Polisen i Helsingfors efterlyser två män

BROTTSLIGHET. Polisen i Helsingfors skriver i ett pressmeddelande att de efterlyser de två männen nedan i anslutning till ett brott. 

Ingen ytterligare kommentar har getts av polisen angående brottet eller männens inblandning.

Tips tas emot på analyysi.helsinki@poliisi.fi eller på telefon 0295 470 011.

Ålands Nyheter

-Pettersson skulle gärna se en jämförelse mellan svensk och finsk polis uppklarningsprocent…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Polisen i Helsingfors efterlyser två män

 1. Det är naturligtvis bra med signalement, dock finns det en mörk (som alla kan se) baksida (*).

  Eftersom de flesta ser ut ungefär som på bilderna och brotten är så många skulle två konsekvenser uppstå:

  1. Alla tidningar fylls av bilder. Text utgår på grund av utrymmesbrist, och
  2. Att se en sådan gestalt det första man gör på morgonen förstör dagen och kan ge svåra mardrömmar och andra psykiska åkommor på nationell nivå

  Fördelen med 1 ovan är att vi slipper läsa journalisternas smörja. Detta är en svår beslutssituation.

  (*) På tal om baksida! Det är inte alltid enkelt att avgöra vad som är framsida och baksida på gestalterna. I synnerhet gäller detta för dem med borstlikande frisyr, och de har ju många av dem.

 2. Har varit mycket i Finland i år. Stor skillnad mot Sverige. Inget klotter på väggar. Taxichaufförer enbart vita män och kvinnor samt nya och rena fordon. Finland ligger mycket före Sverige.

  • Jo, stor skillnad. Ändå tror/tycker många finnar, oftast äldre, att allt är skit i Finland och att Sverige är så mycket bättre. Av det kan vi kanske inte dra så många slutsatser. Finland har det bra. Finland har inget behov av att kolla statistik. Det är allt jag kan komma på; men jag vill gärna veta mer om vårt kära grannland. Jag flyttar gärna dit i framtiden, enligt mig så har ni full koll!

   • Även Åland är ockuperat av de nya. Minns när jag på en kryssning träffade en svensk idrottskille med stort sällskap. Vi skulle gå iland mitt i natten för att köpa en finsk köttpirog med knackkorv. Han ,min kavaljer i dansskor, snorhalt ute och vi pulsade i timmar i blåsten. När vi väl kom fram stod det en neonskylt med ”Kebab” på taket till min kära korvmoj . Vi pulserade tilllbaka.Kallt och bedrövligt blåsigt, inte en taxi i sikte. Den mannen måste ha frusit tårna av sig på den nattvandringen.

 3. Hela Nordens poliser klarar att uppge signalement på svinen som kommit till vårt land för att skada oss, UTOM svensk polis. I Sverige publicerar man offrets identitet för att de skall överfallas som straff för att de anmält brottet. ÄR svenska polisen dumma i huvudet som skyddar förövarna?

 4. Finska polisen verkar iaf fortfarande ha någon stolthet kvar och visar rakryggat upp tydliga signalement! Många flickor och pensionärer i sverige skulle kunna ha kvar sin glädje i sitt fortsatta liv om vi också hade haft en riktig polis!

 5. Ser man – polisen ger ingen kommentar, det räcker med att de kriminella efterlyses och deras bilder visas offentligt, opixlade naturligtvis.

Kommentera