Tolv nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund

MEDIA. Nedanstående är en insändare jag skickade till vår lokaltidning Södermanlands Nyheter tidigt måndagen den 10 november 2014. Alltså för fyra år sedan. Jag bad reaktionen svara om de skulle ta in den eller varför inte. Inget svar kom. Så jag undrar fortfarande vilka av SN:s regler jag bröt emot eller vilka andra fel jag hade.

12 nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund 

Håller prognoserna om invandringen så kommer det under kommande mandatperiod 600.000 asylsökande och anhöriginvandrare till Sverige.

Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 600.000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150.000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100.000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200.000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krackelerar betänklig ska svälja ytterligare 600.000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Vi ligger illa till och den enda möjliga vägen är stängd av 87 %.
Pettersson
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Tolv nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund

 1. ”Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete” Hehe, Pettersson upprepar PK-lögnen. Att hälften är i arbete innebär inte att snittet blir 8 år. Snittet är oändligt. Medianen är 8 år.

 2. Bra förutseende som många liksom du Pettersson,sågs komma vid horisonten. Att landet skulle förvandlas till ett arabiskt och afrikanskt kultursamhälle,måste jag erkänna att inte ens jag kunde drömma om.
  Inte hellre att vi äldre skulle tvingas hålla hos oss inlåsta i en lägenhet,och inte kunna promenera ut i mörkret,utan en obehaglig känsla !
  Efter dagen sex (6) rån under några timmar i Helsingborgs mitt-ghetto,börjar det nu bli känsligt även under dagtid !

 3. Du och SN går inte ihop Pettersson. Det gör inte jag o SN heller när jag skriver sanningen om Svensk Psykvård. TRÅKIGT!

  • Du har nog rätt där. Jag lyssnade på ett radioprogram om Kapten Klännings offer och där blev det bältesläggning på flickan igen och självmordsfärsök. Absolut ingen uppmuntrande lyssning utan mer skrämmande än man tror.

 4. Det låter som ett vettigt och sunt resonemang, att få ställa relevanta frågor är väldigt viktigt . Det borde våra folkvalda ha gjort för länge sedan, och om så var fallet ärligt presentera svaren.

 5. Bra skrivit Pettersson. Ja Sverige är inte dimensionerat för detta. Landet skall tydligen slås i spillror.

Kommentera