Varför åker en 22-mans delegation från en regering som nyss blivit bortröstad till New York för att samla in pengar till den palestinska saken?

BISTÅND. Efter att riksdagen röstat bort S-regeringen tog Margot Wallström med sig en jättedelegation från UD till New York där hon bland annat samlade in pengar till UNRWA, FN-organet för palestinska flyktingar.Biståndsexperter och Mellanösterndiplomater fanns med i utrikesministerns insamlingsteam.

Steget Efter

22 personer ingick i delegationen, trots att UD ljugit och slingrat sig för att försöka få det till tre personer. Vilket även det var tre för många.

 • Det var miljöpartisten Eva Svedling, som nyligen blev statssekreterare för biståndsfrågor.
 • Med var även Anders Nordström, SIDA-chefen som i maj 2010 fick sparken av Alliansregeringen efter en konflikt mellan regeringen och organisationen om hur det svenska biståndet skulle utformas och administreras.
 • Annika Söder,UD:s kabinettssekreterare som var den första svensk som besökte Palestina efter erkännandet var med.

Bland resenärerna i övrigt märktes flera ambassadörer som har tjänstgjort eller fortfarande tjänstgör i länder som domineras av islam. Delegaten Per Örnéus utsågs i mars 2017 till Sveriges sändebud i Mellanöstern och Joachim Bergström är ambassadör och särskilt sändebud till Islamiska samarbetsorganisationen (OIC). Anna-Karin Eneström har varit ambassadör i Islamabad, Pakistan, medan Alexandra Rydmark har jobbat på ambassaden i Kario och i Tel Aviv.

Med på resan var också Efraim Gomez och Tomas Wiklund, två UD-anställda som var initiativtagare till uppropet på UD där 261 på pappret opolitiska tjänstemän i regeringskansliet nu i september uttalade misstroende mot en eventuellt kommande ny regering. Ytterligare personer som för UD:s räkning reste till New York var utrikesrådet Johannes Oljelund och Kent Härstedt, ordförande för biståndsorganisationen Forum Syd.
Från Socialdepartementet reste Agneta Karlsson, Cristina Mattsson Lundberg och Ullalena Haeggman. Från Miljö- och Energidepartementet reste Lars Ronnås och Johanna Lissinger Peitz.

Läs hela historien på Inblick…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Varför åker en 22-mans delegation från en regering som nyss blivit bortröstad till New York för att samla in pengar till den palestinska saken?

 1. Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

 2. Jag tror att många minns filmen American Graffiti, Sista natten med gänget. Den här USA-resan är väl något liknande. Men jag kan inte klandra dom, jag har varit där och det är något som man måste uppleva. Det är klart att jag har varit där på egen bekostnad.

 3. att samla in pengar till FNs olika skumraskorganisationer är ganska bortkastat, pengarna lär gå till sk ”administration” som det heter när man idkar lyxluncher varje dag samt annat lyxskoj ..
  Sverige bör dra sig ur FN som faktiskt vill byta ut Europas folk mot primitiver homonoidfolk

 4. Det var väl inte konstigt!

  Socialdemokraternas landsförräderi gäller ju ännu!

  Kontraktet, som de skrev med muslimerna 1999 om att de skulle
  bidra till att göra Sverige till ett muslimskt land gäller ju ännu!

  Ändå finns det dumskallar i Sverige som röstar på S ! ! !

 5. Hamas har inget behov av pengar. Nej, det är miljöanpassade bildäck med cancer- garanti som efterfrågas. Smid medans hjärnan är överhettad, Margot. I morgon, eller nästa vecka, eller framåt våren, eller när sandlådan är utsliten- kan det vara för sent.

 6. Dom passar väl på så länge skattebetalarna får betala deras lyxresor. Snart kan det vara slut med det.

  • Det får vi verkligen hoppas.
   De passar på nu med en lyxresa till New York med all including.
   Vad dom skulle ha är en stor fot i baken.
   Palestinierna har inte dom tillräckligt med pengar så mycket som Margot Wallström skickar dit.
   Skall de tigga av Donald Trump så blir det väl nobben.

Kommentera