Fem häktade för vapenbrott i Göteborg


BROTTSLIGHET. Fem personer har häktats misstänkta för vapenbrott. Männen greps i en bil i Högsbo i sydvästra Göteborg i torsdags, skriver Göteborgs-Posten bakom betalvägg. Enligt tidningen har polisen uppfattningen om att de fem personerna har koppling till ett av stadens kriminella gäng.

Två av männen, som båda är 18 år gamla, har försvarat sig med att de bara åkt i bilen, och inte hade något med själva vapnen att göra.

– Man får ha respekt för att åklagaren behöver göra sin utredning opåverkad. Det är lite så att om man är på fel plats vid fel tidpunkt, ja då är det lätt att man åker med. Vi har för mycket vapen i den här staden, det är bara så, säger advokat Staffan Edh, som försvarar en av 18-åringarna, till GP.

-Pettersson noterar att polisen anser att alla fem har kopplingar till den så kallade M-falangen och när jag söker i bloggens arkiv hittar jag denna trevliga bild, som har kopplingar till M-falangen.

Några händelser som polisen kopplar till gängkriget i västra Göteborg:

 • 2013: Den 8 augusti mördas en 20-årig man sittandes i en bil på Grevegårdsvägen. Mannen är en ledande person inom Briljant-falangen.
 • 2016: Den 2 september inträffar det som betraktas som vedergällningen för mordet 2013 då M-falangens 33-årige ledare skjuts till döds på Näverlursgatan vid Frölunda torg.
 • 2016: Den 31 oktober skjuts två unga bröder till döds vid en lekplats på Briljantgatan. Offren är släktingar till Briljant-falangens tidigare frontfigur som mördades 2013.
 • 2017: Den 14 januari är polisens uppfattning att personer från M-falangen ligger bakom en skottlossning som rubriceras som ett mordförsök på Bronsyxegatan. Den tänkta måltavlan blir inte träffad.
 • 2017: Den 4 juni hittas en man i 25-årsåldern, som enligt polisen uppfattning tillhörde Briljantfalangen, skjuten till döds i terrängen vid Ruddalens Idrottsplats.
 • 2017: Den 16 juni skjuts en närstående till M-falangens nuvarande frontfigur till döds vid Bärnstensgatan.
 • 2017: Den 24 augusti blir en blir en person med koppling till M-falangen skjuten i benet och foten i Bergkristallsparken. Brottet rubriceras som synnerligen grov misshandel.
 • 2017: Den 3 september blir en av de nu häktade männen med koppling till M-falangen skottskadad efter ett mordförsök på Björkhöjdsgatan.
 • 2018: Den 4 februari misshandlas en person med koppling till M-falangen och blir utsatt för pistolhot på Briljantgatan.
 • 2018: Den 10 april spärras ett hyreshus av på Briljantgatan efter att en skarp bomb anträffas av hantverkare i krypgrunden till bostadshuset. Polisens teori är att bomben tillhörde Briljantfalangen och att den var tänkt att användas mot personer med koppling till M-falangen.
 • 2018: Den 16 april blir en lägenhet på Briljantgatan beskjuten. Händelsen rubriceras som ett mordförsök och attacken misstänks vara riktad mot en eller flera personer med koppling till M-falangen.
 • 2018: Den 23 april blir två personer med kopplingar till Briljantfalangen utsatta för ett mordförsök vid Askimsbadet. En av dem skottskadas.
 • 2018: Den 28 maj inträffar en skottlossning vid Smyckegatan. En närstående person till M-falangens ledare som mördades i september 2016 blir enligt polisens uppfattning beskjuten. Senare under kvällen anträffas två personer från Briljantfalangen skadade i samband med en trafikolycka som inträffade på Näsetvägen.

Tänk på att dessa bara är två gäng. Det beräknas finnas c:a 80 kriminella gäng i våra tre storstäder plus gängen i de mindre städerna. Så det är inte underligt att Betnér är tyst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “Fem häktade för vapenbrott i Göteborg

 • Kenth Andersson

  Är de kriminella i paradiset Sverige döva eller hörselskadade, hör de inte att den svenska kramgoa dialogpolisen skriker, SLUTA SKJUT?

  Gilla

 • Tore

  Invandring är en bra affär för Sverige.
  Svenska sk politiker utom Jimmi är det vidrigaste som på denna jord vandrat.

  Gilla

 • Jack

  Men de blir lönsamma lite längre fram. Stefan Löfven.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: