Stockholm betalade 8.000 per dygn och ensamkommande, Grand Hotell tar…

INVANDRING. Mer än 5500 ensamkommande kom till Stockholm hösten 2015. Något som ledde till en lukrativ marknad för de företag som kunde erbjuda boende. Stockholm stad betalade i vissa fall över 8000 per dygn och ungdom.

– Inte ett enda barn i Stockholm ska stå utan tak över huvudet, säger Åsa Lindhagen (MP), som var socialborgarråd i Stockholms stad under den här tiden.

Drygt 35 000 ensamkommande sökte sig till Sverige under 2015, varav drygt 5.500 personer sökte sig till Stockholms stad, enligt statistik från Migrationsverket och Stockholms stad.

Under den pressade situation var det extremt svårt att hitta boende åt alla.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson undrar vad ”Inte ett enda barn i Stockholm ska stå utan tak över huvudet” har att göra med de ljugande unga männen att göra. De är inga barn, de har inte asylskäl och ska skickas hem, inga barn tar sig över halva jorden utan hjälp och pengar…

Den sammanlagda kostnaden för alla ensamkommande som kom till Sverige hösten 2015 var drygt 26 miljarder kronor och det är bara den ekonomiska biten som syns. Brottslighet och mänskligt lidande kommer till.

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med de 9000 som blivit 110000 afghaner inte funnits.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Stockholm betalade 8.000 per dygn och ensamkommande, Grand Hotell tar…

 1. Skulle man privat anförtro en tusenlapp till dessa totalt ansvarslösa människor typ Åsa Lindhagen?

 2. Det finns svenska barn som bor i husvagnar, tält och hos föräldrarnas anhöriga. Vi är skyldiga att ta hand om dem, inte all världens barn som kommer hit. Det är patetiskt!

 3. Allt Bullshit, det finns många tomma militärförläggningar i Sverige som hade varit alldeles utmärkt för ”barnen”. De dög ju till de Svenska ”Barn” som gjorde sin värnplikt. Och det finns säkert många fanjunkare som hade kunnat få pli på ”barnen”. för tvåtusen kronor dygnet att ta hand om ett kompani ”Barn”

 4. – men det är ju helt i linje med socialdemokraternas landsförräderi att
  skriva kontrakt med muslimerna 1999.

  Socialdemokraterna har berövat Sverige vår välfärd?

  – men vi har ju fått in islam i vårt fosterland!

 5. Nästa gång Åsa har behov av att godhetsknarka och spela präktig, kan hon ju plocka ur den egna sparbössan.

 6. Visst är de fina mysiga och goa de där ”människorna” från det där partiet MP som I valet 2018 precis klarade riksdagsspärren med hjälp av stödröster från extremvänstern ?

 7. Detta är ett fruktansvärt bedrägeri mot de Svenska skattebetalarna och nu är riksdagen, regimen, regimmedierna och de regimtrogna medierna huvudansvariga, hoppas att de en gång får sona för sina brott!

Kommentera