”Läget är jävligt allvarligt.” – Aldrig någonsin har så många skjutits till döds…

MORD. ”Läget är jävligt allvarligt.” Orden är Jerzy Sarneckis, och han syftar på det ökande dödliga våldet och skjutandet i Sverige. Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet, är inte känd för att vara alarmistisk när det gäller brottslighet – tvärtom. Men nu är han bekymrad.

– Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu, säger Sarnecki till Forskning & Framsteg. 

Ingen kan vinkla verkligheten så som Jerzy Sarnecki, allt från att det var värre förr till att anmälningsbenägenheten har ökat brukar användas.

I en DN-intervju från 26/8 1997 lanserade Sarnecki en spännande teori om skälen till den ökande vardagsbrottsligheten ”…när det yttre hotet från Sovjetunionen försvann började många leta efter en ’inre fiende’ och fann brottslingarna.” Alltså någon ökad brottslighet fanns inte, brottslingarna hade bara hittats, ”Brottsligheten har inte utvecklats på något exceptionellt sätt det senaste decenniet. Frågan är om den har ökat överhuvudtaget.”

Men nu blir det svårt, herr Sarnecki säger också att det var värre förr än idag, och om det  var lugnt på 1990-talet måste det vara väldigt lugnt nu eller…

Steget efter…

I början på 1980-talet sköts runt fyra personer till döds varje år, Men denna utveckling  och fjolårets siffra är den högsta någonsin sedan mätningarna inleddes 1987.

Bilden från SVT

Nu är vi tio gånger värre i Sverige än exempelvis Tyskland på dödsskjutningar per capita och vi är klart värst i Europa.

Tyvärr är siffrorna ännu värre än de ser ut för akutsjukvården har blivit mycket bättre under åren och fler överlever.

Anledningarna sägs vara mycket vapen i omlopp, låga straff, socioekonomiska effekter, adhd och annat flum.

– Pettersson noterar att ingen vill eller törs tala klarspråk och säga som det är. För stor invandring från dysfunktionella länder…

Åtgärder måste tas för att bromsa asyl- anhöriginvandringen, kombinerat med återvandring, utvisningar, hårdare straff, bygga upp respekt för polisen, ordning och disciplin i skolan, föräldraansvar med mera. Det måste bli slut med flum och syltryggspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 thoughts on “”Läget är jävligt allvarligt.” – Aldrig någonsin har så många skjutits till döds…

 1. Jag tycker att det är dom politiker som skapat denna för Sverige helt absurda och hänsynslösa grova kriminalitet också kan GÅ ut själva PÅ gatorna och försöka stävja det som dom skapat. Det ska inte vi vanliga medborgare som varnade långt innan det nådde dom proportioner som vi kan se. Det är först nu när det även kommer närmare deras egna områden som dom reagerar, och jag tycker att det är dags för dom ansvariga POLITIKERNA att nu själva städa upp denna flod av SKIT som dom orsakat.

 2. Kanske bör man taga Leipzig som förbild,som också är en nedlusad ort,med allsköns importerat pack.
  Fr.o.m. i dag har ett större område bekant i stadens mitt som Ghetto,infört en zon med förbund,att bära vapen,slagträ,knivar och andra ”farliga” föremål,som dessa invandrare nyttjar/t mitt ute bland befolkningen.
  Alltså i stort en kopia av hela Abzurdistan.
  För er som läser tyska här en länk:
  http://www.lvz.de/Leipzig/Lokales/Ab-heute-gilt-in-Leipzig-Sachsens-erste-Waffenverbotszone

 3. Undrar hur statistiken för skjutningar ser ut där partiledarna för partierna V till SD bor ?
  Så länge de välmående Sjöstedt, Fridolin, Löwin, Löven, Lööf, Björklund, Ebba Busch Thor, U.Kristersson och J.Å lever och bor som de gör så kommer defintivt ingenting att förändras vad beträffar massinvandring skjutningar och övrig brottslighet, är bara rent mytomaniskt skitsnack.

 4. För x-antal år benämnde JS, ungdomar som gjorde sig skyldig till brott för ”snorungar”. Så…dessa har vuxit till sig!?

 5. Ser man till valresultatet är det inte bara större delen av politikerna utan också en stor del av väljarkåren som är helt verklighetsfrånvända. Jag kan inte förstå hur de varje dag kan se sig själv i spegelen med tanke på vad som händer daglidax i Sverige.

 6. SnickeSnacki har förlorat sin trovärdighet för länge sedan. den s k ”professorn” är institutionaliserad inom den vänsterextrema delen av samhället!
  en duktig bedragare som överlevt sig själv

 7. Har ni uppfattat vrängningen i MSM/Public Service ang ”skjutningar”. Antalet skjutningar med dödlig utgång är HELT oinressant presenterade som ”skjutningar”.

  För att ge dimensioner, så skall naturligtvis
  VARJE SKJUTNING STATISTIKFÖRAS,
  VARJE TRÄFFAD MÄNNISKA STATISTIKFÖRAS och
  VARJE AVLIDEN MÄNNISKA STATISTIKFÖRAS

  Sprängningar skall presenteras som skjutning. Bakgrunden för offer och förövare skall kunna utläsas.

  Separat statistik över attacker med kniv bör presenteras, samt även vilken bakgrund förövare och offer har – typ vad som till slut framkom vad gäller våldtäkter.

  Men MSM/Public Service kommer aldrig av regering och myndigheter att tillåtas presentera den fullständiga bilden. Då kan ju gräsrötterna inse att de under 20 år förts bakom ljuset av den styrande eliten/PK-eliten. Hur denna elit jobbat för att ”normalisera” dödandet. Gräsrötterna kan inse att våldet har en nivå som är högre än i krigets Syrien (om man bortser från händelser i anslutning till själva frontlinjerna) – d v s ett lågnivåkrig pågår i Sverige!

 8. Jasså är läget allvarligt, vad säger och tycker landsfader Löven och de övriga barnen från 7 klövern som leker med hink och spade i den politiska sandlådan ?

  • Nej men när oskyldiga stryker med vilket bara är en tidsfråga, vad händer då i det trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
   Naturligtvis ingenting så länge det bara är en och annan s.k vanlig Svensson som stryker med.

  • Skulle man inte kunna bara lägga ut en massa laddade vapen i dessa områden?

   Varje fullträff genererar ju en vinst på några miljoner, måste finnas en massa kulsprutepistoler som ligger och skräpar i något mobförråd.

   Visst, det skulle smälla och braka ett tag, men när väl krutröken lagt sig, skulle vi plötsligt ha plats för fler.

   Och fler kommer det hela tiden.

 9. ”Snicke-snacke” är väl inte så värst trovärdig.

  Pratar i termer av ”oss och polisen”. Samt ”total överraskning”.
  Jag tror han är rätt ensam om att utrycka sig så. Förutom en del politiker.

  Bättre om han hade formulerat sig på detta sätt då.

  Detta har tagit mig och många politiker, med total överraskning

 10. Ingen kommer någonsin att glömma Sarnecki. Urtypen för kommunistisk vidrig politruck = en ”sarnecki”. En okunnig nickedocka utan förmåga till egna slutsatser.

  Att vi sen har massor av ”sarneckis”, gör inte saken bättre!

 11. Tyvärr så måste en högt uppsatt person bli skjuten innan polisen rensar upp i träsket Sverige. Föst då kan man hoppas att domstolarna dömer till hårdare straff med påföljd utvisning. Vem står på tur?

  • Skulle snarare vilja säga en annan KROPPSDEL som ”man sitter på” som 80% av svenskarna röstat med!! Öh va? fattar inge!, va säjer du?, coolt alltsåå….Hajar noll alltså…

 12. ”Åtgärder måste tas för att bromsa asyl- anhöriginvandringen, kombinerat med återvandring, utvisningar, hårdare straff, bygga upp respekt för polisen, ordning och disciplin i skolan, föräldraansvar med mera. Det måste bli slut med flum och syltryggspolitik.”

  Jag ser ingen poäng i att vi svenskar ska ta ansvar för utlänningarnas beteende.Sverige är svenskarnas fiende. Och våra nya landsmän kommer slita det i stycken. Gott så.

  • Vi Svenskar har och tar fullt ekonomiskt ansvar för alla andra länders människor.

   Utom våra egna landsmän,och vi skall bara hålla tyst och betala.

   • Han kom till Sverige för att kränga det kända Wiborowa-märket. Det gick nog bra från början, han gillade det nya landet och bestämde sig för att bosätta sig där. Kriminologkariären blev en naturlig följd – livet leker …..

Kommentera