Hur palestinier ljuger för européer


av Bassam Tawil • 25 oktober, 2018

 • I Hamas och dess anhängares ögon är det helt okej för palestinier att kasta explosiva anordningar och brandbomber mot soldater, men det är helt oacceptabelt för soldaterna att försvara sig. Enligt de palestinska ledarnas skruvade logik så började allt när Israel sköt tillbaka.

 • De som skickade palestinierna för att sammandrabba med de israeliska soldaterna längs gränsen vid Gazaremsan är de enda som bär ansvar för att över 150 palestinier har dödats och ytterligare tusentals har skadats.
 • Palestiniernas mål är att Israel ska upphöra. Hela landet. Mahmoud Abbas anser att han kan uppnå detta mål genom att utkämpa ett diplomatiskt krig mot Israel i det internationella samhället – ett som syftar till att demonisera Israel och judar.
 • Frågan kvarstår återigen om huruvida det internationella samhället någonsin kommer vakna upp och inse att de palestinska ledarna tar dem för idioter. Europaparlamentets delegation som besökte Ramallah är ett bra test: Vad för budskap kommer dess medlemmar framföra där hemma; sanningen om den hänsynslösa och förtryckande Palestinska myndigheten eller lögnerna som de blivit matade med av Abbas och hans vänner?

Palestinska myndigheten menar att man vill ha ett internationellt samhälle för att utöva påtryckningar på Israel om att ”få ett slut på förtrycket mot palestinierna och internationell lagstiftning.” Kravet framfördes till medlemmar i delegationen från Europaparlamentet som träffades den 8 oktober i Ramallah med Palestinska myndighetens premiärminister Rami Hamdallah. På mötet upprepade även Hamdallah Palestinska myndighetens uppmaning till att erbjuda ”internationellt skydd” för palestinierna.

Hamdallahs uppmaning till Europaparlamentets representanter bör ses i sitt sammanhang av Palestinska myndighetens ledarskaps pågående kampanj av lögner och uppvigling mot Israel. Uppmaningen stinker dessutom av hyckleri och lurendrejeri.

Läs vidare


2 responses to “Hur palestinier ljuger för européer

 • age

  Vilken överraskning!

  När muslimernas ”lagbok” sägar att de ska skada, totrera och döda ”otrogna” har naturligtvis kravet på sanning mot ”otrogna” mycket låg prioritet.

  Gilla

 • Kent

  En nära vän till Margot Wallström.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: