Diskoteksbranden


Idag är det 20 år sedan 63 ungdomar från Göteborg dog i en anlagd brand när de var ute för att roa sig.

Jag tänker inte grotta ned mig i denna, annat än att konstatera den oerhörda tragedi som drabbade oskyldiga ungdomar och deras anhöriga. Det finns en annan sak som däremot är värt att notera.

63 unga människor dog eller skadades allvarligt p.g.a. fyra skitstövlar inte ville betala för att komma in. Hämndbegäret slog ut alla tankar på sunt förnuft.

Har ni inte redan gjort det, ska ni gå in på SVT Play och se dokumentärens fyra delar. Skam jag nämna något om dokumentären, är det de bilder från Göteborg anno 1998 som visas. Jag har inte kunnat se en enda kvinna/flicka med slöja i dessa filmsekvenser. Annat är det idag när man knappt kan se ett nyhetsreportage från den svenska vardagen, utan att någon med slöja rör sig förbi. Det är bara 20 år sedan då och nu.

Det intressanta kommer i GT:s artikel från idag.

De fyra som inte ville betala den summa alla andra betalade och som hämnades genom att anlägga den katastrofala branden var i åldrarna 19-21 och hette Shoresh Kaveh, Housein Arsani, Meysam Mohammadyeh och Mohammad Mohammadamini. Notera att jag skriver hette, för idag har de förmånen att få leva under skyddade identiteter p.g.a. den hotbild som fortfarande finns.

Den 19-åring som erkände att han tände på fick det längsta straffet av de fyra, åtta år i fängelse. Innan avtjänat straff blev han villkorligt frigiven. Nu var denna juvel ingen dununge. Redan innan mordbranden var han i klammeri med rättvisan p.g.a. misshandel, rån och brott mot vapenlagen. Under sin fängelsevistelse hann den numera 38-åringen misshandla andra interner och det har inte slutat där. Han har efter frigivningen ett flertal domar på sig och så sent som förra veckan dömdes han för narkotikabrott.

Man kan alltså tilldelas skyddad identitet av staten p.g.a. brottsliga gärningar man begått och samtidigt begå nya brott under sin nya identitet. Vad säger staten till alla politiker som hängs ut med namn och bild p.g.a. några illa valda ord i sociala medier, några olämpliga uttalanden i intervjuer och som därav hotas av extremister från både höger, vänster och religiöst håll? Ingen tanke på att ge dem skyddade identiteter?

20 år sedan 63 unga invandrare dog, men invandrare eldar fortfarande utan att tänka på konsekvenserna

GT


13 responses to “Diskoteksbranden

 • Onkel Björn

  Ibland undrar jag hur politiker tänker. Skyddad identitet till brottslingar ?
  Och dessa sk straff?
  Sverige kommer aldrig att få bukt med brottsligheten med detta skamliga synsätt på dessa oduglingar.

  Nästan så man önskar de gamla kungarna från 15-1600 talet tillbaka till makten.

  sen kan man ju också undra hur mycket skattepengar dessa 4 har kostat oss skattebetalare fram tills nu.

  Gilla

 • Jack

  Det är en stor skam för Göteborg att minnesstenen är felskriven. Det står ”här utbröt en brand”. Jävla lögn. Det skulle stå ” här anlade Shoresh Kaveh, Housein Arsani, Meysam Mohammadyeh och Mohammad Mohammadamini en brand som tog 63 liv”

  Gilla

 • Torleif

  Media gick ut med att det var svenskar som hade tänt eld, icke sade Nicke 😁

  Gilla

 • Thomas

  Är rätt trött på den ensidiga rapporteringen, all uppmärksamhet riktas mot de stackars invandrarungdomar som miste livet,
  men det dog även ett stort antal svenska ungdomar (14 st)
  Men det får ingen uppmärksamhet i media,utan all fokus är på de stackars invandrarungdomar som drabbades,
  Det var 4 invandrarkillar som tände på. Om nu någon missat det..

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Idag går att läsa i PK-media, 3 av dessa 4 pyromaner är idag grovt kriminella och den yngsta av dem och dömdes till lägsta tid inom hotellvärden blev sedemera och är tydligen lastbilschaufför idag !
  Måste kännas bra för 7 klövern extremvänstern och det övriga mångkulturälskande etablissemanget att i alla fall 3 av 4 fortfarande är mysigt tungt kriminella och framtida pensionsräddare.

  Gilla

 • Mm

  Skithögar som 7-klövern älskar att ta hit och folket 82% fattar inte att de själva är orsak till Sveriges förfall. Lycka till o somna om

  Gilla

 • gamlingen

  Till sist var de tvungna att ta fast dessa 4 fast visste att de var skyldiga. För lyckades inte hitta de svenska rasisterna som givetvis hade gjort dådet. Tog ett år innan de vågade. .

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vet som fångvaktare sedan 35 år tillbaka att dessa 4 som belöning för sitt vidriga brott inte behövde bo länge på Kriminalvårdens fina fullservade hotell där de naturligtvis blev mycket väl omhändertagna och skyddades från andra kriminella hyresgäster !
  Undrar vad dessa 4 har tillfört Folkhemmet de sista 20 åren ?

  Gilla

 • Lukas

  Naturligtvis skall brottslingarna skyddas, få ny identitet samt generösa bidrag. Faktum är att deras verksamhet genererar betydliga inkomster till statskassan i form av löneskatter för dem som arbetar med att försöka ställa allt tillrätta efteråt samt olika andra skatter samt moms.

  Det hela kallas glasmästarekonomi (glasmästaren skickar ut sina barn på natten för att slå sönder rutor, på det har glasmästaren en stadig inkomst).

  Här i Sverige importerar politikerna brottslingar då våra inhemska inte räcker till och/eller inte förstör tillräckligt. På detta vis ökar man skatteinkomsterna, någon annan betalar och brottsoffren skiter man i.

  Naturligtvis har politikerna i sin enfald aldrig klarat av att räkna ut att pengarna kunde användas lite mer produktivt än att ersätta allt som stjäls och förstörs.

  Gilla

 • Kent

  20 år det räcker med 5 år. Men lugn det kommer mer så om 20 eller kanske 5 år så får man bli förvånad när det syns någon i bild utan huckle.

  Gilla

 • Monica

  Tänker på dessa fyra typer som får leva med skuldkänslor i hela sitt liv om de har några. Så tänker jag på andra som har blivit behandlade som vidriga avskum av myndighetsutövande personer bland annat av ungdomspsyk och sociala myndigheter på grund av bagateller. Personer som inte har stått ut i sina dysfunktionella white trash familjer som har rymt hemifrån och skolkat från skolan där de har blivit mobbade. Som har blivit ”omhändertagna” av syster Ratched typer (Gökboet) och Dr Peter Teleborian typer (Millenium-böckerna) med sin vidriga härskarteknik och maktmissbruk. Personer som har tappat totalt tillit till samhället och blivit marginaliserade under återstoden av sina liv.

  Gilla

 • MartinA

  Vill Petterson ge skyddad identitet till politiker? Kanske mask och huva är ytterligare en samhällsförbättring?

  Gilla

 • El gringo

  Så vidrigt hur man har förstört detta land och hela rättsväsendet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: