Hemfridsbrott


SVT Dalarna tar upp ett brott som skedde i Garpenberg under natten. Fem män bryter sig in i ett hus och dödshotar en kvinna.

I ett allt mer sargat land där myndigheterna står handlingsförlamade och sju av åtta riksdagspartier leker charader, kan vi snart förvänta oss vad som helst.

Varför fem män reser ända till lilla Garpenberg för att mitt i natten dödshota en kvinna kanske vi någon gång får veta? Att det gjorts slumpmässigt kan vi redan nu utesluta. Att brottet har en bakomliggande orsak måste vi därför förutsätta.

I ett land där vi numera dagligen läser om skjutningar, våldtäkter, extremism och andra grova brott, är kanske inte hemfridsbrott och dödshot särskilt uppseendeväckande. Det mest uppseendeväckande…hittills…i det här fallet är följande ord från SVT:s artikel.

”…det är ännu oklart om männen kommer att anhållas av åklagare”

Sug på de orden ett tag till. Att bryta sig in i en bostad och med vapen dödshota en kvinna framför hennes barn, kan alltså inte vara ett tillräckligt grovt brott för att bli anhållen. Är det längre någon som förvånas att utvecklingen i lilla Sverige tagit denna vändning?

SVT


13 responses to “Hemfridsbrott

 • Onkel Björn

  Pettersson undrar om det är någon som förvånas över utvecklingen i landet.
  Inte jag. Inte ett dugg. Det tråkiga är bara att förtroendet för staten och dess myndigheter har urholkats. Och det är inte bra.

  Och dessa gökar som nu var aktuella i Garpenberg. Är det någon som vet vad det var för människor? Var det månne folk med västar ?

  Gilla

 • micaelsblogspot

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Till de kriminellas paradis Sverige kommer de flesta som inte har rent mjöl i påsen och det naiva och dumsnälla konflikträdda och trygga svenska folket hälsar dem hjärtligt välkomna !

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Hade det varit etniska svenskar, så hade de varit häktade tills dom fallit. Och domen hade blivit hård.
  Nu anses emellertid sannolikt gärningsmännen vara privilegierade och stå över svensk lag genom att handla enligt sharia.

  Gilla

 • El gringo

  Det har gått så långt nu att man måste konstatera att detta måste vara Regimens och EUs dolda avsikter. Att sätta skräck i och oroa SVENSKARNA. T ex så har denna extremt allvarliga händelse, som så många andra, inte ens nämnts i Regimradion SR. Man gör heller inget åt saken utan bara ”käbblar ” fram och tillbaka, så att det ska verka som att man bryr sig.

  Annie Löv har nu deklarerat att hon ska rösta Nej till Kristersson, men det som är otäckt är att anledningen är att stoppa Sveriges nu enda någorlunda Normala riksdagsparti, nämligen SD.

  Gilla

 • alvar1131

  Ett anhållande är inte en repressiv handling i sig utan endast ett led i att kunna säkerställa en förundersökning.
  Behövs inte frihetsberövandet för att säkerställa förundersökningen skall de misstänkta friges, (eller inte anhållas över huvud taget) men givetvis kan misstankarna kvarstå och förundersökningen fortsätta.
  Om de här misstänkta kan anhållas i sin frånvaro krävs ett åklagarbeslut och behöver inte verkställas innan gripandetiden har gått ut. Och är ingen gripen kan man invänta ett beslut av åklagare för att få personerna anhållna.

  Gilla

 • Punto

  Åklagare som tror och litet vet…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: