Kallaste Tacksägelsedagen på 150 år i nordöstra USA

VÄDER. Tacksägelsedagen i Sverige var tidigare en dag då man tackade gud för årets skörd, i USA heter det Thanksgiving Day och i år sammanfaller det med Black Friday och de som ska ut och handla kommer att möta de kallaste förhållandena i nordöstra USA på 150 år.

Thanksgiving Day 2018 verkar bli den kallaste i New York sedan 1871, – Pettersson misstänker dock att det inte kommer att nämnas i svenska medier för det är nämligen så att värmeböljor är klimatförändringar och köldknäppar är väder hos våra ”experter”…

För övrigt regnar det i Kalifornien.

Mer på Accuweather…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Kallaste Tacksägelsedagen på 150 år i nordöstra USA

 1. Jag grottade ner mig i orsaken till Kaliforniens bränder häromdagen. Media förklarade att bränderna orsakats av klimatförändringar och Donald Trump men i själva verket var det en elledning som rasat ner i ett område med mycket vindar pga den närliggande topografin. Detta gjorde att branden spreds snabbt.

 2. Nja, eftersom Thanksgiving alltid är på en torsdag så sammanfaller den alltid med en fredag. I USA kallad Black Friday. Det är med andra ord ingen slump i år.

 3. FN publicerade våren 2015 en rapport om ”överdödligheter” i världen, och bl a visades tydligt att överdödlighet av ”kyla” är 20 ggr högre än överdödlighet av ”extrem hetta”. Notera att i ”extrem kyla” existerar inget självförökande liv. (pingviner är havslevande även om de förökar sig på Antarktis kustnära land/is). Notera graderna extrem hetta, hetta, normalt, kyla resp extrem kyla.

  Klimatbedragarna har via sin propaganda fått en stor del av västerländska allmänheten att tro att vanligt väder är ”klimat”. Allmänheten vet inte att klimat definieras med en matematisk kalkyl över globala dagliga väder i rullande perioder om 30 år (perioden borde vara 200-300 år, men datorkraften klarar inte så långa perioder). Ungefär!

  Allmänheten kan alltså inte ”ta på”, ”se”, ”känna” något som kan anses ha något samband med klimat, vilket propaganda-journalistiken ständigt påstår.

  I Norden är det tydligt att den enda trend rörande klimat man kan indirekt ”mäta”, är att ett större antal arter av träd/växter sedan 8000 f kr har förskjutit nordgränsen för sin naturliga förökning, oräknat otaliga s k ”refugieområden”, med 1000-1500 km söderut – d v s det blir stadigt allt kallare.
  Det är en framtida ny glacial (istid) mänskligheten behöver oroa sig för samt anpassa sig för!

 4. Har inga problem med kyla, men föredrar värme och sol.

  Iskallt för mig, är däremot denna hysteri kring ”Black Week” och ”Black Friday” .

  Lägg ner denna tokiga hysteri och kom ner på ett vardagligt plan igen. Vet inte vad många näringsidkare och företag håller på med. Vet de det själva ens? Till er konsumenter, strunta i detta med ”Black Friday”.

 5. De har säkert gjort mätningar på koldioxid vid bränder för att få upp värdena, vilket är som högst vid bränder. Och räcker inte det så har det varit relält med vulkanutbrott.

  • Enkelt svar !
   Dom kör för LITE BIL !!!
   Har varit på ”tuben” under ca 2 veckor och följt bränderna i Kalifornien, kan rekommendera en fantastisk kanal ”Blancolirio.com” som gör bra reportage …..

Kommentera