En majoritet

Demoskop publicerar idag sin första opinionsmätning efter valet.

SD ökar sitt stöd med 3,6 procentenheter. Det är intressant i sig, men ser ni vad som är mer intressant? Svaret under bilden.

Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna tillsammans har egen majoritet med 50,3 procent. Nu tror jag inte SD vill samarbeta med ett parti där islamism och antisemitism frodas, men visst är tanken lockande? En socialdemokrati som vore den socialdemokrati många av oss växte upp med skulle inte ha problem med ett samarbete med SD. Tyvärr är dagens S ett helt annat S än då.

Expressen

 

17 thoughts on “En majoritet

 1. Problemet för SD är ju att inget annat parti vill samarbeta med dom. Åtminstone inte just nu. Finns väl på sikt möjligheten att M o Kd kan tänka sig det. Övriga partier ALDRIG.

  • Och det är till 100% de andra partiernas fel.
   SD har aldrig gjort några fel rent politiskt. Det ser man tydligt på att 7-klövern tar efter SD i mer och mer.
   Felet är att Jimmy är alldeles för duktig med vad han gör och ingen annan partiledare i Sverige vågar diskutera med honom eftersom dom vet att dom förlorar.
   Vid diskussioner mellan det Svenska partiet SD och de muslimska partierna i 7-klövern så vinner alltid SD.

 2. Jag skulle gärna se ett extraval, då jag tror att det kan gynna SD. Just därför gillar jag inte att SD går upp så mycket. Om det börjar luta åt extraval tror jag framför allt att MP och L blir rädda för att åka ut och slutar trilskas. Även de andra partierna kommer göra allt för att slippa se SD få fler stolar och därför bilda ”antirasistregeringen” med uppgift att stoppa SD från allt inflytande.

 3. Annie Lööf rasar över att Centern ökar med blott 0,2 % när Sverigedemokraterna ökar med 3,6 %.

 4. ”En socialdemokrati som vore den socialdemokrati många av oss växte upp med skulle inte ha problem med ett samarbete med SD. Tyvärr är dagens S ett helt annat S än då.”

  Du har alldeles förb-t rätt i de två meningarna. Tänk om vi kunde starta ett nytt S-parti enligt det gamla mönstret! Jag är alldeles för gammal men skulle definitivt göra det om jag var 30 år yngre. Jag vet, precis som du, att ett sådant parti omgående skulle ta många platser i Riksdagen!

 5. Så hade det sett ut i valetom inte SVT och SR sänkt Åkesson. Det var planerat av vår oberoende statsmedia.

  • Rosengågrd, Bergsjön, Rinkeby, Tensta, Tjärnaängar, Araby och ett otal områden till är stora och rymmer hundratustentals om inte miljontals bidragstagare som har ombetts att rösta på sossarna för sitt eget välstånds skull.
   Ställen där svenskarna flyttar ut och sossarnas valboskap flyttar in

 6. Ja, vem vill samarbeta med SSU-docialdemokraterna. De har dessutom för mycket människofientlighet i sitt bagage!

 7. Helt korrekt, SD skall bara samarbeta med anständiga partier och hålla rent mot antisemitism.

Kommentera