Varför svarar ni inte på frågan? Vilka är SD:s värderingar som gör att ni vägrar prata med dem?

REGERINGSBILDNINGEN. Det har gått 7 veckor sedan valet och vi har inte kommit närmare en regering. Alliansen och SD har 60 procent av rösterna i riksdagen men alla vägrar samtala med Sverigedemokraterna med hänvisning till SD:s värderingar. 

Vi och andra har frågat förut men får inget svar så återigen. Vilka är dessa värderingar? Kan Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD) svara på detta?

Eller är det så enkelt att det fortfarande är Fredrik Reinfeldt som bestämmer i bakgrunden?

Steget efter

Sverigedemokraternas fyra viktigaste punkter enligt deras politik. Vad är det som hindrar ett samtal?

REGERINGSBILDANDET. Eftersom det enda svar vi får från de sju partierna i Sveriges riksdag som inte vill samtala eller förhandla med Sverigedemokraterna är att SD har fel värderingar har Pettersson försök komma underfund med vilka dessa värderingar är genom att läsa om SD:s politik och funnit de fyra viktigaste punkterna i fascisternas politik. 

Då gick det upp ett ljus, självklart kan man inte samtala med ett parti som tycker nedanstående punkter är viktiga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

19 thoughts on “Varför svarar ni inte på frågan? Vilka är SD:s värderingar som gör att ni vägrar prata med dem?

 1. Vänstern ser på världen med skygglappar. Vänstern tycks också läsa sånt som inte är skrivet, dessa ovannämnda punkter i en vänstervriden hjärna läses: “Vi kräver koncentrationsläger, vi kräver vit makt, vi kräver folkmord av icke-vita, vi kräver slaveri, vi kräver allt som Hitler drömde om” Vänstern beter sig som om SD sysslar med extrem taqiyya, men serru vänstern lurar man inte bara sådär! Samtidigt sitter 2 miljoner muslimer i sina gratislägenheter och fnittrar..

 2. Svaret på den frågan är enkelt. SDs väljare har sunt förnuft men sådant är bannlyst i dagens Sverige. Det är det de menar med annan värdegrund och de har rätt, de är själva värdelösa.

 3. SVT Play sänder hela dagen.

  Efter att respektive partiledare har talat med Talmannen.
  Pressträff under dagen från partiledarna.

  Dagens hålltider:
  • Kl 9.45: Talman Andreas Norlén träffar Stefan Löfven (S) för att ta emot slutrapporten om uppdraget att sondera förutsättningarna för att bilda regering.

  • Kl 12: Moderaterna.

  • Kl 12.30: Sverigedemokraterna.

  • Kl 13: Centerpartiet.

  • Kl 13.30 Vänsterpartiet.

  • Kl 14: Kristdemokraterna.

  • Kl 14.30: Liberalerna.

  • Kl 15: Miljöpartiet.

  • Tidigast 16.30: Talmannen håller pressträff i riksdagens presscenter.

  https://www.svt.se/nyheter/talmannen-traffar-partiledarna

 4. Tror de allra flesta tänkande människor skriver under på det SD vill ha. I sandlådan i riksdagen är det dock andra värderingar som gäller.

 5. Finns inget svar på den frågan vilket den patetiska 7 klövern naturligtvis vet, därför tiger man !

  • 7-klövern svarar inte på det av den enkla anledningen att dom inte har den blekaste aning om varför dom MOBBAR SD.

 6. SD tar ansvar för landets skattebetalare i stället för att bara lägga på medborgarna tyngre bördor i mer brottslighet, mer skatt och sämre service. Skatterna kan sänkas och ändå räcka fullt ut till utlandshjälp där det ger effekt. De länder, som anslutit sig till euron är ekonomiskt mer styrda i sina budgetar. Såg ett inslag att EU t.o.m. underkänt Italiens inrikesbudget. Italien hade budgeterat för stora andelar till äldre, skola och vård och för lite till migration och asylinvandring om jag förstått rätt. Sverige tycks i det fallet vara mönstereleven i EU-klassen. Jag förstår inte EU:s politiska mål och Sveriges villkorslösa EU-support. Jag skulle kalla nuvarande regerings handlande för anti-svenskt, en typ av apartheid mot Svenskar.

 7. Sverige håller på att gå under vilket Alliansen börjat inse och därför fegar dom ur att regera och skyller på SD:s värderingar för att slingra sig undan och slippa få majoritet. De röd/gröna har i sin tur många dolda lik i lasten som inte bör komma ut, och slåss därför i sin tur för att fortsätta regera. – Kan det vara så enkelt?

  • Inget av partierna i 7-klövern vågar helt enkelt ta ansvar för det helvete som dom tillsammans har ställt till, utan alla skyller på SD.
   Dom är nämligen helt övertygade om att det är SD som har ställ Sveriges gränser helt vidöppna och lagt ner bevakningen.
   Dom är också helt överens om att det är SD som har suttit som regeringsparti de senaste 50 åren och sett till att Sverige utplånats från världskartan.

 8. Det man kan vara lite fundersam över är Stefan Löfvens värderingar. Han åker och pratar med de styrande i Saudiarabien och presidenten i Brasilien.
  Är det för att han vill införa diktatur och korruption i Sverige?
  Hans parti har även ett graverande förflutet med nazism och kommunism, för att inte tala om islam. Jag mins gamle ministern Sten Andersson som brukade åka och pussa på Yassir Arafat i Mellanöstern. En kärlekshistoria kanske?
  Stefan berätta om dina värderingar.

 9. Problemet för alliansen är att de är helt medvetna om sin egen oförmåga, därför skyller de på att SD har fel värdegrund bara för att slippa ta ansvar för Sveriges väl och ve.
  Om de verkligen ville styra skulle de mycket väl kunna komma överens med SD, genom att SD får igenom sina hjärtefrågor i Alliansens Regering och kanske inte ens kräver en eller flera ministerposter, vilka är det primära målet för de partier som bildar Alliansen.

 10. Angående sossarnas kontrakt med SMR kommer här ett citat från en artikel i expressen om detta:

  “- Det är självklart problematiskt att samarbeta med personer som har helt andra åsikter, men det innebär inte att man inte kan lyssna på dem och ta till sig av sådant som är vettigt, säger Peter Weiderud, ordförande i Tro och solidaritet.”

  Hmmm..det går bra med vissa grupper men inte andra även om dessa har mer välvilja för land och rike…

 11. “Studio Granskning Sverige om mobbningen av Jimmie Åkesson”

  Julia Blombergs svar är lysande på frågan från Johan om
  “Allas lika värde”.
  Det som sades om Stefan Löfven och Socialdemokraterna var inte alls på långa vägar i närheten mot JÅ och SD.

  • Detta program som pågick i ungefär 25 minuter innehöll 20 minuter av total lögn. Jag har aldrig hört så många lögner på så kort tid i hela mitt 72 åriga liv.
   Julia Blomberg sade inte ett enda sant ord under hela tiden som hennes käft var öppen. I programmet sades också att SVT inte hade någon politisk anknytning till de anställda, FEL, FEL, FEL, man måste vara knuten till det socialnazistiska partiet för att överhuvudtaget ha någon möjlighet att söka till SVT.. Har man inte det så är det ingen ide att söka.

 12. Stora och enda problemet är kontraktet som socialdemokraterna skrev med muslimerna 1999 om att islamisera Sverige!

  Sök på: ”socialdemokraterna kontrakt 1999” så får vi förklaringen.

  Så länge kontraktet inte sägs upp förfaller vårt fosterland!
  Förra regeringens besök till SaudiArabien var väl ett steg mot islamisering av Sverige?
  Vi ser resultetet!

  Jag är rädd!

  Grattis alla ni som är yngre och får ”uppleva” förändringen!
  (=> det finns muslimer i regeringen redan!)

 13. 7-klövern kommer aldrig att tala med SD.
  Detta leder till många år av avsaknad av regering.
  Svenska befolkningen kommer att i fortsättningen vara utan SKOLA, SJUKVÅRD, POLIS och ÄLDREVÅRD. Ja hela den så kallade VÄLFÄRDEN kommer att försvinna totalt. Vad Sverige behöver är politiker, för de politiker som finns ( SD ) klarar inte av att återställa Sverige till vad de en gång var. Nu är det dax att Sverige återbördas till VÄRLDSKARTAN och att vi begraver Absurdistan för alltid.
  Nu har Sverige varit utan regering sedan 1969.

Kommentera