Stäng

Det är ett demokratiskt problem att alliansen säger ja till vänsterpropaganda med skattemedel

PUBLIC SERVICE. Från och med 1 januari 2019 kommer alla arbetande svenskar att tvingas betala för statlig radio och television via skattsedeln. Då avskaffas TV-licensen och ersätts med en avgift som tas ut via skattsedeln. Riksdagens kulturutskott har nu gett lagförslaget grönt ljus, men det ska fortfarande röstas igenom i Riksdagen. 

Den nya obligatoriska avgiften på 1300 kronor per person och år kallas för skatt men uppfyller enligt många bedömare inte grundkravet på en sådan. Detta eftersom avgiften placeras utanför statsbudgeten, utom räckhåll för den parlamentariska demokratin och principen ”folkets urgamla rätt att sig beskatta” som ligger till grund för all legitim beskattning i modern tid.

Inga krav har heller ställts på SVT och SR att spara eller att komma till rätta med den vänsterradikala slagsida som präglar bolagens produktion, i vad man menar i strid med Public Service-direktivets grundprinciper om opartiskhet och saklighet.

Sverigedemokraterna är det enda parti som protesterar. SD menar att ”en lösning inte kan komma på plats innan en reform har genomförts för att stärka public service-systemets saklighet och opartiskhet”.

För ”Alliansen” är det tydligen OK med högre skatt för att finansiera vänsterbliven propaganda. Grattis alliansväljare!

Expressen

Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 reaktioner på “Det är ett demokratiskt problem att alliansen säger ja till vänsterpropaganda med skattemedel

 1. Det drabbar endast de fattiga, som idag inte ansett sig ha råd att ha tv. Dessutom handlar det om livsstil! De som väljer bort, för att de inte är intresserade, ska inte betala för det. På samma sätt som att en som inte har båt, bil eller hund, inte heller behöver betala skatt för dessa. Det är skillnad med livsnödvändiga saker, som handlar om människor, även om det ibland kan diskuteras. Men där kan man förstå en skatt i alla fall. Men INTE I DETTA FALL!!! Det är ROBBERI, bara för att makten vill hjärntvätta oss ännu mer med sin sketna socialistpropagandadjävulssmet!!!

 2. Eva Hamilton – SVT:s avdankade fd vd intervjuades i TV4 Nyhetsmorgon om att …

  Dansk public service gör stora nedskärningar: ”Beroende av politikernas goda vilja”

  Drivande bakom beslutet är Dansk Folkeparti som många ser som Danmarks motsvarighet till Sverigedemokraterna. SVT:s tidigare vd Eva Hamilton och Anna Gaarslev, journalist på DR, kommenterar nedskärningarna.

  Varför kunde inte SVT:s nuvarande vd Hanna Stjärne eller Sveriges Radios nuvarande vd Cecilia ”Cilla” Benkö Lamborn ställa upp på intervju i SVT, SR eller TV4?

  Länk till TV4Play-video:

  https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/dansk-public-service-g%C3%B6r-stora-nedsk%C3%A4rningar-beroende-av-politikernas-goda-vilja-11794161

  SVT kommenterar: Danmarks radio har varslat alla som ska sparkas

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/kultur/danmarks-radio-har-varslat-alla-som-ska-sparkas

 3. Nu betalar kanske högst 50% av alla med invandrarbakgrund någon större mängd skatt. Så denna nya media-skatt, för ett media allt fler tittar/lyssnar på, drabbar bara den arbetande befolkningen och resten som tidigare bl a betalade via hyran slipper detta. Nu sänks säkert inte hyran direkt men kanske på sikt. M a o en slags positiv särbehandling som vanligt.

  1. Det är TV- licensen för innehav av TV som tas bort.
   TV- licensen har inte varit inbakad i någon hyra.
   Är en avg. oavsett personer och hur många TV motagare som finns.
   När färg Tv:n kom 1970 var det även ett färg-TV tillägg.
   Färgtillägget avskaffades 1990, men kompenserades av att den ordinarie avg. höjdes.

   TV kanaler som är fria i marknätet är SVT:s kanalutbud 1 – 2 – 24 – Kunskapskan. – Barnkan. samt TV 4 och TV 6.
   TV kanalerna utöver är betalkanal och de som ligger öppna
   i TV- uttaget i lägenheter, betalas genom hyran.

   Inte bara de som är arbetare får pröjsa TV- skatten.
   Samtliga oavsett som har en beskattningsbar inkomst över 18 år.
   Således alla som t.ex. är arbetslösa och går på A- kassa / aktivitetsstöd, pensionärer, har sjukpenning/ sjukersättning.
   Bidragsfolket med minst en ”wokpanna” de klarar sig nu.
   Innan skulle bidragsfolket betala för TV innehav, men hur många av dem har gjort det.

 4. När dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt år 2013 pekades ut som smitare från TV-licens gick hans dåvarande presschef Roberta Alenius till rasande attack mot Radiotjänst.

  https://files.hant.se/uploads/fly-images/114118/robertaalenius-1200×631-c.jpg

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldts-presschef-ska-skara-ballarna-av-dem

  Skulle det kunna vara något argument att kunna användas idag för den som vägrar att betala den nya avgiften som ska tas ut via skattsedeln.

  PS
  Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt tog ut skilsmässa år 2013 . I februari 2015 berättade Fredrik Reinfeldt att han och hans tidigare presschef Roberta Alenius blivit ett par. Deras dotter föddes den 2 maj 2017.
  DS

 5. Alliansen är vänsterextremister själva så varför skulle de inte göra det?
  För övrigt vill jag minnas att även SD stödde det här. Någon lam ”protest” i efterhand, tja, om ni SDare är nöjda med det från era politiska företrädare så förtjänar ni inte bättre.

 6. De får gärna byta ut tv-licensen och lägga den på skattsedeln. Lägg gärna ett tak för hushållen också. Skala gärna ned utbudet till nödvändig samhällsinformation och dokumentation samt befria SR och SVT från all överflödande vänsterpropaganda. Gör hellre ett stående veckoprogram där alla partier får varsina veckor att propagera obegränsat för sin partipolitik. Jag minns de, som skröt om att de inte betalade TV-licens. Har aldrig tyckt det var särskilt positivt. De finns trots allt många proffsiga på SR o SVT av hög klass och gör bra jobb och är mer än väl värda sina löner tycker jag. En del av dem kanske är frilansare, jag har dålig koll på det. Men hoppas som Pettersson säger att de städar undan det dominerande MP- och V-politiska inflytandet.

 7. En av de verkliga anledningarna till propagandaskatten är att rädda allt tokvänsterfolks, på bl a SR och SVT, karriärer när allt fler Svenskar har avslöjat dessa som propagandister som går regimens ärenden, och börjat avstå från att ha TV (the electric toilette).
  Det är inte bara inom området invandring som Svenska folket är blåsta av regimen, utan även på miljöområdet, där man genom en massiv propaganda har lyckats inbilla ett helt folk inkl bilägarna att de är stora miljöbovar, både avseende på gifter och CO 2. Och därför ska vi betala nästan 10 kronor för varje liter bensin o diesel.
  Detta är sanningen!: En modern bil är det miljövänligaste man kan driva på bensin särskilt, och i viss mån diesel (båda fossila bränslen). Det SKITIGASTE är sjöfarten (otroligt giftig bunkerolja), tätt följd av flyget (ingen avgasrening jämfört med bilar) Dessa betalar NOLL i skatt jämfört med bilägarna, som på detta sätt tvingas betala indirekt för HELA infrastrukturen + annat!
  Bensinskatten borde avskaffas helt och hållet. I USA är det rättvisa på detta område och man betalar där Rätt bensinpris, dvs ca 6 kronor/ liter.
  Detta är sanningen, tro mig!

 8. Delcitat från Expressen:

  ”Från och med den 1 januari 2019 ska tv-avgiften som den ser ut nu slopas. I stället ska den ersättas av en ny avgift som ska betalas av alla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst.”

  Slut delcitat

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/val-2018/ny-tv-avgift-forvantas-rostas-igenom-borjar-galla-efter-nyar

  Det betyder att de kriminella som har odeklarerade inkomster från handel med droger, vapen, trafficking (prostitution), stölder, rån, tiggeri, svarthandel med produkter av alla de slag t ex smuggelgods (cigaretter, alkohol mm), häleri osv osv … kommer att slippa betala den nya TV-avgiften. Den odeklarerade och obeskattade svarthandeln enbart i Malmö kommun har bedömts uppgå till c:a 2,5 miljarder kr/år.

  Alla papperslösa, som kan uppgå till mellan 50 000 och 100 000 individer (ingen vet exakt hur många de är). De finns inte med i några folkbokföringsregister och slipper förstås också betala den nya TV-avgiften.

  Hur ligger det till med de asylsökande som går på bidrag? Eller de illegala fullvuxna afghanska ”barnen” över 18 år m fl som utlovats studera enligt den nya gymnasielagen. Är de också undantagna och slipper betala den nya TV-avgiften?

  Stefan Löfvens och hans expeditionsministärs reflektion torde som vanligt bli den här …

  https://pbs.twimg.com/media/CeGcZEtXIAAKKua.jpg

 9. Inte bara arbetande svenskar utan även pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa kommer att vara tvungna att betala även om de inte tittar en minut på propaganda TV:n från SVT.
  Alla som har en s.k. förvärvsinkomst måste betala 1 % av den beskattningsbara inkomsten (när t.ex. grundavdrag gjorts) till SVT/UR/SR.
  Rubbat!

 10. Det bästa skulle vara om SVT las ner och det startades ett nytt bolag. Då får alla vänsterjournalister sparken och de som är tillförlitliga skulle eventuellt få anställning i det nya bolaget.

 11. Varför ska några betala TV-licens emedan andra struntar i avgiften men ser på TV i alla fall. Nej, så ska det inte vara. I de lättkränktas rike gäller kollektivet och inget annat. Det betyder att alla med inkomst får vara med och betala för skit TV. Inget konstigt med det, vi lever ju i Sverige för f*n.

 12. Jag tycker att det är viktigt att landet har en statlig television och radio och då ska det vara pålitligt och tryggt för allmänheten.Som det är nu så måste man alltid kontrollera om det är sant det som skrivs.Och mycket glöms bort att skriva för att dom inte vill skriva det.
  Att inte vilja vara opartisk,saklig och relevant är ett stort bekymmer som måste stävjas hos SVT och radio.
  Det finns mycket som skulle behöva förändras för att det ska kännas pålitligt och tryggt.

  1. Som det är nu måste man alltid kontrollera om det är sant eller inte det som skrivs.Om det är fake news arrangerade av olika personer som SVT och radio snabbt publicerar ibland kanske ovetande för att dom inte granskar och många gånger medvetet.

 13. ”Från och med 1 januari 2019 kommer alla arbetande svenskar ……”

  Det gäller samtliga oavsett som över 18 ! år med beskattningsbar inkomst.

  ”Alla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst kommer efter årsskiftet att behöva betala en särskild tv-avgift, med eller utan tv. Det förslaget lade regeringen fram innan sommaren. Nu har det behandlats i utskottet – som uppskattar att det finns en majoritet i riksdagen för att få igenom förslaget.”

  Tala om att de kommer att slanta in pengar.
  När samtliga över 18 år med skatteinkomst får pröjsa.
  Den kanalen som är något att se på är Kunskapskanalen.

  Men förslaget kan ännu inte röstas igenom i kammaren.
  Så länge det är en sittande expeditionsministär till regering, då kan inte lagförslag röstas igenom i kammaren.

 14. PK-pressen är inte sena att sprida propaganda kring denna nya tvångsavgift. I Bonnierblaskorna finns idag en speciell vinkling till pensionärer.
  Dessa gratuleras som ensamstående äldre,som nu tvingas betala dyr licens.
  I texten påstås att dessa efter nyår,”bara” behöver betala 1.200:-…
  Ingenstans nämnes alla gamla sjuka som saknar någon flimmerkista,eller bor på vård/ålderdomshem.Dessa tror Stenbock skiter högaktningsfullt i den vänsterpropaganda,som SVT strålar ut.
  Nog är detta på nytt en tvångsavgift,liksom trafikförsäkringsskatten. Pengar som behövs för att tilldelas alla parasiter,som flödar in i Abzurdien.

  1. Det var på tal för några år sedan med förslag om att samtliga som vistas på vägarna, skulle innefattas av vägskatt.
   Således även gående och cyklister.

   Snart blir det nog även ett införande av årsskatt för leverne i landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: