Vem ska skydda yttrandefriheten för alla, när medierna och politikerna inte gör det? 


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. SVT, SR, Dagens Nyheter, SvD, Aftonbladet, Expressen med flera har blivit politiska aktivister. De ägnar sig helt öppet åt Agenda-sättande journalistik ocförsöker få oss att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor. 

Journalistikens uppgift är att förmedla korrekta nyheter och att granska makten, men när journalistiken blivit en del av makten vem ska då försvara demokratin och yttrandefriheten?

Tidigare idag rapporterade vi om Lars Aduktussons försök till ett debattinlägg om islam.

Debattredaktionen på Eskilstuna-Kuriren ”begärde att texten skulle omformuleras så att islamism inte jämställdes med extremism”, berättar KD-toppen Lars Adaktusson. Tidningen EK som ska vara en garant för det fria ordet kräver nu istället att få kontrollera och tillrättalägga människors åsikter.

PK-media framstår alltmer och för varje dag som det största hotet mot yttrandefriheten och demokratin i Sverige. Vem kunde tro det för bara några decennier sedan.

Journalisten Joakim Lamotte har utsatt för hot mängder med gånger, och inte bara han utan även hans barn, men medierna är tysta.

För några dagar sedan beslutade EU-domstolen att det är fel att kalla profeten Mohammed för ”pedofil”. Media är tysta, trots att muslimerna själva säger att han gifte sig med en sexårig flicka.

Regeringen med Morgan Johansson (S) i täten har försökt ändra grundlagarna om yttrande och åsiktsfrihet men hittills inte lyckats. Medierna är tysta.

Gummiparagrafen ”hets mot  folkgrupp” används till att tysta oliktänkande som är kritiska till islam. Medierna håller med.

– Pettersson undrar vem som ska skydda det fria ordet när inte medierna och inte politikerna gör det?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


18 responses to “Vem ska skydda yttrandefriheten för alla, när medierna och politikerna inte gör det? 

 • Torleif

  Ingen behöver ”skydda” yttrandefriheten. Vill du säga negerboll, så gör det.

  Gilla

 • Björn

  Ett stort problem är journalisternas totala avsaknad av självkritik. Tvärtom så skyddar man det egna skrået och omhuldar varandra.
  Mitt förtroende för journalistkåren (de inom PK-media alltså) är absolut noll med några få undantag.

  Gilla

 • ossie

  Som Janne Josefsson sade att det är märkligt att Journalister och författare går i spetsen att inskränka yttrandefrihet och åsiktsfrihet det borde ju vara tvärtom.

  Gilla

 • Macke

  Katerina har en läsvärd artikel om yttrandefriheten och med
  ”Fredens religion”.
  FN:s deklaration om yttrandefrihet är inte självklar längre.

  “Det fria ordet borde väga tyngre än rätten att inte bli kränkt”

  Ingressen.

  ”Du tror väl inte att någon 2018 skulle kunna dömas för att ha ”riskerat den religiösa freden” om det hade handlat om kristendom? Men när det kommer till islam tycks helt andra spelregler gälla i dagens moderna Europa. Det är en ytterst oroväckande utveckling som beskär vår yttrandefrihet och låter känslor styra vad som får eller inte får sägas högt. Pontus Persson är bekymrad över yttrandefriheten och de hädelselagar som nu blivit verklighet i Europa”.
  http://katerinamagasin.se/det-fria-ordet-borde-vaga-tyngre-ratten-att-inte-bli-krankt/

  Gilla

 • El gringo

  Eftersom traditionella medier mer och mer förvandlas till regimens propagandainstitut är de enda som kan uppmärksamma och skydda yttrandefriheten alternativa medier och regimkritiska privatpersoner samt av dem bildade sammanslutningar.

  Gilla

  • Grune

   Bara vi kan slippa sådana livsfarliga medier som Facebook och Twitter. Dessa två är ju det värsta som drabbat jordklotet och då är samtliga krig inräknade.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Sovjet hade Pravda, Sverige har idag sin censurerade totalt styrda PK-media !

  Gilla

 • Pacala

  Kort, rappt och koncist !

  Gilla

 • Jack

  Allt presstöd till alternativmedia. Det är samma nyheter i gammelmedia och statskontrollerad media. Det räcker med att du läser en tidning så har du täckt in dagens största nyheter. Varför ska man ge presstöd till 50 kopior? Att TT lyckas kränga sina nyheter till Sveriges alla tidningar är en gåta. Dock är det annorlunda med alternativmedia.

  Gilla

 • age

  De flesta tidningar är väl styrda av socialdemokraterna!
  Socialdemokraterna är ju tvingade att fullfölja det kontrakt de skrev med muslimerna 1999 om att bidra till att islamisera Sverige.

  Vårt fosterland förfaller!
  Jag är rädd!

  Gilla

 • Nya tankar

  DU VET VEM, PETTERSSON!!! *SMILE* HURRA FÖR DENNE!!!

  Gilla

 • Kent

  Helt klart är vi illa ute. Om 5 år kanske vi inte kan yttra någonting som går emot rådande statsrelionen.
  Vi kan inte heller förlita sig på EU efter domen mot damen i Österrike eftersom de också har kapitulerat inför islam.
  Beror det på dumhet eller hot?

  Gilla

 • Joy

  På tal om yttrandefrihet : en reklam på Tv4Play handlar om dålig munhygien och visar en svart man som blir hunsad av en vit, äldre man. Den svarte lider då den vite mannen kommer i närheten av honom, eftersom mannen har dåligt skötta tänder.

  Jag skulle vilja se rollerna tvärtom, vilket ramaskri om rasism det skulle bli då! En svart man med dålig munhygien som hunsar en vit!

  Gillad av 1 person

  • Wally Walrus

   Tacka fan för det när den vite inte längre har råd att gå till tandläkaren och den svarte får allt gratis på skattebetalarnas bekostnad.

   Gilla

  • tikamax

   Jag skulle vilja säga att det ” inte att undra på” att den vite mannen har dåligt sanerade tänder och den svarte mannen har ett perfekt ”Pepsodent-smile” då det i SVERIGE GES TANDVÅRDSBIDRAG till alla migranter SOM KOMMER TILL SVERIGE som får sina tänder sanerade och ETISKT finjusterade trots att det bara ska vara ”nödvändig” tandvård SOM SKA UTFÖRAS. Så att den äldre vite mannen har dåligt sanerade tänder beror inte på honom – han har inte RÅD…..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: