Ett kraftfullt slag i luften

Hör i Malaysia skall man liksom i Sverige förbjuda sugrör av plast, eftersom de är skadliga för miljön, i ett försök att dokumentera hur miljön blivit negativt påverkad av alla sugrör som svinaktiga människor sprider omkring sig i omgivningen gjorde jag för några dagar sedan, med kameran i högsta hugg en specialspaning efter de miljöförstörande sugrören.

Inget sugrör här, ett gammalt paraply och lite materiel från ett nyligen avhållet val.

 

Inga sugrör här heller

 

 

Men titta på denna bild, tittar man noga så kan man se åtminstone tre sugrör, vilket jävla miljösvineri !!

 

Inte ett sugrör

 

Video av ett stinkande avlopp, å titta i slutet, upprörande, ett sugrör!

 

På denna bild syns  väl hur förödande för miljön som sugröret från videon ovan är.

 

En professor på KTH som hade förmånen att undervisa mig, jag kommer tyvärr inte ihåg hans namn,  delade in denna typ av politik, så kallad symbolpolitik, i två grupper:

1 Slag i luften

2  Kraftfullt slag i luften

Att förbjuda sugrör av plast kan utan vidare klassas som det andra alternativet!

10 thoughts on “Ett kraftfullt slag i luften

  1. Ser väldigt sällan sugrör skräpa ner men mycket annan plast. Men MP politikerna fick väl aldrig några som barn så nu ska inga andra barn heller få använda sugrör. Man sparkar på de svagaste i samhället och på de som inte kan föra sin talan.

  2. Detta med sugrör är ett jättestor miljö problem i Thailand där butiker som 7-eleven mfl ger sugrör till alla drycker incl öl och så klart en påse. En gång samlade jag en ca 5 cm tjock bunt sugrör i vatten brynet på mindre än 50 meter…sugrören ligger så klar i en liten skyddande plast. Sugrör, och all engångsplast skall genast förbjudas, tills dess kan man slänga in all plast man hittat bakom kassan på 7-eleven eller liknande butik som uppenbarligen älskar plast

  3. Samma kraftfulla åtgärd att förbjuda sugrör som att införa tomgångsförbud över 1 minut i alla städer och byar och dubbdäcksförbud på en gata i Göteborg
    Löser förmodligen 90% av alla problemen

  4. Det ser man ju ständigt och jämt, när man är ute och går. Människor överallt som har ett sugrör i ena mungipan. (Obs! ironi!)

  5. En sak förstår jag inte. Världen lär vara full av microplaster. ’Micro’ står för någonting som är litet och inte syns typ, bortsett från microugnen förstås. Vad var det då som vår kronprinsessa borstade bort från dottern, små röda, blå och gröna flagor?

Kommentera