Åklagare missade utvisning av afghan vid barnvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Åklagare ”missade” att yrka på utvisning för afghan som dömts för barnvåldtäkt – batikhäxemamman till offret, den 12-åriga dottern, hade en relation till gärningsmannen och var orolig för att pedofilen skulle utvisas.

Från Joakim Lamottes Facebook

I veckan har ett fall som rör sexuellt ofredande mot en 12-årig flicka i Sölvesborg fått stor uppmärksamhet. Anledningen är att mamman hade en relation med gärningsmannen. Han bodde hemma hos mamman och den 12-åriga dottern när han gav sig på flickan. Men eftersom mamman var orolig att mannen skulle utvisas till Afghanistan valde hon att inte anmäla och han fick bo kvar hos henne och dottern. På grund av rädsla flyttade dottern efter några dagar till pappan, som anmälde brottet.

Gärningsmannen som är 19 år fick villkorlig dom och samhällstjänst som påföljd.

Lamotte ringde till ansvarige åklagare, Lena-Marie Bergström, för att ställa två frågor:

 • Varför åtalades inte mamman för skyddande av brottsling?
 • Varför yrkade inte åklagaren på att gärningsmannen skulle utvisas?

Det visar sig att åklagaren trodde att mannens tidigare utvisningsbeslut hade vunnit laga kraft och valde därför att inte yrka på utvisning. Men i själva verket har mannen överklagat och väntar på nytt besked från Migrationsverket.

Titta och lyssna på detta och dela gärna.

20 thoughts on “Åklagare missade utvisning av afghan vid barnvåldtäkt

 1. Aj då, vilken otur för åklagaren men stor tur för våldtäktsparasiten !
  Finns många sätt att ta till för att få stanna i Sverige.

 2. ”Trodde” är standardbortförklaringen hos åklagare Bergström. Samma visa som när åklagare Bergström delade en film som hetsade mot SD. ”Trodde” att det var något annat….

 3. Menas då detta att det är ok för sinnessjuka pedofiler att våldta små barn, medans Sveriges sk. ledare gör ingenting.
  Alltså…säger då Sveriges regering/domstolar att det är ok för dessa brott, som normala personer inte finner nog hårda straff för!?

  Till alla som blir utsatta för detta sjuka som sker i Sverige, medans ansvariga blundar och säger att det är en vinst för samhället, allt för att dölja verkligheten.

  🌼 till alla utsatta. 😢😢😢

  Den förbannade batikhäxan som förstör livet för sin dotter. 😡

 4. SD-hatarhäxan åklagare Bergström verkar inte veta hur man ska sköta sitt ämbete. Denna vänsterextremist måste sparkas så omedelbart som möjligt. Detta är en korruptionsskandal som tyvärr genomsyrar hela rättsväsendet.

 5. Ha! Ha! Ha! 19 år? Tror de på jultomten också?

  Om svenska myndigheter tillåter en muslimsk man att bo tillsammans med 2 ensamma kvinnor, så innebär detta enligt sharia att de är mannnens hustrur eller åtminstone slavinnor. Oavsett, så är det alltså enligt sharia inget brott att ha sexuella umgängen med dessa kvinnor. Frågan är bara om kvinnorna skulle anses vara mannens 2:a-3:e-hustrur?

  Att denna kammaråklagare skulle missta sig om verkställigheten av ett tidigare utvisningsbeslut, är tydligt enbart ”kreativ bortförklaring”. Med sådan uppvisad inkompetens, bör åklagaren inte få utöva åklagarverksamhet i Sverige utan sägas upp alternativt förpassas till en tjänst där hon inte kan påverka åklageriverksamheter.

 6. Jag undrar faktiskt hur länge den här typen av slarv eller nonchalans ska förekomma. Rättsväsendet i Sverige utvisar alltför sällan importerade kriminella trots att samhället snabbt skulle göra stora vinster. Vinster, som bara skulle ackumulera sig i framtiden. 18-åringar betraktas inte, som vuxna ( inte straffmyndiga ) trots att de i lagen är myndiga? Från 1884 var det 21 år för båda könen. År 1969 blev det 20 år och 1974 18 år. Här en liten krönika om myndighetsåldern, som pekar på det bisarra.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/a2G0v2/18-ar-och-myndig–men-inte-vuxen

 7. Åklagare Bergström som inte kan hålla rätt på vad hon skall göra i sin yrkesutövning? eller finns det fler Bergström, åklagare?
  Nu kanske det inte är att tro utan att sakligt ta reda på fakta. Dessa nya jurister, de verkar inte kunna sitt område, ta partiledaren i centern som bjudit in 12.000 afghaner med en ny lag endast för afghaner, trots lagrådets invändningar. Det är verkligen att behandla invällare lika inför lag och ordning.
  Att fälla etniska svenskar för uttalanden i slutna FB grupper går numera bra i Sverige.

Kommentera