Nio av tio som skjuter kommer från invandrarmiljöer medan polisen plockar tomhylsor

BROTTSLIGHET. Svensk kriminaljournalistik har haft sina glansdagar. Men kring dagens skjutningar i Sverige är all detaljrapportering kring blodpölar, anhöriga, spaningsspår och mördare som bortblåst. Döden kvitteras nu i anonyma notiser.

Bild från TT.

Den svenska medieoffentligheten rapporterar ogärna att nio av tio skjutningar har rötter i Sveriges invandrarmiljöer, rapporterar Hufvudstadsbladet. De flesta har en bakgrund i Mellanöstern och Nordafrika.

Sverige hade i fjol 324 skjutningar med sammanlagt 43 döda. Nu, enbart under de två senaste veckorna, har tolv personer skadats och fyra dött i skjutningar.

-Pettersson ser att det finns önskemål om 10.000 nya poliser, 10.000 fler socionomer och 10.000 fler fritidsledare som ska uppfostra barn och ungdomar. Det är fel, vi behöver färre invandrare från dysfunktionella länder i Mellanöstern och så många som möjligt av dem som redan är här ska åka hem…

Nåväl, jag har också upplevt en barn- och ungdom, läs gärna om Stockholm i Petterssons barndom. Sedan dess har det runnit mycket vatten från Mälaren till Östersjön.

Vi har fått mängder med organisationer som värnar barns rättigheter, vi har fått FN:s barnkonvention, vi har fått EU, vi har fått ungdomsgårdar, socionomer, fritidspedagoger och en massa svamlade journalister samt politiker men har barnen och vi fått det bättre?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Nio av tio som skjuter kommer från invandrarmiljöer medan polisen plockar tomhylsor

 1. Hur ser en invandrarmiljö ut, utan dess innevåvare??? Är den ond i sig, eftersom de våldsbejakande kommer därifrån??? Varför, i så fall???

  VÅLD HANDLAR INTE OM MILJÖN, UTAN DE SOM KOMMER DÄRIFRÅN, I SIG!!! De som bor där, bor för att de är så. D v s våldsbejakande! INTE, för att MILJÖN är sån. Det är deras mentalitet helt enkelt, var de än bor!

 2. Lurades att köpa vapen – av polisen
  11 jul 2009
  Sanningen bakom kuppen som fällde 20-åring för vapenbrott

  Det har kallats den största skandalen i svensk rättshistoria.

  Nu avslöjas sanningen om ännu en operation med hemliga infiltratörer.

  En 20-åring dömdes för grovt vapenbrott när han köpte handgranater och automatvapen.

  Men säljaren – det var en polisman.

 3. Poliser på var sin sida när kriminella skulle göra upp
  · Publicerad 10:39, 28 mar 2008

  Poliser på var sin sida när kriminella skulle göra upp
  Kriminella hade med sig var sin polischef på spektakulärt möte
  Polischefen skulle anlitas för att – mot betalning och via sina kontakter i den undre världen – plantera narkotika hos några besvärliga fordringsägare.
  Han agerade dessutom säkerhetskonsult och hotade fordringsägarna med skatteproblem.
  Ett osannolikt möte sommaren 2005 skulle dock sätta oväntade käppar i hjulet för polischefen Tage Åström.

  Vid ena bordet sitter den man som enligt den tyska polisens telefonavlyssning skulle betala polischefen Tage Åström 200 000 kronor för att plantera narkotika hos två restaurang-ägare som hade fordringar på mannen.
  Mitt emot honom sitter de två stockholmskrögare som skulle utsättas för narkotikaplanteringen.
  Två dagar tidigare hade de tre männen träffats på Royal Viking, även då fanns polischefen Tage Åström med.
  Enligt restaurangägarna hotade Åström under det första mötet med att deras restauranger skulle få skatteproblem.
  Tage Åström följer även med på det nya mötet den 7 juli 2005, som den här gången hålls på restaurang Amaranten på Kungsholmsgatan i Stockholm.
  Vad han inte vet är att de två restaurangägarna – som för övrigt misstänks för samröre med den irländska terroristorganisationen IRA – också har med sig en ”egen” kriminalinspektör.
  Så kommer det sig att polischef Tage Åström och kriminalinspektören – som båda har jobbat mot organiserad brottslighet – blir sittande vid ett eget bord på restaurangen, medan de tre brottsmisstänkta männen samtalar vid ett annat.

  Under det osannolika mötet på restaurang Amaranten deltar alltså två polischefer på var sin sida i något som i det närmaste får betecknas som en uppgörelse i den undre världen.
  I efterhand visar det sig att polischefen Tage Åströms uppdragsgivare – samt den polisinformatör som var kontaktperson mellan Åström och uppdragsgivaren – var involverade i grov ekonomisk brottslighet.
  Polisinformatören är redan dömd till 2,5 års fängelse för svindleri, medan det just nu pågår en förundersökning mot Tage Åströms uppdragsgivare för att via sitt svenska bolag Scandinavian Net Logistics (Netlog) ha tvättat pokermiljoner från USA.
  Våren 2006 slog Ekobrottsmyndigheten till mot kontoret på Kungsgatan i centrala Stockholm och kort därefter begärdes bolaget i konkurs, skrev tidningen Affärsvärlden i november i fjol.

  Kriminalinspektören som följde med de två restaurangägarna påstod, enligt förhören med Tage Åström, att hans son spelade fotboll i samma lag som en av stockholmskrögarna.
  En av restaurangägarna har enligt Expressen dömts för en rad grova brott och varit djupt inblandad i narkotika- och vapensmuggling.
  Kriminalinspektören vid polischef Tage Åströms bord är tidigare dömd för tjänstefel, skrev Expressen i november i fjol. I mars 2003 hämtade han nämligen ut en av den utpekade gangsterledaren Milan Sevos närmaste män från Kronobergshäktet, där han satt häktad för grovt vapenbrott och inte fick ha någon kontakt med omvärlden. I bil åkte de sedan och träffade två yrkeskriminella som står Milan Sevo nära.
  Polis och åklagare har hela tiden varit övertygade om att han fått betalt för att hjälpa den grova organiserande brottsligheten med olika tjänster, skrev Expressen, som också berättade att kriminalinspektören misstänks ha släppt ut en mördare från häktet för att träffa sina kamrater så att de kunde ta hand om bytet från ett av Sveriges mest spektakulära rån – Arlandarånet i juli 2002 ,där rånarna kom över 44 miljoner kronor i kontanter.

  Ruben Agnarsson

 4. Nordiska polischefer i gigantiska narkotikahärvor
  Ruben Agnarsson
  | 02 feb , 2017
  I Norge pågår nu den största rättegången i historien mot en polischef som misstänks för knarksmuggling. Och för en månad sedan blev en finsk polischef dömd till tio års fängelse för omfattande narkotikabrott. Båda polischeferna har tydliga kopplingar till det svenska polisväsendet.
  nordiska_polischefer_i_gigantiska_narkotikaharvor
  Rättegången i Oslo gäller den norske polischefen Eirik Jensen, som är åtalad för grov korruption och för att ha medverkat till insmuggling av 13,9 ton hasch till Norge.

  En initierad och centralt placerad poliskälla beskriver för Inblick hur Eirik Jensen var en skandinavisk under cover-polis som även hade uppdrag för den svenska polisen.

  När de var i Göteborg tillsammans blev Inblicks uppgiftslämnare själv testad per telefon av en svensk polischef om han kunde hålla sin tystnadsplikt med anledning av ett infiltrationsförsök i grupper som smugglade anabola steroider.

  Inblicks källa berättar också att narkotikasmugglaren Gjermund Cappelen bodde hemma hos Eirik i omgångar och att Eirik var tillsammans med honom på missbrukarvård i både England och Spanien på 1990-talet.

  Källan beskriver för Inblick hur Eirik Jensen blev dömd i Vänersborgs tingsrätt för egenmäktigt förfarande i samband med att Eirik separerade från sin fru.

  I samma veva blev Eirik Jensens norske barndomskompis häktad och dömd för haschimport i Falu tingsrätt. Domen år 2008 var en av historiens mest omfattande hasch-åtal i Sverige och ledde till 14 års fängelse.

  Knarksmugglare
  I Sverige var Olle Liljegren och Ali Lindholm några av de poliser som ansvarade för polisens hårt kritiserade underrättelseoperationer.

  ​Inblicks källa tycker sig känna igen båda dessa namn från Eirik Jensens bekantskapskrets, men kan inte helt bekräfta.

  Eirik Jensen anställdes vid narkotikasektionen år 1993 och kom då i kontakt med den medåtalade narkotikasmugglaren Gjermund Cappelen.

  I början av 2000-talet blev han chef för ”Speciella operationer” i underrättelsesektionen inom Oslo-polisen.

  Hösten 2006 blev Eirik Jensen ledare för ett polisprojekt som skulle bekämpa gängkriminalitet.

  Jensen fick år 2011 en fri roll i arbetet med informatörer, efter kritik mot hans okonventionella arbetsmetoder. Han fortsatte att agera vid sidan om de ordinarie spanarna.

  Eirik Jensen greps i februari 2014.

  Förra veckan frågade rätten ut honom om ett stort antal kontantinsättningar under 2012 som i Norge alltid var under 5 000 kronor, men i Sverige alla var över 5 000 kronor.

  Jensen menade att de många insättningarna berodde på tvångstankar, men att han inte kände sig lika hotad i Sverige, enligt Verdens gang.

  Tio års fängelse
  För en månad sedan blev den tidigare narkotikachefen vid Helsingforspolisen Jari Aarnio dömd till tio års fängelse för flera grova narkotikabrott och andra brott.

  Jari Aarnio hade en central roll när en liga smugglade in över tusen kilo hasch under åren 2011–2012 från Holland till Finland, enligt domen.

  Redan i september förra året dömdes Jari Aarnio till tre års fängelse för grovt missbruk av tjänsteställning, grovt bedrägeri och grovt tagande av muta.

  Tillsammans blir straffet det högsta lagen tillåter, 13 års fängelse.

  Dessutom ska han betala 1,3 miljoner euro till staten. Domen kommer att överklagas till hovrätten, enligt finska Yle.

  Via ett kriminellt nätverk, United Brotherhood, har Jari Aarnio enligt domen hotat ett vittne genom dödshot och falska anklagelser om incest.

  Polischefen fick 4,2 miljoner kronor av en finsk affärsman som var involverad i prostitutionsverksamhet kopplad till Ryssland, skrev finska medier i november 2015.

  Aarnio blev bekant med mannen på 1980-talet då han undersökte fall gällande koppleri och spelhålor, enligt finska Yle.

  Aarnio rörde sig med stora summor kontanter. 65 000 euro hittades i en plasthink nedgrävd i polischefens trädgård.

  Illegalt bulvanföretag
  I december 2013 avslöjade Helsingin Sanomat att Jari Aarnio hade startat ett hemligt företag för den svenska polisen i början av 2000-talet.

  Enligt den pensionerade polisen Ali Lindholm behövde svenska polisen ett bolag i Finland för att kunna hyra hemliga lokaler i Sverige.

  Bolaget fick namnet Swe-FinA:ssonTransp.

  Arrangemanget var olagligt både i Finland och i Sverige.

  Lindholm och Aarnio träffades på 1990-talet när båda ländernas myndigheter utredde grova narkotikabrott.

  En svensk polis, som arbetade för Lindholm, skrevs som det finska företagets ägare.

  En annan polis som arbetade för Lindholm startade samtidigt ett företag i Sverige, med ett liknande namn som det finska bolaget, enligt Helsingin Sanomat.

  Finskfödda Ali Lindholm, som talar flytande finska, var tidigare chef för informatörsverksamheten på länskriminalen i Stockholm.

  Han var inledningsvis misstänkt för grovt tjänstefel när poliskommissarien Olle Liljegren misstänktes för narkotikabrott efter att ha infiltrerat en narkotikaliga med olagliga metoder, men friades senare från misstankar.

  En av Lindholms medarbetare på länskriminalpolisen i Stockholm dömdes år 2008 för att ha jobbat som porrklubbsdirektör åt sin landsman Mille Markovic samtidigt som han för Ali Lindholms räkning rekryterade kriminella att arbeta undercover för polisens räkning.

  RUBEN AGNARSSON

  ruben@inblick.se

  Ansvarig polisutredare och involverad svensk polischef lägger locket på

  Den numera avsatte samordnaren på den svenska polisens internutredningsenhet uppgav i maj 2015 till Inblick att han inte alls kände till de svenska polisernas illegala agerande som finska medier uppmärksammat.

  Utredaren påstod i ett mejl till Inblick att han kollat med enhetens åklagare, men att ingen av dem i maj 2015 kände till fallet.

  – Men vi kan starta egna utredningar om vi upptäcker att det skett något olagligt, sade samordnaren till Inblick, och bad att få tillsänt artikeln i Helsingin Sanomat för att kunna titta närmare på medieuppgifterna om de svenska polisernas inblandning.

  Efter ytterligare ett halvår, i november 2015 när Inblick återigen påminner honom om ärendet, blir hans svar lika avvisande:

  – Nej, jag har ingen kunskap om detta.

  Samordnaren på polisens internutredningar (SU) som förnekade kännedom om svenska kopplingar till Jari Aarnio hade ett operativt ansvar för alla nya ärenden som kom in till SU. Han avstängdes hösten 2015 för att ha skickat och tagit emot minst 800 e-post från/till kvinnor som i flera fall varit ”jämförelsevis intim”. En av de kvinnor han kommunicerade med hade polisen inlett en relation med.

  Vill inte prata
  Ali Lindholm, tidigare chef för Stockholmspolisens underrättelseverksamhet, vill inte förklara varför han vände sig till Jari Aarnio för att få hjälp att starta de illegala bulvanföretagen. Han vill heller inte kommentera domen mot Jari Aarnio eller åtalet mot Eirik Jensen.

  – Jag kommenterar inget sådant.

  Du startade ett olagligt bulvanföretag med Jari Aarnio?

  – Det tänker jag heller inte kommentera.

  Polischefer som är involverade i knarksmuggling, kan det förekomma i Sverige?

  – Jag har ingen aning.

  Kan man göra jämförelser med den polis som på ditt uppdrag skötte informatörerna och som sedan blev sexklubbsdirektör?

  – Jag kommenterar överhuvudtaget ingenting om det som har med mitt tidigare jobb att göra, säger Ali Lindholm.

  RUBEN AGNARSSON

 5. Polis och åklagare utredde inte vapenbrott
  DelaSkriv utNyheter · Publicerad 09:51, 31 mar 2008

  Polis och åklagare utredde inte vapenbrott
  Polischef erbjöd polisvapen mot att han själv skulle få en mobiltelefon
  Polischefen Tage Åström och hans polisinformatör samtalar om att byta en mobiltelefon mot polisvapen, ändå ställs inga frågor om vapenbrott i förunderskningen.
  – Om jag inte har någonting som tyder på att det har hänt i verkligheten, tycker jag inte att man kan delge misstanke om brott, säger överåklagare Björn Ericson, chef för riksenheten för polismål.

  I ett avlyssnat telefonsamtal den 29 juni 2005 ställer polisinformatören en fråga till Tage Åström om det går bra att byta en mobiltelefon mot att polisinformatören får en pistol av polischef Tage Åström.
  ”Ge mig två telefoner eller kanske till och med tre… så får vi kika lite på vad vi hittar på… vi kan åka och skjuta med den om jag får en telefon extra…” säger Tage Åström i telefonsamtalet och får svaret från polisinformatören:
  ”Ja, det kan du få. Sen tänkte jag att den där Glock:en (känt pistolmärke, red. anm.) du som inte gillar den, det är ingenting du kan avvara?…”
  I ett annat avlyssnat telefonsamtal (med den uppdragsgivare som betalade 200 000 kronor för att få narkotika planterat hos några fordringsägare) beskriver polisinformatören sin relation med Tage Åström:
  ”Tage och hans gäng, jag lovar dig det är inga smågrabbar… riktigt stora typer som har liksom fullt med vapen och grejer… Tage han är kung… jag har sett honom i action, jag har sett han skjuta, jag har sett han i videofilmer…”

  I de efterföljande polisförhören berättar sedan polisinformatören att han har varit i Thailand och skjutit en del på skjutbana, ”precis som Tage Åström”.
  Den utredande polisen ställer dessutom följande fråga till polisinformatören i förhören:
  ”Berättade Tage vilka vapen de hade på sin avdelning?”
  ”Han har nämnt vid något tillfälle, det har han gjort”, blir svaret från polisinformatören.
  Den utredande polisen konstaterar dessutom att polisinformatören har en god och stark relation med Tage Åström och att de pratar om skjutvapen, skjutningar och resor.
  Ändå ställs inga frågor varken till Tage Åström eller till polisinformatören om misstänkta vapenbrott.
  – Jag har diskuterat det här med utredningsmannen, säger överåklagare Björn Ericson när Världen idag läser upp den konversation där Tage Åström erbjuder sin polisinformatör vapen, mot att han själv får en mobiltelefon.
  – Vi har ingenting i andra telefonsamtal, vi har inga underrättelseuppgifter och ingenting i den övriga utredningen som vi fått fram som skulle visa att de här händelserna som de pratar skulle ha inträffat i verkligheten.
  – Därmed har jag har gjort bedömningen att det inte är gångbart som ett självständigt brottmål. Däremot har jag åberopat det i materialet som bevisning på att man håller på att diskutera tjänster och gentjänster.
  – Att bara prata om det är ju inte ett brott. Om man däremot går ut och skjuter eller lämnar över en pistol, då kan det bli vapenbrott. Men om jag inte har någonting som tyder på att det har hänt i verkligheten, tycker jag inte att man kan delge misstanke om brott. Jag behöver lite mer för att kunna göra det.

  Det har ju inte ställts några frågor om det här i förundersöknningen, det finns ingen fråga om vapen överhuvudtaget. Varför det?
  – När man utreder och skall fråga om det behöver man öppet redovisa varför. Vi har inte utrett det speciellt eftersom vi inte har haft tillräckligt att hänga upp det på.

  Polisinformatören har i polisförhören bekräftat att han och Tage Åström skjutit tillsammans, att de har ett gemensamt vapenintresse och så vidare. Är det då inte konstigt att man inte ställer frågor om detta?
  – Man måste göra en bedömning och jag har gjort bedömningen att det där inte är något att gå vidare med, jag tror även så här i efterhand att det är en riktig bedömning.
  Ruben Agnarsson

 6. MÅLET MOT POLISKOMMISSARIE OLLE LILJEGREN
  Vapen försvann innan polis greps
  Publicerad 2005-01-20 av DN
  Varför rensade polisledningen ut fyra AK47:or från kommissarie Olle Liljegrens vapenskåp innan denne greps? Frågan har blivit brännhet i rättegången mot Liljegren. ”Nu måste vi höra hans chef Leif Jennekvist igen”, säger åklagaren.
  När internutredare från Västerås i fjol slog till mot Stockholms-kommissarien Olle Liljegren hittades ett gevär, en ljuddämpare och en pennpistol i hans vapenskåp på jobbet. Inget av vapnen fanns i något register.
  Bara några dagar tidigare hade även fyra ryska automatkarbiner modell AK47 förvarats i skåpet. Inte heller dessa vapen, som ska ha köpts in från kriminella i en hemlig operation, hade förts in i några beslagsprotokoll.
  Från flera håll bekräftas att Olle Liljegrens chefer blivit informerade om att ett tillslag var på gång – och att de inför detta städade undan de fyra AK47:orna. På torsdagen förklarade försvaret i Svea hovrätt att man tänker använda ”städningen” som ett bevis för att hemliga, odokumenterade vapenköp ska ha varit praxis inom länskriminalen. Åtalet mot Liljegren gäller bland annat att han på eget bevåg köpt, sålt och på annat sätt hanterat en stor mängd skjutvapen utanför systemet.
  – Åklagaren hävdar att Liljegren själv bär ansvar för dessa hemliga vapenbeslag. I själva verket menar vi att det här har varit ett arbetssätt som varit sanktionerat från den högsta ledningen, sa advokat Per Liljekvist.

 7. Polisen kom snett redan för mer än 20 år sedan och sen har ingen rättat upp det hela. I stället genomförde man en ny omorganisation, som naturligtvis inte blev bra, därför att man inte gick till botten med som gick fel i den gamla organisationen

  Det blir inte bra när politiker lägger sig i en sådan verksamhet som polisen ska bedriva. Resultatet blir en massa rädda chefer som inte vågar agera
  på ett för verksamheten behövligt sätt.
  Alla vet ju hur bra det blev med Dan Eliasson.
  Politiker ska stifta lagar inte lägga sig i myndighetsarbeten.

  Och har barnen fått det bättre, undrar Pettersson. Nej det är klart att de inte har. Barn äter psykofarmaka, köerna till BUP är så stora att kommunerna inte hinner med mm. Och hela felet är inte samhällets. jag anser att föräldrarna har en stor skuld till detta. Föräldrarna är själva alldeles för stressade och tar sig inte den tiden de borde. Många är inte heller mogna att vara föräldrar.

 8. Det ska tydligen hållas en manifestation på Sergels torg i helgen, mödrar har tagit initiativet. Jag förväntar mig ett antal företrädare av goda krafter, klan-bossar och tunga kriminella. Och så några morsor förstås. Bryt trenden, nu får det vara nog.

 9. Plockar den svenska kramgoa korvgrillande politiskt korrekta Pride och dialogpolisen tomhylsor eller är poliskåren själv en tomhylsa?

 10. Det är ett omfattande problem, särskilt när det har gått politik i det.
  Om man får försöka lätta upp med ett kanske skämt skämt så kan man kanske fråga sig om vi vill ha en politik som värnar dem som sköter sig, eller dem som skjuter mig?
  Ursäkta om någon tar illa upp.

 11. Och kvinnorna på SR P1 pratar om hur man kan hjälpa stackarna så att de inte behöver råna och mörda. Så går det när matriarkatet tar över. Sverige är färdigt och kollasen går snabbt.

  • Det är väl knappast bara kvinnor som gaggar på det viset! Så mycket makt har inte vi kvinnor som män påstår!

 12. Det sas i AKTUELLT för ett par dagar sedan att all GÄNGSKJUTNING i MALMÖ, GÖTEBORG och STOCKHOLM var SVENSKA HELLS ANGELS.

  Alltså INTE invandrarbarn eller migranter….. DET ÄR PRECIS DÄRFÖR JAG INTE VILL BETALA TV AVGIFT TILL KANALER 1-2 SOM SPRIDER LÖGNER I ETT ANNAT SYFTE!!

 13. Själv växte man upp med ärtrör var värsting vapen som dock var totalförbjudet i min familj som inte gillade att man slängde bort mat på backen. Det måste varit en djävla rasistisk familj man levde i som totalt saknade fäblessen för mångfald.

  • Också uppväxt med ärtrör och ärtkrig.
   Vi hade också märlbellor och slangbellor.
   De flesta grabbarna i 9 -10 årsåldern hade också kniv. Var bra att ha då man var i skogen och byggde kojor. Och visst vi blev väl arga och sura på varandra och slogs ibland. Det gör barn ibland. Men aldrig att någon tog fram sin kniv. Fanns inte på kartan bland oss grabbar.

 14. Nej ,vi har fått svamlande politiker men bättre har det inte blivit.Det som förvånar mig mest att det ingen som gör någonting åt dessa skjutningar. Det svamlas friskt men inget konstruktivt. Helgen som kommer blir det demonstration på Sergels torg mot skjutningar som leds av allas ”gunstling” paskalido ,är det hon som skall rädda Sverige?

 15. Socioekonomiska skjutningar mörkas.

  När skottlossningen på HAs klubb utbröt, skrevs det direkt vilken gängmiljö som var involverad. All of a sudden, toppade MCgäng all grov gängkriminalitet i sverige….

Kommentera