Förintelsen av Iraks kristna minoritet

av Raymond Ibrahim • 12 november, 2018

 • ”Jag är stolt över att vara irakier, jag älskar mitt land. Men mitt land är inte stolt över att jag är en del av det. Det som drabbar mitt folk [kristna] är inget annat än folkmord … Vakna!” – Fader Douglas al-Bazi, irakisk katolsk präst, Erbil.

 • ”Om vi kontaktar myndigheterna så tvingas vi identifiera oss [som kristna], och vi är inte säkra på att en del av de som hotar oss inte är personer från de myndigheter som ska skydda oss.” – Irakisk kristen man, om varför kristna i Irak inte vänder sig till myndigheterna för skydd.
 • Regeringsstöttade läroplaner framställer inhemska kristna som oönskade ”utlänningar” trots att Irak var kristet i flera årtionden innan det övervanns av muslimer under det sjunde århundradet.

”En ny våg av förföljelse kommer att innebära slutet för kristendomen efter 2 000 år” i Irak, menade en irakisk kristen ledare nyligen. I en intervju för några veckor sedan diskuterade den kaldeiska ärkebiskopen Habib Nafali från Basra hur över ett årtionde av våldsam förföljelse i stort sett har förintat Iraks kristna minoritet. Sedan den USA-ledda invasionen år 2003 har den kristna befolkningen minskat från 1,5 miljoner till cirka 250 000 – en minskning på 85 %. Under dessa 15 år har kristna blivit bortförda, förslavade, våldtagna och slaktade, ibland genom korsfästning; en kyrka eller kloster har förstörts per 40 dagar i genomsnitt, sade ärkebiskopen.

Läs vidare

10 thoughts on “Förintelsen av Iraks kristna minoritet

 1. Lägesbeskrivningen gäller även för Sverige om 5-10 år, om inte vi etniska svenskar återerövrar vår rätt till att bevara vår kultur och kristna grundvärderingar. Vi måste avhända oss de kommunistiska slagordens ok. Svenska kyrkan försvarar inte de kristna värderingarna varken inom eller utom Sverige, då den är kapad av icke kristna kommunister (som ger sken av att vara kristna). Se på Turkiet som för 100 år sedan hade miljontals kristna. Undan för undan har de utsatts för ”etnisk rensning” och idag finns det under 100000 kvar. Detta väntar även Sverige, om vi inte samlas till motstånd medan vi kan. Och räkna med att det är våra egna myndigheter, vår egen polis, vår egen militär, som under sken av att hålla ”lugnt” kommer att påbörja utrensningarna.
  Vi kan lita på de 5 kommunistiska partierna att så blir fallet – om vi fortsätter att rösta på F!, V, MP, S, C, L.

 2. Det här här George Bush, neocons och USAs fel. USAs aggressionskrig har ställt till oändlig förödelse i mellanöstern. Det är samma sak med USAs allierade i Syrien, Al Qaeda och ISIS, de utrotar kristna också.

 3. Det här kan synas avlägset, i Irak, men jag tror att det är en spegling av det framtida ”sverige”.

 4. Det är ett misstänkt folkmord det rapporteras om här. I Iran tyck det vara liknande problem att vara kristen också. Det är ju skandal att det lyckats döljas så effektivt i tidningar och riksdag under alla dessa år. Vad är det för samhälle vi lever i? Här i Sverige tycks samma typer av bostadsområden växa upp, men ingen reagerar. De enda, som gör det, SD slår jämställdhetsivrarna i riksdagen knut på sig för att undvika. Jag undrar hur de egentligen vill ha det?

  • Nej, i Iran är situationen för kristna oförändrad. Eftersom de ännu ej blivit invaderade av USA eller USA allierade jihadister.

 5. Ibland ska vi sörja förintelser och ibland framför våra ögon ska vi blunda för en, för kom ihåg-
  Alla människors lika värde,

 6. Kristna är inte värda någonting.
  Varken här eller där.
  När folket inser det så är det kanske dags att göra något åt våra politiker

 7. Kristna är inte vörda någontin.
  Varken här eller där.
  När folket inser det så är det kanske dags att göra något åt våra politiker

Kommentera