Lokaltidningen är obegriplig…


MEDIA. Tisdagen den 6 november publicerade lokaltidningen Södermanlands Nyheter en insändare om mig och Petterssons blogg som var full av felaktigheter. ”Hat och hot vinner inga mark” var rubriken, och avsändaren Salah Aljamal, antirasist.  SN skulle  ha vunnit mycket på om någon redigerat språket åt Salah som är en katastrof.

Nåväl, det står i journalistförbundets publicitetsregler att de ska vara generösa med bemötanden så jag skickade ett svar trots att SN har censurerat hundratals av mina insändare tidigare och att jag som ett resultat av detta startade bloggen.

***

Döm om min förvåning när:

Hej Tommy

Vi kommer att publicera din insändare som svar på Salah Almajals insändare den 6/11. Dock vill jag göra en liten ändring, nämligen byta ut Annelie Danling Brashs namn mot formuleringen ”… en annan flitig insändarskribent.” Detta för att hon ska slippa bli ett slagträ i debatten mellan två andra insändarskribenter.

Hoppas att det är okej för dig.

Med vänliga hälsningar

Anna Falk, Chefredaktör och ansvarig utgivare

***

Något förvånande är att en chefredaktör engagerar sig i insändare. Det brukar inom all media vara vattentäta skott mellan nyhetsredaktion och opinionsredaktion. Det har det alltid varit noga med även på SN. Åtminstone tidigare. Vad som föranlett denna uppseendeväckande policyändring på tidningen mig obekant.

Det är också helt obegripligt att SN nu helt plötsligt vill plocka bort Annelie Danling Brashs namn! Det skulle man väl i så fall rimligen ha gjort redan i herr Aljamals insändare!

Nu är det herr Aljamal som lyfter fram just nämnda Annelie Danling Brash som han påstår är en av dessa personer som jag och min blogg hotar och trakasserar!

Hur ska jag då kunna bemöta detta om hennes namn nu inte ska publiceras? Helt snurrigt. Jag accepterade strykningen av Annelie Danling Brash namn med tveksamhet, medveten om att jag sannolikhet inte fått insändaren publicerad annars.

Till saken hör också att Annelie Danling Brash själv sökt sig till offentligheten via sitt rekordstora antal insändare i SN. Man kan ju inte tycka det är roligt att synas i SN och offentligheten bara ibland utan får nog finna sig i att även bemötas av kritiker.

Ett problem för SN är att herr Aljamal bland annat i sin insändare om Annelie Danling Brash skriver som om hon vore allmänt känd i läsekretsen, vilket jag starkt betvivlar, utan någon som helst hänvisning till vem människan ifråga är och gör. ”Bloggaren från Oxelösund” är likaledes alldeles för otydligt för läsarna även om Petterssons blogg säkert är betydlig mer bekant hos allmänheten än Annelie Danling Brash, trots mängden insändare.

 • Pettersson, bloggare, invandrings- och islamkritiker från Oxelösund
 • Salah Aljamal, insändarskribent och socialdemokrat.
 • Annelie Danling Brash, förstelärare nyanlända och lärande/samordnare på Nyköpings högstadium och flitig insändarskribent.

I lördags, den 10 publicerades insändare på SN:s nätupplaga, tyvärr bakom betalvägg. Idag den 12 kom den i papperstidningen:

”Hat och hot från en bloggare

Replik I en insändare i SN den 6/11 påstår Salah Aljamal en massa saker om mig och min blogg. Herr Aljamal påstår att jag och min bundsförvant bedriver ett patologiskt krig som grundas på hat, rasism, eget misslyckande och framförallt intolerans mot honom och en annan flitig insändarskribent.

Aljamal påstår att bloggen är ansvarig för att det skickas V-kort till deras brevlådor, ett det rings på deras telefoner, att deras barn hotas och att vi saknar argument.

Hat och hot är mig helt främmande och det skulle aldrig falla mig in att blanda in barn i något meningsutbyte. Där­emot har vi ofta de argument som Aljamal påstår saknas, men jag är van vid att de som själva saknar argument kallar oss invandringskritiker för ­rasister och liknande.

Alla som skriver inlägg på bloggen är etablerade, ansvarstagande medborgare med ­familjer. Jag är inte emot enskilda invandrare, däremot är jag emot den förda migrationspolitiken och alla problem den medfört, både mänskliga och ekonomiska. Framförallt är jag emot islam, en ideologi som vi har 1400 års erfarenhet av. Jag är inte politiskt aktiv eller ansluten till något parti.

Jag uppmanar Salah Aljamal att polisanmäla hatet och hoten eftersom han tydligen vet varifrån de kommer. Ni som vill bilda er en egen uppfattning om vad vi skriver på bloggen kan gå in och läsa, använd sökfunktionen. Bloggen är ­öppen för alla, reklamfri och alla som håller sig till ­lagen och har ett vårdat språk får kommentera.

Pettersson bloggaren från Oxelösund”

Den vänstra är bloggaren från Oxelösund, den högra är inte min bundsförvant som Salah Almajal skriver om. Vem bundsförvanten är vet jag inte så jag får fråga Almajal någon gång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


5 responses to “Lokaltidningen är obegriplig…

 • Tore

  När Salah talar om bloggen som rasistisk, hatisk och intolerant låter det som han talar om sin religion.

  Gilla

 • Joy

  Jisses, vilken energi vissa har!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Varför ställer ”lokaltidningen” till det för sig själva?

  Det är ju mycket tydligt att man gör skillnad på människor.

  Man bedriver så uppenbart agendajournalistik. Där man låter en sida av människors åsikter, få mer eller mindre monopol på tyckandet och utrymmet, för debatt i tidningen.

  Detta medför ju att grundlösa påståenden i insändare inte kan bemötas på ett rättvist och demokratiskt sätt. Där ändå sanning och fakta måste få komma fram till slut.

  Lokaltidningen har lite att jobba på, för att få rätsida på detta problem. Gör man det, så kan man ju på sikt, även höja förtroendet för tidningen och där med bli en intressant tidning för alla människor. Det är värdighet och respekt för allas åsikter, som leder dit.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Vad annat att vänta av en PK-blaska ?

  Gilla

 • S Eriksson

  Hej . Går det inte att på ett bra och förhoppningsvis opartiskt sätt kunna reda ut det hela? Både Petterssons blogg och GS blev och blir ju angripna å det grövsta, men tidningarna har väl också en agenda?
  Att få vara tveksam till saker och ting borde väl inte vara förbjudet.
  Det är trist om vanliga tidningen har tolkningsföreträde till allt.
  Tage Danielsson sa ju de kloka orden som både kunde och skulle tolkas på minst två sätt.
  -Utan tvivel är man inte klok.
  Tack.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: