Klassiskt observatorium håller stängt – saknar pengar


VETENSKAP. I 86 år har göteborgarna kunnat studera stjärnhimlen från observatoriet i Slottsskogen. Men sedan i höstas håller observatoriet stängt, den ideella föreningen som driver verksamheten har inte lyckats hitta någon finansiering.

Är månen en gubbe?

Föreningens ordförande Katja Lindblom förklarar att föreningen inte kan söka bidrag från kommunen eftersom deras verksamhet inte passar in i kategorierna kultur, idrott eller social verksamhet.

I stället försöker hon nu hitta stipendier och få kontakt med privatpersoner som kan gå in med pengar, så att verksamheten åter kan komma igång.

Varje år brukar observatoriet ha 10.000 besökare, de flesta skolelever.

Slottskogsobservatoriet

-Pettersson säger att ordförande Katja Lindblom får tänka lite kreativt, sök pengar för genusforskning för att ta reda på om verkligen månen är en gubbe eller om det är en patriarkalisk konstruktion av medelålders vita män. Då kommer miljonerna farande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


9 responses to “Klassiskt observatorium håller stängt – saknar pengar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: