SVT:s klimatexpert

Flickan på bilden nedan strejkade utanför Riksdagen i femton dagar. Detta uppmärksammades i både nationell och internationell press och självaste Arnold Schwarzenegger har bjudit in henne till ett klimatmöte i Wien.

Det är onekligen bra att människor, i synnerhet unga, engagerar sig för vår miljö. Däremot är det tveksamt att exploatera ett barn i olika sakfrågor, vilket SVT bidrar med.

Det är också med viss tvekan bilden nedan visas, men eftersom vårt public service-företag inte drar sig och mamma Malena Ernman älskar all publicitet kring sin egen person och uppenbarligen också familjen, så visas den.

Jag såg inte nyhetssändningen och vet därför inte vilka ”vi” är. Rör det Sverige har flickan fel och den som i sådana fall delgivit henne denna uppgift borde skämmas. Verkligheten ser ut som följer. Notera att uppgifterna är från 2016, men att artikeln där de ingår uppdaterades så sent som den 5:e november i år.

”I en jämförelse med andra i-länder har Sverige låga koldioxidutsläpp per capita och ligger en bra bit under de genomsnittliga utsläppen i OECD”

Detta står att läsa på webbsidan Ekonomifakta där artikelförfattaren också pekar på att kärnkraften är miljövänlig i förhållande. Den kärnkraft en majoritet av riksdagspartierna vill överge.

SVT är vårt public service-företag. Från årsskiftet tvingas varje skattebetalande medborgare finansiera deras verksamhet medhjälp av skattemedel. Den som redan nu tycker att SVT har en märklig syn på opartiskhet, lär få många chanser att uppdatera sin inställning i framtiden.

19 thoughts on “SVT:s klimatexpert

 1. Macke

  11 11 2018 at 13:56
  Titta bak på bilen om den har 3 olika fack där de tömmer i.
  Vissa bilar har nu även 4 fack.
  En till som finns fram på sidan, där de också tömmer kärlen.”

  Kanske inte alla följer i så fall reglerna.Jag följde hur de tog säckar med asfalt och slängde ihop med överiga sopor. kanske billigare att slippa åka två gånger.

 2. Malenas dotter har Aspergers syndrom, vilket gör utnyttjandet och exploateringen av henne oerhört smaklöst. Hon besitter naturligtvis ingen större kunskap i något så komplext som en planets klimatsystem så det är häpnadsväckande att hon blivit någon slags galjonsfigur i ”klimatkampen”.

  Koldioxid är ju den gas som gör att det överhuvudtaget finns liv på den här planeten och i ett geologiskt perspektiv så har vi extremt lite koldioxid i atmosfären. Vi skulle behöva mycket mer för att få ännu större skördar och ett behagligare liv för alla människor och djur.

  • Även självaste rektorn ställde upp och satt med i TV en morgon.
   Tog henne helt i försvar och svamlade om att det även var ett skolarb.

   • Bara för hon är dotter till en kändis och mamman gör allt för att skapa dottern en karriär i Riksdagen!

 3. Det är synd om Greta som används på detta sätt i samhällsdebatten. Hon är värd något bättre. Förstår inte hennes mor detta?

  Den så kallade expertpanel som SVT har tillgång till i alla olika samhällsfrågor. Är ju en intressant samling människor,

  Jag tycker nog det finns mycket av begränsningar där, i mångfald av åsikter, fakta och skillnader i sätt att analysera.

 4. Då förutsätter vi att flickan inte tar flyget till Wien. En tvättäkta miljökämpe tar tåget och inget annat.

 5. Vi ska vara rädda om miljön, i början av 90 talet förbjöds freon som användes flitigt i bland annat kylskåp. En grupp forskare varnade för freon och det var hårt motstånd från industrin i USA innan internationella avtal förbjöd freon, de flesta har glömt detta! Freon orsakade ett gigantiskt hål i ozonskiktet över Antarktis och därmed hade den farliga UV strålningen från solen på sikt skadat allt liv på jorden om det inte stoppats. Miljöfrågan borde ägas av andra krafter än de s.k. ”gröna” med främsta avsikt att ha ”öppna gränser” och islamisera vårt land Sverige! Jag tror att det som skadar miljön måste stoppas med internationella lagar, med överenskommelser precis på samma sätt som freon stoppades, plastprodukter hör dit och användningen av kol och olja. Bussar och bilar kan drivas med elkraft, de skitar ner något otroligt, dessutom planeras allt för bilen i första hand, stora ytor blir parkeringsplatser istället för grönområden, parker och annat. Transporter behövs naturligtvis men mycket är ren lathet och nöjeskörning. Detta är ett större problem internationellt än i Sverige! Man behöver inte vara vetenskapsman för att förstå detta, det räcker med att sitta på en restaurang några meter från någon som röker, obehagligt men det bilarna släpper ut är värre och det är inte några stycken vi pratar om utan millioner och de spyr ut sin cancerframkallande skit som vi tvingas andas in vare sig vi vill eller inte! Stora resurser ska läggas på allmänna kommunikationer och där har Sverige kommit långt. En mycket stor miljöpåverkan har människan, stora resurser borde läggas på att begränsa de arter som förökar sig värre än råttor och det är inte den vita arten som bara utgör 7% av jordens befolkning!

 6. irriterande att VI påpekas som bovar, när de i själva verket inte sorterar något alls i förorterna. Påsar, möbler ,glas mm kastas huller om buller i naturen . Och vi betalar allt högre pris för ”miljön”.

 7. Jag återvinner allt som går.
  Min soptunna är oftast tom.
  Men jag betalar fullt pris för sophämtning.

  • Återvinning är en bluff. När bilarna som tömmer sopor slänger gammal asfalt ihop med matsäckar, då undrar jag var de sorteras. En gårdsrenovering på Södermalm gjorde mig mycket misstänksam.Likadant när de tömmer containrar med olika sopor, glas, metall ,papper mm allting åker i samma bil !

   • Titta bak på bilen om den har 3 olika fack där de tömmer i.
    Vissa bilar har nu även 4 fack.
    En till som finns fram på sidan, där de också tömmer kärlen.

    Att de vill ha plasten för sig och inte med hushållssopor beror på att plasten ger mer fart och värme när det bränns mycket på engång i pannan.

    Det övriga skall återvinnas.

 8. Jag tror inte att Malena Ernmans flicka kan göra så mycket åt solstormarna som påverkar klimatet på Jorden.
  I naturen går allt i vågor.

 9. Under häxprocesserna manipulerades och utnyttjades barn som vittnen, nu används manipulerade barn som expert(vittnen). Tillsammans med dagens sjuka ”svenska” rättsväsende, visst finns det likheter!?

 10. Naturligtvis skall vi vara rädda om mijön.Men gå in vilken soprum som helst ,där ser man att folk orkar knappt knyta påsarna.Det vräks ner allting utan källsortering.Det går återvinna allting,men folk bryr sig inte.Dessa människor skall rädda värden? Glöm det.

  • Det är inte svenskarna som grisar ner, vi återvinner allt vad vi orkar.
   De är nysvenskarna som slänger sopor t.o.m. genom fönstret.
   Gör ett studiebesök på Möllevången i Malmö.

   • Det har vi redan.
    Apelsinskal, nötskal och äppelskruttar.
    Hämtar kommunen mot betalning.

Kommentera