Brasilien: är SVT löjliga eller farliga?


UTRIKES. Idag är det presidentval i Brasilien och det har betydelse för hela världen. Brasilien är världens femte största land med 200 miljoner invånare och en jätte-ekonomi. Brasilien skulle med sin stora befolkning, sina rika naturresurser och sin breda industrisektor kunna vara en av världens starkaste ekonomier. Men vanskötsel och korruption och brist på utbildad arbetskraft har skapat djupa klyftor i samhället.

Brasiliens arbetarpartiet har haft makten sedan början på 2000-talet med President Dilma Rousseff (2011-2016) som avsattes i riksrättsprocess och hennes företrädare Lula da Silva (2003-2010) sitter i fängelse och har stoppats från att ställa upp i årets val. Den nuvarande, Michel Temer, anklagas också för korruption. Han är kristdemokrat men var vicepresident under Dilma Rousseff.

Nåväl, Pettersson är ingen specialist på Brasiliens politik men SVT:s rapportering är löjligt partisk. Brasiliens ”socialdemokrater” som avsatts och sitter i fängelse utgör ”hoppet” och ”alternativet” jämförs med Trump, alltså enligt SVT en galning.

SVT försöker inte ens rapportera sakligt…

SVT har av någon anledning ingen sökfunktion på sin sida. Så jag googlade på SVT Nyheter Brasilien val och fick 5200 träffar.  

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

 


8 responses to “Brasilien: är SVT löjliga eller farliga?

 • Bosse S

  SVTs fjantiga försök att knäppa andra länder på näsan så snart en socialist inte vinner valet. Patetiskt är bara förnamnet. Denna socialistiska instution måste snarast läggas ned. All icke pensionerad personal skall snarast försättas i arbetslöshet och tvingas till att delta i meningslösa och dåligt betalda arbetsmarknadspolitiska åtgärder i åratal framöver.

  Gilla

 • Torleif

  Jag såg en dokumäntär på SVT angående valet i Brasilien. ”Högerextrem” användes ofta. Det verkar som om konservatism inte bara är höger utan också extremt.

  Gilla

 • AmaTona

  Man kan göra en parallell med vad SD genomgår här..
  Samma smutskastning och förtal från vänstervridna politiker och media ..

  Gilla

  • Stenbock

   Ja i alla medier…Det är bara dessa slask och lögnblaskor,som med sin propaganda har rätt och förkunnar sanningen,för de få läsare de har kvar.

   Gilla

 • Stenbock

  Skulle tro det ligger till så,att SVT aldrig varit på besök i Brasilien. När jag läste att det var en vänsteraktivist,som varit/var Sao Paulos Borgmästare, så får vi be för folket att inte denna blir President !
  Värre plats än denna,får vi söka efter på jorden… Anarkin är 10-gånger värre än i Abzurdistan !

  Gilla

 • Björn

  SVT gör precis som de vill. Granskningsnämnden är rena tramset och de få gånger SVT fälls handlar det om bagateller. Partiskheten i SVT:s sändningar (och det är frekvent förekommande) fälls så gott som aldrig.
  Granskningsnämnden är en inrättning som borde avskaffas och ersättas med något med mera klös.

  Gilla

 • Tore

  Bolsonaro leder stort i mätningarna och är omtyckt av folket.
  Löfven och hans skit parti sjunker för varje val som passerar.

  Gilla

 • Lukas

  Socialdemokrater som sitter i fängelset är framtiden..

  Ja faktiskt här har SVT gjort en riktig analys 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: