Över 300 raketer skjutna från Gaza mot Israel

MELLANÖSTERN. I söndags kväll genomförde israelisk militär en insats i Gaza där sju araber och en Israel dödades, som en hämnd för något. Hamas har sedan dess svarat med att avfyra närmare 400 raketer mot södra Israel och Israel svarar med flygangrepp. 

Filmen visar himlen i södra Israel igår.

Raketregnet från palestinierna inleddes på måndag eftermiddag. Ett antal av dem passerade det israeliska raketförsvaret och en av dem träffade en buss i södra Israel, vilket ledde till att en israelisk soldat blev allvarligt skadad.

En 40-årig man dödades efter att ett hus drabbades av en raket i den södra israeliska staden Ashkelon sent på måndagskvällen. Två kvinnor som var i samma byggnad vid tidpunkten för händelsen sägs vara allvarligt skadade, och 70 andra israeler har skadats.

Klockan 9 på tisdagsmorgonen sammanträder det Israeliska säkerhetskabinettet för att diskutera läget och svaret.

Haaretz

-Pettersson undrar hur Hamas finansierar sina raketer och terrortunnlar när de inte har råd att betala elräkningarna eller rena dricksvattnet. Vet du Margot?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

8 thoughts on “Över 300 raketer skjutna från Gaza mot Israel

  1. Som de flesta vet är Iran den stora financíeren till all terror i världen. Enda chansen för världen är att Trump tvingar Iran ner på knä ekonomiskt. Obama var rädd för att göra detta när kärnvapenavtalet förhandlades fram. Utan Obama skulle världen varit betydligt bättre. En svagare president var det länge sedan USA hade. Hans utrikes politik var en katastrof

    • Dumheter! All terrorism i Syrien finaniserades av Gulfstaterna och USA. Inget terrorbrott i Europa eller USA har finansierats av Iran utan det är alltid Saudi och Sunnis.

    • För övrigt, varför är det inte terrorism när Israel mördar sju araber ”som en hämnd för något”?

  2. Margot hälsar de köpte raketer istället för el och rent vatten för det är viktigare. Jag är också så glad att pengarna kommit till nytta som jag skickat ner säger Margot.

  3. Ja dom här babbeländerna är verkligen något extra. Krig och annan djävulskap tycks vara det enda dom är bra på. Indraget bistånd till dessa är det enda vettiga.

  4. Man får mycket raketer om man håller sig god med svenska Socialdemokrater. Kanske är det sånt här Löfven manar när han pratar anständighet..?

  5. Vår antisemitiske utrikesminister gör nu vågen när Hamas skickar iväg svenskfinansierade raketer mot Mellanösterns enda demokrati.

Kommentera