Nafisa är ledsen för att hon behandlas som alla andra

ISLAM. 23-åriga Nafisa Hassan fick ett ultimatum när hon skrev högskoleprovet i helgen: ta av slöjan eller få provet struket. Det berättar Hassan för Aftonbladet, bakom betalvägg. 

Provledaren hänvisade till nya regler med anledning av det fusk som uppdagats, bland annat med hörsnäcka. Hassan tvingades gå till ett separat rum inför varje provdel. Där fick hon ta av slöjan och visa att hon inte hade någon hörsnäcka.

– Det kändes som att jag var helt utanför samhället, säger Nafisa  till tidningen.

-Pettersson säger att underförutsättning att andra huvudbonader som kan dölja hörsnäckor och annan utrustning inte är tillåtna så är det bara för Nafisa Hassan att plocka av sig sin frivilliga huvudduk eller strunta i provet och frivilligt inte bli en del av samhället…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “Nafisa är ledsen för att hon behandlas som alla andra

 1. Reglerna är till att följas.Just nu är 30 personer åtalade för fusk i högskoleprovet. Det hade inte skett om inte vi hade importerat hit nyadeln. Hur skall de klara av studierna om inte de behärskar svenska i tal och skrift.Misstänker att det är så eftersom de berömda svaren till frågor har blivit så attraktiva på senare åren.

 2. Ojoj. Jag har jobbat mycket med flyktingar. Många är tacksamma och ödmjuka för att de fått komma till vårt fina land. Men minst lika många är väldigt manipulativa och krävande, som kvinnan ovan. De försöker utnyttja alla tillfällen till max. Är opålitliga i sina överenskommelser och försöker dra mesta möjliga nytta av vårt samhälle.

 3. Varför inte kontrollera huvudbonader.
  Samt varför då inte kolla samtliga som har utan bara ta ut någon som stickprov.

  ”Skulle räknas som fusk att ha kvar slöjan, men det strider mot regelverket.

  Nafisa Hassan blev tillsagd av provledaren att ta av sig slöjan innan hon skrev högskoleprovet. Anledningen var att de skulle kolla om hon hade något hjälpmedel i hennes slöja. Men när Nafisa pratade med andra provdeltagare som hade på sig slöja, visade det sig att hon var den enda som hade behövt ta av sig den, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

  – Hon sa till mig att hon skulle räkna det som fusk om jag inte tog av mig slöjan. Det förstörde hela min provdag, säger Nafisa.

  Ann-Christine Andreasson är kommunikationschef på Borås Högskola. Hon säger att hon beklagar det som hände. De hade diskuterat innan provet att de inte skulle kontrollera huvudbonader och bad om ursäkt till kvinnan.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=7075193

  • De som har huvudbonader som täcker ner över öronen är det som man åsyftar på.
   Med dem som har sådan huvudbonad där skall samtliga kollas.

 4. Om stackars Nafisa kände sig som att hon var helt utanför samhället … Ja, då år hon och hennes gelikar mycket gärna flytta snarast till ett samhälle där hon känner sig som hemma till 100 procent.

  Det finns gott om sådana paradis-samhällen att välja på världen runt med en sammanlagd befolkning på c:a 1,5 miljarder individer.

 5. Man behöver inte håna någons namn, men jag tycker hon gjorde fel, följ regler för vad annars skall man ha högskolekompetens för. Hel livet är fullt av regler även efter högskolan.

 6. I framtiden när de blir i majoritet kommer de inte bara att kräva särbehandling, då ska alla bli som dem!

 7. Fisförnäma Nafisa bör nog fundera över alla uppoffringar som sekulära Sverige har gjort för alla muslimer och känna tacksamhet.

 8. Nålsticks politik av muslimer enligt motto ”Trägen vinner” därmed försöker de att urholkar våra reglar så att de smyganpassas till deras villkor.
  En utstuderad taktik,
  Sverige =Svenska Reglar
  Saudi Arabien =Saudiska Reglar
  Passa det inte far åt helvete

 9. Hade under min barndom och ungdom kontakt med väckelsekristna som skrämde vettet ur mig som jag sedan växte ifrån. Varför skall man sedan stå ut med en invasion av muslimer som har kommit hit och sätter upp regler som de vill att vi skall anpassa oss till. Precis som väckelsekristna så lever dom med sina dogmer under social kontroll. När man är ute i det offentliga rummet som t e x gatan och stöter på dessa så blir man påmind om sitt förflutna men i en annan skepnad som på sitt sätt är värre. I ett land som skall kallas upplyst är detta en symbol för att utvecklingen bromsas in och retarderas. Om de är så pass religiösa så att de förbereder sig för livet efter detta vad skall dom då med ett socialt välstånd till som västvärlden erbjuder dem då det är hit de emmigrerar. Många av dem har dyra kläder och associarer.

 10. Klart att hon är utanför samhället om hon insisterar på att få bära slöja eftersom det inte är ett plagg som lämpar sig för vårt Sverige av idag.
  Vill hon bära slöja får hon göra det i ett annat land!

 11. Helt rätt! Ingen skall kunna gömma en utrustning som möjliggör fusk. Finns det regler skall dessa gälla lika för ALLA inklusive muslimer och det kan väl inte Nafisa ha något att invända emot eftersom hon är angelägen att inte stå utanför samhället.Eller? Sedan kan det snyftas hur mycket som helst i Aftonbladet eller annorstädes.

 12. Otroligt !

  Att inte läraren blir av med jobbet, blir uthängd som värsta nazisten och får böta 100 000 till den stackars flickan som lever sitt liv dagligen i ren förtvivlan.

  Anpassa er eller flytta till erat underbara land som ni kommer ifrån, där rättvisa, harmoni och förstånd råder.

  Ding Dong Kokko.

 13. Om Fröken Hassan har planer på att fortsätta med sitt boende i Sverige så är det bra om hon börjar tänka på att anpassa sig i det Svenska samhället.

  • Är du en super rasist och hemska nazisten…!?
   Säger att flickan ska anpassa sig till Sverige !

   7-klövern och Sveriges sk. ledare gör ju allt för att svenskarna ska anpassa sig Talibanien.

   Det svenska som du nämner kan vi nu endast läsa om och minnas i våra tankar hur fint det var, när harmoni, ansvar, rättvisa och förstånd gällde.

 14. Feminizterna kommer att gråta ikapp med denna stackars varelse. Aftonbladet hjälper naturligtvis till att håna självklara regler som alla andra måste följa. Är så in i helvetes trött på detta idiotsamhälle…

Kommentera