Löfven skriver under FN:s kritiserade migrationsavtal, SD säger nej!

INVANDRING. FN:s globala migrationsramverk ”Global compact” kritiseras av en rad länder för att vara otydligt och hota ländernas självbestämmande. ”Slutdokumentet utgör för svensk del ett balanserat dokument”, står det i ett UD-protokoll. 

En båt kommer lastad med barn…

Nu kräver Moderaterna  att regeringen kommer till riksdagen och redogör för förhandlingarna – samtidigt som SD gör gemensam sak med Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark.

Men Stefan Löfven (S) vill ändå skriva under.

FN:s omdiskuterade migrationsramverk, som fått namnet ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”, ska skrivas under vid en högnivåkonferens i Marrakech i Marocko den 10-11 december. Det ska sedan antas i form av en resolution i FN:s generalförsamling i januari nästa år.

Den 13 juli i år deltog Sverige vid det sjätte och sista förhandlingstillfället i New York och dagen därpå ställde sig FN:s medlemsländer bakom överenskommelsen.

USA:s president Donald Trump meddelade dock redan i december förra året att landet drar sig ur.

I  UD-rapporten som skrevs efter slutförhandlingarna står det bland annat.

”Slutdokumentet utgör för svensk del ett balanserat dokument. Ramverket lägger grunden för stärkt hantering av möjligheter och utmaningar kopplade till internationell migration. Vidare är det positivt att ramverket syftar till att minimera grundorsaker till ofrivillig migration; stärker internationellt samarbete för att rädda liv och göra migration mer säker; samt stärker samarbetet kring återvändande, återtagande och återintegrering.”

  • Sverige kommer alltså att skriva under avtalet – såvida inte ett regeringsskifte kommer emellan. 
  • Sverigedemokraterna har dock tagit tydlig ställning – och säger nej till avtalet.

– Vi är bestämt emot ett undertecknande. Avtalet är spretigt, otydligt och svåröverblickbart, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler.  SD gör därför gemensam sak med systerpartierna i Norge och Danmark, Fremskrittspartiet respektive Dansk Folkeparti.

Läs mer på Expressen…

-Pettersson menar att de rykten och påståenden om att avtalet innebär öppna gränser och nya stora flyktingströmmar till bland annat Sverige är felaktiga, avtalet är inte bindande. Men det bör ändå inte skrivas under, för vår regering kan få för sig att öppna gränserna ändå mer…däremot är samarbete bra, men Sverige ska bestämma, inte EU och inte FN.

USA, Ungern, Österrike, Tjeckien, Estland, Bulgarien, Polen, Israel, Australien har sagt nej till avtalet. Till och med vänsterns älskling, Hillary Clinton, tycker att det är nog nu. I en intervju med The Guardian på ämnet politik och populism säger den före detta utrikesministern och presidentkandidaten att Europa gjort sitt på invandringsområdet och nu måste stoppa ett vidare inflöde.

FN:s migrationsramverk finns på följande länk: Global compact on safe, orderly and regular migration.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Löfven skriver under FN:s kritiserade migrationsavtal, SD säger nej!

  1. Den här idioten har nu fått ett nytt sonderingsuppdrag för att bli statsminister – IGEN!! Han blev ju avsatt för några månader sedan och nu är han tillbaka igen! Öhhh va fan handlare om…

    Talmannen är en mjukis och han är ”avläst” av partierna och de gör vad de vill mot honom.

  2. ”Slutdokumentet utgör för svensk del ett balanserat dokument”

    Vore kanske en god idé att förklara vad UD menar med ”balanserat”. Resten av den citerade texten från UD är ju rent misch masch som förklarande text betraktat. Värre smörja som motivering får man leta efter.

  3. Undertecknandet av detta avtal gör det tyvärr möjligt för Sverige att göra som annie lööf vill, ta hit 50 miljoner nya lyxsökande miljonärer från Afrika och Asien.

  4. När Hillary Clinton tycker att det har gått alldeles för långt med migrationspolitiken till Sverige och Europa.

    Då måste en hel del enfaldiga människor snarast vakna.

    Sedan kan vi inte låta FN och EU dokumentera sönder länder, med olika avtal och regleringar, som bara i slutändan splittrar världens länder. Man tar över alldeles för mycket från varje nations eget självbestämmande.

  5. Stefan Löfven är mutad precis som Fredrik Reinfeldt var. Kolla med skatteverket hur många miljoner Löfvens inkomst går upp när han slutar som statsminister.
    Har nu fattat varför Reinfeldt hade så bråttom att sluta som statsminister. Han har nu en inkomst på 22 miljoner.

  6. Löwen är ju tvingad av det kontrakt socialdemokraterna skrev med muslimerna att tillåta massinflöde av muslimer till vårt fosterland.

    Löwen ingår väl i den grupp som bör straffas för största landsförräderiet i Sverige genom tiderna?

  7. Detta är dårar/galningar som Amnesty International som vill lassa alla konsekvenser för människor som tar sig till Sverige på SKATTEBETALARNA – det räcker nu med tokskallar som Löven, Lövin, Annie & Co. – Sverige behöver en paus från mer import av sociala problem! Det pågår ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige med gruppvåldtäkter, rån, mord och annan jävelskap importerat av SOCIALDEMOKRATERNA!!!

  8. Man gör väl så för att framtida regeringar inte lika lätt skall kunna minska invandringen…
    (Vilket i praktiken betyder att EU:s ”fria rörlighet” har utökats med bl.a mellanöstern, det var ju inte riktigt så propagandan inför folkomröstningen om EU-inträdet sade att det skulle bli)

    Även om det inte är ”bindande” så kommer våra politiker att fanatiskt anpassa de svenska lagarna efter det avtalet och agera som om det vore en bindande FN-resololution som går före svensk lagstiftning.

  9. Löfvén & C:o utgör en expeditionsministär som inte är godkänd av riksdagen och kan därför inte underteckna avtal av stor betydelse för landet. En expeditionsministär får endast sköta löpande ärenden och besluta i ärenden som inte kan anstå. Om Löfvén & C:o ändå skriver på avtalet bör FN uinderrättas om att expeditionsministären överskridit sina befogenheter och att därmed undertecknandet inte är giligt.

    • Kag är inte så insatt som du verkar vara. Hoppas av hela mitt hjärta du har rätt. Dock tror jag man kringår ev. regler och lyckas skriva under ändå. Isf ännu ett exempel på att Sverige inte är en demokrati.

  10. I händerna på asylaktivister så kommer det här avtalet att slåss i huvudet på alla som inte håller med och hänvisa till ingångna avtal med FN.

KommenteraAvbryt svar