Ingen regeringskris i Norge. Fremskrittspartiet får fortsätta bromsa invandringen

Kristelig Folkeparti (KRF) har röstat för att fortsätta samarbetet med Erna Solbergs regering, skriver norska medier. En majoritet av medlemmarna har röstat för det blåa alternativet — i strid med partiledaren Knut Arild Hereides vilja.

Röstsiffrorna blev 98 röster på det blå alternativet och 90 på det röda. Två röstade blankt. KRF-ledaren Hereide väntas i och med resultatet att lämna sin post.

KRF har sedan 2013 agerat stödparti till regeringen som består av Høyre och Fremskrittspartiet. Enligt experter riskerade hela regeringen att falla samman om KRF hade valt att gå åt vänster.

-Pettersson säger att KRF har hamnat i samma sits som C och L. De gav innan valet väljarna två oförenliga löften.

  • Dels skulle man inte sätta sig i en regering med Fremskrittspartiet, som är Norges invandringskritiska parti och ibland jämförs med Sverigedemokraterna.
  • Men man lovade också att inte hjälpa Arbeiderpartiets, Norges socialdemokrater, ledare Jonas Gahr Støre att bli statsminister.

Det är två löften, precis lika omöjliga som C och L givet i Sverige, i Norge förlorade socialdemokraterna och vänstern. I Sverige väntar vi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

7 thoughts on “Ingen regeringskris i Norge. Fremskrittspartiet får fortsätta bromsa invandringen

  1. Sverige har ”Pladder-Maj” Annie Lööf som skall lotsas fram till Statsministerposten om PK-eliten får som de vill?
    Får de som de vill?

  2. Vissa har fattat hur stort hotet från muslimerna är mot landet.

    Men de har väl inte samma kontrakt som socialdemokraterna i Sverige har med muslimerna; Att muslimer ska få platser i regeringen.

    => Kontraktet som socialdemokraterna skrev 1999 är väl det största landsförräderiet genom tiderna i Sverige?
    – och ingen verkar bry sig om det!

KommenteraAvbryt svar