT.

Larmet kom till polisen klockan 07.28. Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning men enligt Kjell Lindgren finns inga uppgifter om personskador.

– Nu jobbar vi med att lokalisera eventuell brottsplats och gör teknisk undersökning. Vi kommer också att gå igenom eventuellt kameramaterial och höra eventuella vittnen, säger Kjell Lindgren. Ingen person är ännu misstänkt eller gripen.

– Pettersson ser inget signalement eller ens något om antalet gärningsmän. Jag vet inget mer än vad TT skriver men läs gärna Om Östberga på bloggen…

*** 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Fyra års fängelse för invandrare som våldtog kvinna på Årstafältet

 • Brasklappen

  Det skulle behövas många som Lisbeth Salander i Sverige….Tacka den ”feministiska” regeringen för importen!

  Gilla

 • Räven

  Att han vill åka in har nog sin anledning. Frågan är vad?

  Gilla

 • GO

  Kan inte våldtäktsmän få samma straff som i boken ”Män som hatar kvinnor”?

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock skulle gärna se dödsstraff för sådana och liknande brott….

  Gilla

 • Mm

  Vilket as, vad har han att göra i Sverige?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte fängelse det är ett skälsord i Sverige, dömd till hotellvistelse heter det men det blir inte 4 på hotell efter eventuellt avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 av tiden för som det så fint heter, gott uppförande!
  Skulle man byta plats med de gamla inom åldringsvården som byggt landet med de kriminella parasiterna på Kriminalvårdens fina fullservade hotell så skulle de gamla få den vård de är värda men tyvärr så har ju brottslingar i Sverige ett skyhögt högre människovärde än våra gamla och övriga hederliga arbetande och infödda äkta svenskar.

  Gilla

 • El gringo

  Ett lågt straff, när han hotade med skjutvapen, indraget medborgarskap och livstids utvisning ska vara standard!

  Gilla

 • Mike E

  ”4 års fängelse för våldtäkt, rån och bedrägeri”
  Det betyder 2-3 års fängelse. I ett normalt land hade han fått 10-20 års fängelse.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja och dessutom utan fullgod hotellservice !
   Ska bli skönt att efter 35 år som fångvaktare gå i pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa mångkulturella kriminella parasiter som idag på grund av en ynklig ryggradslös och politiskt korrekt välbetald chefsledning får allt de vill och mer eller mindre styr på Kriminalvårdens hotell, dagens fångvaktare är inget värda utan ska bara serva parasiterna och får stå ut med hot våld och skälsord utan åtgärder från chefer som låser in sig på sina kontor och bara blundar och ljuger.

   Gilla

 • age

  Vi importerade sådana individer till en kostnad av motsvarande vad
  polisen och domstolsväsendet kostade samma år!

  SD ville begränsa – men ingen ville ”prata med SD”!

  Konstigt att bara 20 – 25 åriga ”barn” (pojkar/män) måste fly för sina liv?
  Kvinnor, barn och gamla verkar klara sig bra i krigen?
  – eller är de krigsdugliga männen fega desertörer, som inte stannar
  kvar och försvarar kvinnor, barn och gamla?

  Behöver vi dessa fega desertörer?
  Kommer de att försvara Sverige vid behov?
  – eller kommer de att fly hem igen då?
  Är det synd om dem?
  – eller är det synd om kvinnor, barn och gamla i hemlandet?

  Jag jar en bestämd åsikt.
  Har du?

  Gilla

  • age

   Du, med ”tummen ner” kan väl skriva en förklaring?
   Möjligen har du något värdefullt att framföra?
   – eller är du bara inte läs- och skrivkunnig?
   Vad var felet i det jag skrev?
   Kommer vi kanske att behöva desertörer i vårt försvar?
   – eller kommer de att vända sig mot oss – med våra vapen?

   Är du kanske en av dem?
   Jag väntar svar!
   Någon mer som har åsikt om det här fenomenet?

   Gilla

 • ruben

  Vilken bedömde och av vilka skäl blev han svensk medborgare? Fy skäms till dessa undermåliga myndigheter. Återigen underkänd insats. Gör om och gör rätt. Svenskt medborgarskap skall inte delas ut, som det vore reklampennor, det skall förtjänas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: