2014 släppte C och L fram Löfven i statsministeromröstningen…

INRIKES. När Stefan Löfven (S) valdes till statsminister hösten 2014 röstade 132 riksdagsledamöter ja, 49 från SD röstade nej och 154 lade ned sina röster. Centerpartiet och Liberalerna släppte alltså fram en regering som var beroende av Vänsterpartiet. 

Steget efter

Idag röstade C och L nej till sin gemensamma statsministerkandidat, de röstade nej till att släppa fram en regering som vill bedriva allianspolitik, de hade kunnat lägga ner sina röster som de gjorde 2014. Trots detta fick Ulf Kristersson 154 röster för, vilket är fler än Stefan Löfven fick 2014.

Riksdagen röstade om Ulf Kristersson som statsminister, men allt handlar om Åkesson och hur han inte ska få inflytande.

 • S+MP+C+L=167 vilket gör dem beroende av V
 • M+C+KD+L=143 vilket gör dem beroende av SD
 • C röstade ja till gymnasielagen som de tyckte var dålig
 • C röstade nej till Ulf Kristersson som de tycker är bra

Återstår för Lööf att få med S i Alliansen eller få över M och eller KD till de rödgröna. Eller välja mellan V och SD, det finns gott om alternativ Annie, men rösta tvärtemot som du brukar…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “2014 släppte C och L fram Löfven i statsministeromröstningen…

 1. Vad som är mycket svårt att begripa det är om alliansen är ETT parti eller om dom är FYRA.
  Dom skulle j hålla ihop och bilda regering tillsammans. Alliansen säger ju hela tiden att dom skall samarbeta.
  Om en ORKESTER bestående av 4 medlemmar står på en sen och skall spela så måste dom ju spela samma låt. Tänk om dom skulle spela varsin låt då blev det kaos precis som i riksdagens allianspartier som inte kan enas om en politik men skall samarbeta.

 2. Hycklandet når nya höjder!
  Mer makthungrighet får man leta efter, men en sak är klar vänstern har fått två nya partier.

  Att skylla debaclet på ovilja att samarbeta med Sd är rent löjligt. Om det hade framgått inför valet att Alliansen skulle sluta att existera om väljarna inte gav dem makten igen. Då hade nog väljarna valt annorlunda, eller är det så att landets framtid ska avgöras av dem som anser invandringen vara den viktigaste av frågor.

  Utan att gå in för djupt i argumenten så borde de ”borgerliga” partierna anse sin politik vara viktigare än acceptans från vänstern. C och L är politiskt jämställda med vänstern om ekonomin inte är viktigare än så.

 3. C o L är dom värsta hycklare vi har i landet !
  Tänk gott folk.vad har dessa bidragit med.jo
  Endast kaos

 4. Rätt förd S-politik ger minst 40% i val. Nu fick man 28%. Sen fick SD närmare 18%. M minskar också så allt kunde väl inte vara Reinfeldts fel. Vi har ett helt nytt politiskt landskap idag. Som man bäddar får man ligga….

 5. Men det är väl ändå inte jämförbart. Då gällde DÖ. Problemet idag är att inget parti vill samarbeta med SD. Annie Lööf håller ord. Kan bli knepigt framöver men nu borde det röstas om Stefan Löfven. Även här avgör C. Misslyckas det också återstår bara NYVAL. Jag är ju sosse i grunden, röstade alltid på S under Palme-epoken. Han var min idol. Sen blev jag o gumman osams med S under sjukdom o arbetslöshet. Dom hånade oss för att vi var fattiga. S har gått åt höger o därmed bäddat för SD. Jag har pratat med många som röstat på SD. Fattiga pensionärer. Trasiga människor med typ psykisk ohälsa o missbruksproblem. Jag TROR högst 5% av SD:s väljare är rasister. Resten är missnöjda o svikna. Främst av S o M.

 6. Den enda relevanta slutsats man kan dra av detta scenario är att folk med skådespelartalang har insett att det är bättre och mycket lönsammare att satsa på politiken i stället för en skådespelarekarrär!……

 7. Det vi nu ser kan vara början till en tvåpartistat liknande det vi ser i USA , vilket kanske är den rätta vägen att gå . Då får den sidan som har fått mera än 50 % av rösterna regera utan att ta hänsyn till en massa småpartier som inte vet på vilket ben dom ska stå på .

 8. Man bli spyfärdig av att bevittna vad som pågår, marginella partier som hänger sig kvar på fingernaglar i riksdagen. Jag hoppas att det bli nyval och att man kan bli av med dessa kverulanter. C, MP och L gärna också V.
  Man tappar tron på det nuvarande politiska systemet där ett par ego trippade politiker kan förstöra för en hel nation. Hoppas att Ebba kan stärka sin ställning och få modet att tala med Åkesson

 9. Låt Alliansen falla samman i blod och tårar, den har ju ändå aldrig fungerat
  Sedan kan det uppstå en ny borglighet utan dessa kärringar som styr i C och L
  Förhoppningsvis kommer de flesta äkta ickesocialisterna från dessa partierna gå över till Kd M eller SD så att dessa kan bilda ett eget block med egen majoritet.
  Om Kd växer tillräckligt kan Ebba bli statsminsister med tiden
  Hon är den enda människan i sandlådan som inger förtroende

 10. Vem är förvånad eller trodde något annat ?
  Bara önska Folkhemmet lycka till i framtiden.

  • Du menar väl egentligen ”mångfalden” som verkar vara högst på 7-klöverns agenda, fråga en Sosse, om dom vet vad Folkhemmet betyder, inte ett skit antagligen.

Kommentera