Klassiskt observatorium håller stängt – saknar pengar

VETENSKAP. I 86 år har göteborgarna kunnat studera stjärnhimlen från observatoriet i Slottsskogen. Men sedan i höstas håller observatoriet stängt, den ideella föreningen som driver verksamheten har inte lyckats hitta någon finansiering.

Är månen en gubbe?

Föreningens ordförande Katja Lindblom förklarar att föreningen inte kan söka bidrag från kommunen eftersom deras verksamhet inte passar in i kategorierna kultur, idrott eller social verksamhet.

I stället försöker hon nu hitta stipendier och få kontakt med privatpersoner som kan gå in med pengar, så att verksamheten åter kan komma igång.

Varje år brukar observatoriet ha 10.000 besökare, de flesta skolelever.

Slottskogsobservatoriet

-Pettersson säger att ordförande Katja Lindblom får tänka lite kreativt, sök pengar för genusforskning för att ta reda på om verkligen månen är en gubbe eller om det är en patriarkalisk konstruktion av medelålders vita män. Då kommer miljonerna farande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

9 thoughts on “Klassiskt observatorium håller stängt – saknar pengar

  1. Katja kan också begära bidrag från Chalmers för att forska om vad om händer om man äter för mycket kött. Se på Månen.

  2. Pengar måste kanske gå till viktigare saker än till detta i dagens mångkulturella Sverige !

  3. Mycket klantigt av observatoriet hur de hanterat bidrag. Ett enkelt sätt att få obegränsat med skattemedel är helt enkelt att HBTQ-certifieria observatoriet och ha mångfaldsträffar.

  4. Ja, situationen kan Katja Lindblom tacka kvinnor, vänstern och flumliberaler för. ”Hard science” är inget som går hem i dagens Sverige.
    Observatoriet kommer nog snart bli en moské.

Kommentera