Polariseringen

Sverige är på väg att bli lika polariserat som USA. Det säger historieprofessorn Lars Trägårdh i en intervju med Expressen.

Vi är inte där en, utan har en bra bit kvar, förutom i en fråga. Invandringen!

”Det stora problemet i Sverige är inte Sverigedemokraterna utan att de andra partierna har lämnat walkover i helt centrala frågor som SD har lyft, som den om nationalstaten och medborgarskapet. Man har varit väldigt aningslösa vad gäller invandrings- och integrationspolitiken. Det är dit sökljuset borde riktas i stället för att man ensidigt pekar på SD”

De orden tror jag de flesta kan skriva under på. Vi ska inte glömma att just SD är det enda riksdagsparti som inte har någon som helst skuld till den verklighet vi ser i dagens Sverige.

Trägårdh hänvisar till den arbetskraftsinvandring som kännetecknade svensk invandringspolitik fram till 70-talets första hälft. Han pekar också på oljekrisen på 70-talet då svenska fackföreningar försökte skydda svenska löntagare och då sittande regering bytte fot för att istället fokusera på humanitär invandring. Detta kunde vi också se i Pontus Mattssons dokumentär ”Tvärvändningen” där regeringen Palme påbörjade den marsch mot det mångkulturella kaos vi ser idag.

Trägårdh menar också att Sverige måste kasta av sig vänsterns identitetspolitik och kulturrelativism. Istället måste vi återvända till medborgarskapstanken och samhällskontraktet. Dvs. att medborgarskapet innebär förpliktelser mot det samhälle man lever i. ”Utför din plikt innan du kräver din rätt”. Ni vet vem som brukar använda de orden i sina tal och debatter?

Expressen

4 thoughts on “Polariseringen

  1. Ja dessa 3 politiker NJUTER av sin stund i RAMPLJUSET med obehagliga HÅNFLIN i ANSIKTET! Alla dessa TRE säger sig INTE ”vilja bli STATSMINISTER”
    MEN DET är bara en enda STOR LÖGN! ALLA TRE STRÄVAR EFTER ATT FÅ SÄTTA PÅ SIG STATSMINISTERHATTEN och NÅ TOPPEN AV SINA POLITISKA KARRIÄRER!

    HYSER ett STORT FÖRAKT för dessa tre!

  2. Även en nationalekonom ryter ifrån i ett debattinlägg publicerat i Expressen.

    ”Lyssna på väljarna och skärp er hela bunten!”

    ”Lööf, Björklund och Löfven använder klassisk härskarteknik mot folket och piskar upp missnöje.

    Lär av historien: Vägen till politisk stabilitet är att släppa fram – inte förhindra – utmanarna och deras motviktspolitik”, skriver nationalekonomen Mark Brolin.

    Han fortsätter med ……”Annie Lööf, Jan Björklund och Stefan Löfven använder klassisk härskarteknik mot folket när de piskar upp missnöje genom sin patriarkaliska hållning; ett missnöje de sedan har mage att exploatera genom att kräva en extraordinär maktpakt.

    Alla tre har nu målat in sig så djupt i sitt vattentrampande hörn att deras respektive partier knappast kan återvitaliseras förrän efter partiledarbyten.

    Det är förstås inget önskescenario när partiledarna för tre riksdagspartier, samtidigt, är personligen beroende av förlegad överdriftspolitik.”

    https://www.expressen.se/debatt/lyssna-pa-valjarna-och-skarp-er-hela-bunten/

KommenteraAvbryt svar